Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Pavlovičs - uz "Sandefjord HB", Lībergs - uz "Drammen HK"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Pavlovičs - uz "Sandefjord HB", Lībergs - uz "Drammen HK"
Latvijas izlases spēlētājs Jānis Pavlovičs parakstīja divu gadu līgumu ar vienu no titulētākajiem Norvēģijas handbola klubiem "Sandefjord HB" un centīsies palīdzēt tam atgriezties...

Vēl divi Latvijas rokasbumbas izlases spēlētāji parakstījuši līgumus uz jauno sezonu ar jauniem ārzemju klubiem - Jānis Pavlovičs pārcelsies uz Norvēģiju, savukārt Uldis Lībergs paliks Norvēģijā, taču pāries uz virslīgas jeb Postenligaen komandu.

Labās malas spēlētājs Jānis Pavlovičs pagājušajā sezonā spēlēja Austrijas handbola līgā "West Wien" rindās, taču jau pirms sezonas beigām bija zināms, ka viņš tur vairs nepaliks. Bija vairāki piedāvājumi, taču Jānis izvēlējās Norvēģijas 1. divīzijas (pēc ranga 2. līga) komandu "Sandefjord HB", no kuras bija labākais piedāvājums un kurā pagājušajā sezonā spēlēja Uldis Lībergs.
Savulaik spēcīgākais Norvēģijas klubs (deviņkārtējais čempions!) 2012. gada pavasarī izkrita no virslīgas, aizvadītajā sezonā cīnījās par vietas saglabāšanu 1. divīzijā (9. vieta), taču jau nākamsezon tas mēģinās atgriezties starp spēcīgākajām Norvēģijas komandām. "Sandefjord HB" savulaik bija pirmais Norvēģijas handbola klubs, kas atbrauca uz spēlēm Latvijā ar Rīgas "Celtnieka" meistarkomandu, jo 80. un 90. gadu mijā uz šo norvēģu klubu bija devies "Celtnieka" līderis Sergejs Demidovs (bija gan Norvēģijas čempions, gan kausa ieguvējs, gan sezonas labākais spēlētājs). Jānis Pavlovičš noslēdzis līgumu uz divām sezonām un viņam paredzēts spēlēt gan labajā malā, gan labā ārējā spēlētēja pozīcijā.
"Sandefjord HB" bez Pavloviča parakstīja līgumu arī ar Igaunijas izlases saspēles vadītāju Sīmu Pinnonenu, kurš aizvadītajā sezonā kļuva par Somijas čempionu "Riihimaen Cocks" rindās un labi zināms mums pēc spēlēm Baltijas handbola līgā, kā arī Igaunijas izlasē.
Norvēģijas 1. divīzijā nākamsezon turpinās spēlēt arī brāļi Aleksejs un Andrejs Kuzmini - viņi paliek HK "Herulf Moss" rindās (aizvadītajā sezonā 5. vieta un tikai 3 punktu pietrūka, lai pārejas spēlēs spēkotoes par atgriešanos Postenligaen).

Savukārt līnijas spēlētājs Uldis Lībergs jaunajā sezonā spēlēs kopā ar pazīstamā trenera Valērija Putāna dēlu Rolandu Putānu (viņš ir arī Norvēģijas izlases spēlētājs) virslīgas komandā "Drammen HK". Aizvadītajā sezonā divkārtējie Norvēģijas čempioni iekļuva Postenligaen čempionāta otrajā posmā, taču netika izslēgšanas spēlēs. Otro un pagaidām beidzamo reizi "Drammen HK" Norvēģijas čempions bija 2010. gadā, bet 1997. gadā tas uzvarēja EHF "City Cup" izcīņā.