Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Horvātija turpina pārsteigt

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Horvātija turpina pārsteigt
Horvātijas izlase - lielākais šā gada Eiropas čempionāta pārsteigums.

Eiropas čempionātā handbolā sievietēm turpina pārsteigt Horvātijas izlase - komanda, kas iepriekšējos četros turnīros kopā guva tikai divas uzvaras, bet pēdējos divos nebija uzvarējusi ne reizes, tagad ir guvusi jau četras uzvaras pēc kārtas, sasniegusi komandas rekordu un pietuvojusies pusfinālam.

Turnīra otro posmu Horvātijas izlase sāka ar 4 punktiem un ar spēli pret Rumāniju. Ceturtā uzvara pēc kārtas - 25:20 (14:10). Līdz šim augstākais Horvātijas izlases sasniegums Eiropas čempionātos ir 7. vieta 2006. gadā, bet tagad reāla ir iekļūšana pusfinālā. Citā šīs grupas spēlē galvenā favorīte Norvēģija likumsakarīgi pārliecinoši pieveica pasaules čempioni Nīderlandi, kas šajā turnīra rāda nestabilu un nepārliecinošu sniegumu - 32:26 (tikai līdz pirmā puslaika vidum turējās nosacīts līdzsvars, tad norvēģietes no 7:6 panāca 12:6 un vairs ne mirkli nelika šaubīties par savu uzvaru; 8 vārtus guva Nora Mērka un viņa tagad ir vienīgā līdere starp labākajām vārtu guvējām - 30 gūti vārti).

Līdz ar to tagad Norvēģijai un Horvātijai ir pa 6 punktiem, Nīderlandei un Vācijai - pa 2 (Vācijai spēle mazāk - rīt vācietes spēlēs ar Ungāriju), Rumānijai un Ungārijai punktu nav. Nākamā spēle Horvātijai būs rīt ar Norvēģiju. Grupas līderu duelī viena no komandām jau var nodrošināt vietu pusfinālā.

Citā sešiniekā olimpiskā čempione Krievija ar 24:23 pārspēja Melnkalni. 4.27 pirms beigām Krievija bija vadībā ar 24:20, taču vairs neguva nevienus vārtus. Durdina Jankoviča panāca 23:24 minūti un 24 sekundes pirms beigām, taču izglābties melnkalnietēm neizdevās. Titula īpašniece Francija ar 26:25 pieveica Spāniju. Pēc puslaika bija 16:10 Francijas labā, otrā puslaika vidū - 21:15 un likās, ka viss skaidrs, taču tad francūzietes piecas ar pusi minūtes nespēja gūt vārtus. 50. minūtē viņu pārsvars kļuva minimāls - 21:20. Panākt kaut vai neizšķirtu spānietēm galotnē neizdevās, trešo reizi līdz minimumam rezultāta starpību viņas panāca 21 sekundi pirms mača beigām.

Arī šajā sešiniekā divām komandām ir pa 6 punktiem - Francijai un Krievijai. Dānijai ir 2 punkti un spēle mazāk, pa vienam punktam - Spānijai un Zviedrijai, bez punktiem ir Melnkalne. Šovakar abas līderes tiekas savā starpā un arī šajā grupā jau var kļūt zināmas pirmās pusfinālistes.

     [+] [-]

, 2020-12-11 13:22, pirms 3 gadiem
Sveiki! Visu cieņu, bet šis laikam ir pirmais raksts SC, kuru izlasot līdz galam tā arī neatrodi par kādu sporta veidu iet runa.

     [+] [-]

, 2020-12-11 13:25, pirms 3 gadiem
Bambaks! Raksts sākas ar: "Eiropas čempionātā handbolā sievietēm"