Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

''Latgols'' un ''Ogre'' vēlreiz zaudē igauņiem, ''Tenax'' spēle Viļņā atcelta

Ivars Bācis
Ivars Bācis

''Latgols'' un ''Ogre'' vēlreiz zaudē igauņiem, ''Tenax'' spēle Viļņā atcelta
Foto: Latvijas handbola federācija.

Šodien Baltijas Handbola līgā Ludzas "Latgols" un "Ogre" vēlreiz piedzīvoja zaudējumus Igaunijas komandām, kamēr Dobeles "Tenax" spēle Lietuvas galvaspilsētā pret “Vilnius” tika atcelta.

# HK "Ogre" viesos ar deviņu vārtu starpību piekāpās turnīra tabulā 5.vietā esošajai "Kehra/Horizon Pulp&Paper" – 23:32 (11:16). Rezultatīvākais ogrēniešu rindās ar 6 vārtiem bija Toms Lielais.

# Līdzīga spēle un arī rezultāts uz tablo bija pirmās 20 minūtes, kad HK “Ogre” atradās zaudētājos tikai ar vienu vāru starpību – 8:9. Nākamajās deviņās minūtēs Igaunijas komanda panāca par 7 vārtu pārsvaru (16:9), taču mūsējie pirmā puslaika pēdējā minūtē guva divus vārtus, tajā skaitā arī pēdējā sekundē, samazinot deficītu pēc pirmajām 30 minūtēm līdz pieci – 11:16.

# Otrā puslaika pirmajās divdesmit minūtēs rezultāta starpībā nekas nemainījās, bet tad mūsējiem, sākot no 51.minūtes, izdevās nedaudz pamainīt spēles gaitu un pietuvoties no 6 vārtu deficīta līdz četriem – 23:27. Tobrīd Aliaksandram Patskailikam bjia iespējas samazināt starpību līdz trim vārtiem un radīt intrigu spēlē, taču baltkrievs netrāpīja.

# Noslēdzošās sešas minūtes ogrēniešiem bija neveiksmīgas, negūstot nevienus vārtus, bet ielaižot piecus. Turklāt diskvalifikāciju nopelnīja Artūrs Lazdiņš.

# Ludzas "Latgols" izbraukumā zaudēja “Põlva Serviti “ ar 27:47 (16:24). Normunds Seņkāns bija rezultatīvākais mūsējo rindās, gūstot 10 vārtus.

# Līdz pat 20.minūtes sākumam “Latgols” atradās iedzinējos tikai ar trīs vārtu starpību (12:15), bet līdz puslaika beigām deficīts pieauga līdz 8 vārtiem – 16:24.

# “Tenax” spēle tika atcelta, jo Viļņas komandā spēlētājam fiksēts pozitīvs Covid-19 tests.

HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – HK Ogre 32:23 (16:11)
Rezultatīvākie spēlētāji:
HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Seermann 10. Gumianov 7, Mamporia 7, Kreegimaa 5, Barouski 2, Soikka 1.
HK Ogre – Lielais 6, Haisa 5, Patsykailik 4, Lazdiņš 3, Leja 3, Rutka 1.

Andris Molotanovs, HK Ogre komadnas treneris
Bijām labi noskaņojušies, un sagatavojušies spēlei, ja godīgi šķita, ka spēle būs mazliet vieglāka, domājām, ka varam “iekosties” Kehrā” un, iespējams, kādā momentā bijām sacerējušies. Spēle nebija viegla, iekritām uz ātrajiem pret uzbrukumiem, spēlē nebija mūsu veiksmīgāka spēle – metienu realizācija ziņā noteikti. Uzskatu, ka esam ļoti līdzīgas komandas, bet tādās 50:50 situācijās, lēmums tika pieņemts par labu mājiniekiem. Viesmīlība nebija, iespējams, mums latviešiem ir jāpamācās no kaimiņvalstīm. Bet, protams, tas nav attaisnojums – paši nesametām, paši neizdarījām.”

Põlva Serviti – SK Latgols 47:27 (24:16)
Rezultatīvākie spēlētāji:
Põlva Serviti – Saksing 9, Varul 8, Rebane 7, Sarapuu 6, Kase 5, Meikšāns 5, Rudissaar 3, Pihus 2, Veiko 2.
SK Latgols – Seņkāns 10, Malahovs 4, Lipskis 4, Matvejenko 3, Strazds 2, Grebeņņikovs 2, Skovna 1, Usāns 1.

Andrejs Narņickis, SK Latgols treneris
“Šodien bija pirmā spēle, kad pietuvojāmies 30 gūtajiem vārtiem. Mums ir ļoti daudz jāstrādā un jāuzlabo aizsardzība. Šodien ielaidām par daudz vārtu.“

Ülljo Pihus, Põlva Serviti spēlētājs
“Tā bija ātra spēle. Pirmajā puslaikā ielaidām pārāk daudz vārtu, un ar to nebijām apmierināti. Otrais puslaiks bija daudz labāks. Tā bija laba iespēja izmēģināt dažādas aizsardzības stratēģijas. Ieguvām daudz ātro uzbrukumu iespējas, un tādēļ izdevās palielināt pārsvaru. Galu galā guvām daudz vārtu, un mēs esam laimīgi tur, kur esam tabulā. Tagad mums jākoncentrējas uz nākamās nedēļas EHF kausa spēlēm. ”

Baltijas Handbola līgā gaidāma mēnesi gara pauze, bet Latvijā turpināsies vietējo čempionātu spēlēs gan vīriešiem, gan sievietēm, kā arī ZRHK Tenax Dobele aizvadīs spēles EHF Kausa izcīņā, spēles plānotas 17. oktobrī Mogiļevā, Baltkrievijā, bet 23. oktobrī atbildes spēle Dobelē.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija