Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbola Virslīgā vīriešiem būs mainīta izspēles kārtība

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Handbola Virslīgā vīriešiem būs mainīta izspēles kārtība
"SK Latgols" handbolists Aleksandrs Pegasovs
Foto: Laura Grišāne, SK Latgols

2014. gada Latvijas Virslīgas čempionātā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, uzvarētāju noskaidros pēc citas izspēles kārtības. Pēc diviem aizvadītajiem apļiem regulārajā turnīrā, labākās astoņas komanda kvalificēsies ceturtdaļfinālam, pēc izslēgšanas spēļu principa noskaidrojot čempionu.

Bez vietas izcīnīšanas tiesībām Virslīgā vīriešiem startēs Latvijas 1996. gadā dzimušo junioru izlase (LAT-96) un izslēgšanas turnīrā tā nepiedalīsies. Jāatzīmē, ka Latvijas junioru izlases spēlētāji primāri pārstāvēs LAT-96 komandu un tikai ar izlases treneru akceptu varēs piedalīties savu klubu komandās.

Ceturtdaļfinālā (1-8, 2-7, 3-6, 4-5) un pusfinālā (1-8 un 4-5, 2-7 un 3-6) vīriešiem komandas spēlēs līdz divām uzvarām. Sērijas par medaļām notiks līdz kādas no komandas trīs uzvarām. Komandas, kuras ceturtdaļfināla pāros zaudējušas, tiks sarindotas no 5. līdz 8. vietai saskaņā ar regulārajā turnīrā izcīnītajām vietām.

Virslīgā sievietēm bez vietas izcīnīšanas tiesībām startēs Latvijas 1998. gadā dzimušo jauniešu izlase (LAT-98) un izslēgšanas turnīrā tā nepiedalīsies.

Regulārajā turnīrā sievietes sacentīsies trīs apļos. Labākās trīs komandas uzreiz iekļūs pusfinālā, bet 4. un 5. komanda tiksies vēl ceturtdaļfinālā, noskaidrojot uzvarētāju divu spēļu summā. Pusfinālu sērijas un spēlēs par medaļām cīņa ritēs līdz kādas no komandas divām uzvarām.

Latvijas 1. līgas čempionātā vīriešiem izspēles kārtība būs atkarīga no pieteikto komandu skaita. Ja pieteiksies septiņas vienības, tad tās aizvadīs trīs apļus, bet, ja pieteiksies astoņas, tad - divas.

1. līgas uzvarētāja iegūs tiesības spēlēt pārspēles ar Virslīgas čempionāta pēdējās vietas ieguvējas komandu, par tiesībām nākamajā sezonā startēt spēcīgākajā Latvijas čempionātā.

Atgādinām, ka 2012./2013. gada sezonā Latvijas Virslīgas čempionātā vīriešiem triumfēja "SK Latgols", sievietēm - "LSPA", bet 1. līgas čempionātā - "RTU-S".

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv