Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Zviedrijas un Slovēnijas handbolisti sper platus soļus pretim iekļūšanai "Euro 2022"

Zviedrijas un Slovēnijas handbolisti sper platus soļus pretim iekļūšanai "Euro 2022"
Slovēnijas izlases handbolists Jure Dolencs. Foto: imago images/Kolektiff/Scanpix

2022. gada EHF Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā svarīgus panākumus izcīnījusi pasaules čempionāta fināliste Zviedrija, kā arī Slovēnijas handbola izlase, kuras pārspēja attiecīgi Melnkalnes un Polijas valstsvienības.

Pasaules vicečempioni zviedri spēra nozīmīgu soli pretim pirmajai vietai kvalifikācijas 8. grupā, sīkstos melnkalniešus pieveicot ar 27:24. Zviedrijai šīsdienas mačā nevienu reizi nepiederēja pārsvars, kas bija lielāks par četriem vārtiem. Skandināvu labā labākais ar astoņiem rezultatīviem metieniem bija Niklass Ekberjs, savukārt Melnkalnes komandā visus sešus metienus realizēja Milošs Vujovičs.

8. apakšgrupas kopvērtējumā Zviedrijai ir maksimāli iespējamie seši punkti, kamēr Rumānijai un Melnkalnei ir pa diviem punktiem. Bez punktiem līdz šim palikusi Kosova.

Kvalifikācijas 5. grupā piecus no iespējamajiem sešiem punktiem ieguvusi Slovēnija, kas Polijas izlases pretestību salauza tikai pašās cīņas beigās - 32:29. Pa astoņiem vārtiem iemeta slovēnis Gaspers Margucs un polis Šimons Sičko. Septiņi precīzi metieni citam poļu handbolistam Mihalam Dašekam.

Tabulā pēc pirmā apļa ar četriem punktiem kā pirmā aiz Slovēnijas seko Polija, trīs punkti ir Nīderlandei, bet trīs zaudējumus cietusi Turcijas valstsvienība.

Izmantotie resursi:
https://ehfeuro.eurohandball.com/me...


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.