Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Arī Politers beidz karjeru izlasē, LHF galveno treneri vēlas atrast līdz vasarai

Agris Suveizda

Arī Politers beidz karjeru izlasē, LHF galveno treneri vēlas atrast līdz vasarai
Egils Politers. Foto: Ritvars Raits

Latvijas Handbola federācija (LHF) vīriešu izlases galveno treneri lūkos atrast līdz vasaras sākumam, aģentūrai LETA teica valdes priekšsēdētāja un organizācijas ģenerālsekretāre Līga Bīriņa.

Janvārī Latvijas handbolisti aizvadīja neveiksmīgu 2023. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu, neturpinot cīņu par vietu finālturnīrā, toties pārvarēja 2024.gada Eiropas čempionāta pirmskvalifikāciju. Februārī Latvijas izlases galvenais treneris Sandris Veršakovs atkāpās no amata, savu lēmumu pamatojot ar neizpildīto uzdevumu un sniegumu pasaules meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīrā Fēru salās, kā arī faktu, ka komandai ir nepieciešams "restarts", tajā skaitā treneru korpusā. Nākamās spēles Latvijas izlase aizvadīs rudenī, kad sāks 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kur apakšgrupā būs spēcīgas pretinieces - Francija, Polija un Itālija.

"Valdē un padomē notiek aktīvs darbs, lai līdz maija beigām būtu taustāms rezultāts un vasarā varam plānot fiziskās sagatavotības nometni un iepazīstināšanu ar komandu. Esam izveidojuši kritērijus un tuvākajā laikā sāksim darba tirgū meklēt kandidātus," stāstīja Bīriņa. LHF ir vairāki līguma piedāvājuma modeļi atkarībā no tā, vai treneris būs pieejams tikai uz sabraukumiem vai ilgākā laika periodā. Patlaban arī nav skaidrības, vai jaunais galvenais treneris būs vietējais vai ārzemju treneris. "Izsveram abus variantus, un šobrīd notiek darba tirgus izpēte. Uzskatām, ka gan Latvijā, gan tuvākās ārzemēs ir labi speciālisti. Vēlamies izdarīt maksimāli labāko izvēli, lai veiksmīgi aizvadītu gaidāmo kvalifikācijas ciklu un liktu stingrus pamatus nākotnei," uzsvēra Bīriņa.

Veršakovs pie izlases stūres stājās 2020.gada rudenī, kad amatā nomainīja vācieti Āronu Cīrki, kurš gan septiņu mēnešu laikā nepaguva aizvadīt nevienu maču valstsvienības vadībā, jo Covid-19 pandēmijas dēļ tika atceltas izlases spēles. Pirms Cīrkes apstiprināšanas amatā LHF pēc līguma termiņa beigām nolēma neturpināt sadarbību ar Armandu Uščinu. Viņš izlasi vadīja no 2017.gada maijam, palīdzot tai pirmo reizi vēsturē kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram.

Pirms dažām dienām par karjeras beigām izlasē paziņoja 1990. gadā dzimušais Dobeles "Tenax" kreisās malas spēlētājs Oskars Arājs, bet nu Arāja pēdās sekojis viņa vienaudzis un kluba biedrs Egils Politers. " Arī Tev, Egil, sakām paldies par izlases kreklā aizvadītajām spēlēm, nebūt ne vieglo cīņu, spēlējot līnijas spēlētāja pozīcijā, kā arī par Tavu humoru, kas noteikti sagādāja ne mazums pozitīvu mirkļu citiem izlases spēlētājiem! Vēlam panākumus un izdošanos ne tikai Tavai ārpus handbola laukuma karjerai,bet jo īpaši Tavai karjerai kā handbola trenerim. Kas zina, varbūt drīz atgriezīsies 🇱🇻 izlases sastāvā jau citā ampluā!?" savā paziņojumā rakstīja federācija. Politers valstsvienībā aizvadīja 50 spēles un guva 78 vārtus, bet Eiropas čempionāta atlasē trijos mačos atzīmējās ar astoņiem precīziem metieniem.

Izmantotie resursi:
LETA
https://www.facebook.com/LVhandball...

     [+] [-]

, 2022-04-07 13:29, pirms 2 gadiem
Jaunā vadība nepārliecina ar vārdu NEMAZ. LAbākais treneris, protams, būtu Armands Uščins, ar kuru neizprotamu iemeslu dēļ netika turpināta sadarbība.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-07 13:32, pirms 2 gadiem
Handbols attīstās gan Itālijā, gan Nīderlandē, gan Šveicē, gan Beļģijā. Tāpēc neredzu iemeslus, lai mēs kvalificētos ne tikai nākošajam, bet pat vairākiem nākošajamiem Eiropas čempionātiem. Mums pat igauņi ir priekšā, par Lietuvu nerunājot.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-07 14:46, pirms 2 gadiem
Rubentus rakstīja: Handbols attīstās gan Itālijā, gan Nīderlandē, gan Šveicē, gan Beļģijā. Tāpēc neredzu iemeslus, lai mēs kvalificētos ne tikai nākošajam, bet pat vairākiem nākošajamiem Eiropas čempionātiem. Mums pat igauņi ir priekšā, par Lietuvu nerunājot.
Atpaliekam, ļoti. Un tas ir ļoti žēl, skatāms sporta veids.

     [+] [-]

, 2022-04-15 14:20, pirms 2 gadiem
ilinens rakstīja: Jaunā vadība nepārliecina ar vārdu NEMAZ. LAbākais treneris, protams, būtu Armands Uščins, ar kuru neizprotamu iemeslu dēļ netika turpināta sadarbība.
Jāpiebilst, ka Armandu atlaida iepriekšēja "federācijas vadība". Cirkes cirks (iespējams korupcija?) arī viņu šedevrs ar Renāru vadībā.

     [+] [-]

, 2022-04-15 14:23, pirms 2 gadiem
ainars_m rakstīja: Atpaliekam, ļoti. Un tas ir ļoti žēl, skatāms sporta veids.
Valdībā cilvēki, kuriem sports vispār neinteresē, bet kā attīstīt pašiem (stratēģija, sponsori, trenera darba popularizācija, federācijas tēla spodrināšana)- nav tāda cilvēka, ar raksturu, domāšana un autoritāti.