Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tatran" un Krištopāns - pret EHF kausa finālisti un trim pasaules čempioniem

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Tatran" un Krištopāns - pret EHF kausa finālisti un trim pasaules čempioniem
Dainis Krištopāns arī EHF kausa izcīņas grupu turnīrā būs viens no tiem, kam pretinieku veltīs lielāko uzmanību.
Foto: SEHA

EHF kausa izcīņas grupu turnīrā Daiņa Krištopāna pārstāvētais Slovākijas čempions rokasbumbā Prešovas "Tatran" spēlēs ar šā gada EHF kausa finālisti HBC "Nantes" (Francija), Zviedrijas vicečempionu IFK "Kristianstad" un Ungārijas vicečempionu SC "Pick Szeged". Grupu turnīrs sāksies februāra pirmās nedēļas beigās un 1/4 finālā iekļūs katras grupas pirmās divas komandas.

Izloze Prešovas klubam nav ne laba, ne slikta. Labi, ka nav nevienas Vācijas 1. bundeslīgas komandas. Noteikti ir izredzes ieņemt vienu no pirmajām divām vietām un tikt 1/4 finālā. Finālčetrinieka spēles risināsies 17. un 18. maijā Berlīnē.

Segedas "Pick" ir pēdējo gadu otra spēcīgākā Ungārijas komanda aiz Vespremas kluba, tajā ir vairāki Ungārijas izlases spēlētāji un "Pick" divreiz jau spēlēja EHF kausa izcīņas 1/4 finālā.
Nantes komanda no Francijas (pašreiz ieņem 5. vietu) šogad spēlēja EHF kausa finālā, kur divreiz tikai ar 24:26 zaudēja Aleksandra Pētersona pārstāvētajam Vācijas 1. bundeslīgas klubam "Rhein-Neckar Lowen". Nantes klubā ir vairāku valstu izlases spēlētāji, taču pirmām kārtām starp tiem ir jāizceļ trīs Spānijas izlases handbolistus - Alberto Entreriosu, Horhi Penju Makedu un Valero Riveru (visi trīs ir šā gada pasaules čempioni).
Pirmo spēli grupā "Tatran" aizvadīs 8. vai 9. februārī savā laukumā ar Zviedrijas vicečempionu un pašreizējo Elitserien čempionāta vicelīderi IFK "Kristianstad". Pretinieku galvenais treneris ir zviedru handbola "zelta paaudzes" līnijas spēlētājs Ola Lindgrens, bet komandas rindās ir tikai divi leģionāri (islandietis un dānis), kā arī vairāki Zviedrijas izlases kandidāti.