Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

7 dienas līdz...: Kapteinis Dude motivēts un cerību pilns

Jānis Pārums

7 dienas līdz...: Kapteinis Dude motivēts un cerību pilns
Ingars Dude
Foto: Edgars Vaivads

Tieši nedēļu pirms Latvijas izlases pirmās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra izšķirošajā play off kārtā pret Baltkrieviju, mūsu kapteinis Ingars Dude norāda, ka latviešiem ir pārliecība par saviem spēkiem, taču svarīgi to izmantot, lai nospēlētu maksimāli labi. Abas spēles tiešraidē demonstrēs kanāls Sportacentrs.com TV.

"Sajūtas pirms spēlēm ar Baltkrieviju ir cerību pilnas, motivācijas mums pietiek," atzina Dude. "Ja pret viņiem nebūtu spēlējuši Rīgas domes kausā (tur Latvija piekāpās ar 26:28, turklāt pēc puslaika bija vadībā ar 17:14 – aut.), tad iespējams vairāk baidītos un respektētu, taču, kā redzējām, ka ar viņiem var spēlēt. Turklāt mums vēl ir visas iespējas savu sniegumu uzlabot. Rīgas domes kausā pret baltkrieviem noteikti nebija mūsu ideālākā spēle. Ar Baltkrieviju var cīnīties, bet galvenais, lai šī pārliecība nenospēlē mums par sliktu. Mums maksimāli jākoncentrējas šīm divām spēlēm."

"Pēdējos piecos gados izlase pakāpeniski ir progresējusi, un esam ieguvuši pārliecību, ka varam labi spēlēt arī pret lielajām komandām. Ir bijušas arī reizes, kad esam uzvarējuši. Labi apzināmies, ka Baltkrievija - tā nav Francija, Vācija vai Dānija, kas būtu ļoti izteiktas favorītes. Baltkrievi, protams, mūsu pārī ir favorīti, taču nav tāda top komanda, kā iepriekš pieminētās. Uz viņiem noteikti ir lielāks spiediens," piebilda Latvijas izlases kapteinis.

Tāpat Dude uzsvēra: "Tas, ka otrā spēle ir mājās, protams, ir labi, bet jāspēj to izmantot. Nedrīkstam uz Baltkrieviju braukt ar domu kaut cik labi nospēlēt. Jābrauc un maksimāli jāizdara savs darbs, neiespringstot uz rezultātu – ja nospēlēsim savu labāko spēli, tad arī rezultāts būs labs. Ir svarīgi stabili nospēlēt abās spēlēs. Pirmo spēli jānospēlē labi, bet otro vēl labāk."

Dude Latvijas izlases kapteiņa statusā ir jau aptuveni divus gadus un joko, ka drīz būs jātaisa pārvēlēšanas. Viņš atklāja, ka iespēju no kapteiņa pozīcijām uzmundrināt komandu dažādos veidos izmantojis regulāri.

"Vienmēr ir kaut kas jāpasaka komandai – gan pozitīvos, gan negatīvos brīžos. Pozitīvo lietu šajā laikā, protams, bijis vairāk. Tagad pirmoreiz esam uzvarējuši kvalifikācijas grupā un tikuši līdz play off, domāju, ka labi tika nospēlēts arī Rīgas domes kauss. Taču ir arī bijušas reizes, kad viss nav bijis tik labi, un jāpasaka kāds stingrāks vārds," norādīja Dude.

Pēc aizvadītās klubu sezonas, ko Dude pavadīja Francijas PRO D2 līgas klubā "Mulhouse Sud Alsace", nogurums ir sakrājies, taču spēlētājs uzsver, ka spēlēm izlasē papildus motivāciju nevajag: "Esmu noilgojies pēc spēlēm izlasē. Klubā tik daudz uzbrukumā nesanāk spēlēt, bet šeit būs jāstrādā gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Braucot uz izlasi vienmēr ir motivācija, tas tomēr ir savādāk nekā spēlēt klubā."

Jāatgādina, ka līdz pirmdienai Uģa Vikštrema, Andreja Narnicka un Andreasa Proellera vadībā turpinās treniņus Rīgā, bet pēc tam pārcelsies uz Valmieru, kur 7. un 8.jūnijā notiks arī divas pārbaudes spēles ar Norvēģijas B izlasi.

10.jūnijā Latvijas handbolisti mēros ceļu uz Minsku, kur 12.jūnijā plkst. 17:00 sporta kompleksā "Uručje" paredzēta pirmā play off spēle pret Baltkrieviju. Atbildes spēle notiks 15.jūnijā plkst. 19:35 Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā. Pasaules čempionātam kvalificēsies komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā. Abas spēles tiešraidē demonstrēs no šī gada bezmaksas apraidē esošais kanāls Sportacentrs.com TV. Jāatgādina, ka Latvijas handbolisti play off kārtā iekļuva pēc uzvaras savā kvalifikācijas grupā, apsteidzot Ukrainu, Grieķiju un Kipru.

Latvijas izlases kandidāti

Vārtsargi: Artūrs Kuģis (SV Beckdorf, Vācija), Viktors Turkupols (Jūrmalas Sports), Helmuts Tihanovs (Celtnieks Rīga), Edgars Kukša (VfL Fredenbeck, Vācija).
Kreisā mala: Nils Kreicbergs (Dobeles Tenax), Ingus Kivlenieks (ASK/LSPA), Rihards Leja (Celtnieks Rīga).
Kreisie ārējie: Aivis Jurdžs (Leipzig, Vācija), Artis Kurmēns (HK Ogre/Miandum), Edgars Vadzītis (Celtnieks Rīga).
Saspēles vadītāji: Raimonds Trifanovs (VT Zweibrücken - Saarpfalz, Vācija), Toms Lielais (Dobeles Tenax), Māris Veršakovs (S.V. Beckdorf, Vācija), Austris Tuminskis (SK Latgols).
Labie ārējie: Dainis Krištopāns (Meshkov Brest, Baltkrievija), Ģirts Lilienfelds (Coburg, Vācija), Evars Klešniks (Wetzlar, Vācija), Arvis Laganovskis (HK Ogre/Miandum).
Labā mala: Andis Ērmanis (Dobeles Tenax), Jānis Pavlovičs (Runar, Norvēģija).
Līnijas spēlētāji: Ingars Dude (Mulhouse Sud Alsace, Francija), Einārs Kiršteins (HK Herulf, Norvēģija), Egils Politers (Dobeles Tenax), Uldis Lībergs (Jūrmalas Sports).

  +1 [+] [-]

, 2016-06-05 19:43, pirms 8 gadiem
LHF preses sekretārs, tak varēja kādu vārdu piemest ažiotāžai,ka Latvijas izlases spēlētājs Ģirts Lilienfelds, vakar ir palīdzējis nodrošināt savam handbola klubam Coburg, jaunajā sezonā spēlēt Vācijas 1.bundeslīgā. Te var cept un cept rakstus,un radīt pirms spēles ažiotāžu, bet izskatās ,ka to tikai faniem vajag

     [+] [-]

, 2016-06-06 05:52, pirms 8 gadiem
Rokasbumba ne handbols!Šī izlase ir vislatviskākā un vispatriotiskākā tāpēc nevajag kautrētiès no latviskā nosaukuma!