Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Tomēr pārcelta arī Latvijas un Baltkrievijas rokasbumbas izlašu spēle Valmierā

Agris Suveizda

Tomēr pārcelta arī Latvijas un Baltkrievijas rokasbumbas izlašu spēle Valmierā
Latvijas izlases jaunais galvenais treneris Sandris Veršakovs. Foto: handball.lv

Eiropas Handbola federācija tomēr pieņēmusi lēmumu pārcelt sestdien Valmierā paredzēto 2022. gada Eiropas čempionāta atlases spēli starp Latvijas un Baltkrievijas vīriešu izlasēm, atklājusi Latvijas Handbola federācija.

"Stingrāku Covid-19 vīrusa izplatības ierobežojumu dēļ Baltkrievijas izlasei tomēr nebūs iespējams ierasties uz spēli Valmierā, un tādēļ Eiropas handbola federācija ir nolēmusi šo spēli pārcelt," sacīts Latvijas Handbola federācijas paziņojumā. "Spēli bija paredzēts aizvadīt 7. novembrī Valmierā. Tā tika pārcelta Baltkrievijas valdības pašreizējo Covid-19 ierobežojumu dēļ. Ja baltkrievu handbolisti dotos uz Latviju, viņiem, atgriežoties mājās, būtu jāsēž desmit dienu striktā karantīnā. Baltkrievijas Handbola federācijai neizdevās tikt pie izņēmuma, lai varētu doties uz Latviju un pēc tam nebūtu jāievēro strikta karantīna."

Latvijas puse jau sākotnēji lūdza Eiropas Handbola federāciju pārcelt abas šonedēļ paredzētās kvalifikācijas spēles pret Norvēģiju un Baltkrieviju. Starptautiskā organizācija piekrita pārcelt abas pirmās kārtas spēles mūsu grupā (Norvēģija-Latvija un Baltkrievija-Itālija), tad otrās kārtas mači tika atstāti spēkā. Eiropas Handbola federācija skaidroja, ka tobrīd spēkā esošie ierobežojumi ļauj aizvadīt spēli Valmierā un ka sastāva problēmas nav pietiekams iemesls cīņas pārcelšanai. Tomēr četras dienas līdz spēlei ir pieņemts jauns lēmums.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 2022. gadā spēlēs mājinieces Ungārija un Slovākija, šā gada finālistes Spānija un Horvātija, kā arī 20 kvalifikācijas veiksminieces – pa divām labākajām izlasēm no visām astoņām apakšgrupām un četras labākās trešās vietas ieguvējas.

Izmantotie resursi:
https://handball.lv/news/covid-19-a...

     [+] [-]

, 2020-11-03 20:15, pirms 3 gadiem
Tehnisko zāģi beiarašām!!!