Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Līderu duelī "Tenax Dobele" vēlreiz pārāka par "Celtnieks Rīga"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Līderu duelī "Tenax Dobele" vēlreiz pārāka par "Celtnieks Rīga"
Māris Veršakovs (Tenax Dobele). Foto: Ritvars Raits

Šodien Latvijas "SynotTip" handbola Virslīgā notika trīs spēles, bet dienas centrālais mačs, kura rezultāts tika fiksēts arī Baltijas Handbola līgas ieskaitē, norisinājās Dobelē, kur turnīra tabulas līdere uzņēma vicelīderi "Celtnieks Rīga". Ārkārtīgi rezultatīvā spēlē dobelnieki jau pirmajā puslaikā guva 26 vārtus (26:19), bet visā mačā triumfēja ar 41:27. Rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā ar 12 vārtu guvumiem bija Māris Veršakovs. Dienas pirmajā spēlē pie pirmās uzvaras šosezon tika ASK/LSPA, kas savā laukumā ar 29:22 uzvarēja komandu HK "Vaiņode", bet trešajā mačā HK "Ogre" viesos ar 31:22 uzvarēja komandu "Jūrmalas Sports".

Čempionāta līderēm "Tenax Dobele" un "Celtnieks Rīga" šī šosezon bija jau otrā savstarpējā tikšanās. Pirmajā, kas notika pērnā gada 26. septembrī rīdzinieku laukumā, dobelnieki uzvarēja ar tikai divu vārtu pārsvaru – 30:28. Šīsdienas mača rezultātu 2. minūtē ar precīzu metienu atklāja galvaspilsētas kluba baltkrievu leģionārs Aleksandrs Patcikaiļiks (1:0). Tiesa, jau nākamajā uzbrukumā mājinieks Māris Veršakovs atjaunoja neizšķirtu rezultātu – 1:1. Cīņas turpinājumā "Celtnieks Rīga" vēl vairākas reizes izvirzījās vadībā, 13. minūtē pēc Dmitrija Petuhova metiena iegūstot pat triju vārtu handikapu – 11:8. Dobeles handbolisti šo pārsvaru drīz likvidēja un 19. minūtē pēc Nila Aivja Miķelsona raidījuma paši pirmo reizi nokļuva vadībā – 14:13. Līdz pirmā puslaika beigām mājinieku pārsvars kļuva pat ļoti iespaidīgs (26:19), bet vispārsteidzošākais ir raženais vārtu birums, ar ko pilnīgi būtu pieticis visai spēlei. Jāpiebilst, ka lielu daļu savu golu dobelnieki sameta ātrajos pretuzbrukumos. Otrajā puslaikā komandai "Celtnieks Rīga" nebija nekādu cerību lauzt spēles gaitu un vismaz atjaunot kaut kādu sportisko intrigu. Arī cīņas turpinājumā Dobeles handbolisti turpināja būt rezultatīvāki par saviem pretiniekiem. Lai arī "Tenax Dobele" savos vārtos ielaida 27 metienus, kas nudien nav maz, pretinieku vārtsargi tika sarūgtināti 41 reizi, tāpēc dobelnieki uzvara ir ļoti pārliecinoša – 41:27.

Pārliecinoši rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 12 vārtu guvumiem bija Māris Veršakovs. Viņa komandas biedriem Nilam Aivim Miķelsonam un Andim Ermanim pa septiņiem goliem. Piecus vārtus iemeta Oskars Arājs, trīs – Antons Suleiko, bet pa diviem – Ričards Juzups un Kristers Plūme. Pa vienam rezultatīvam metienam izdarīja Aleksandrs Krastiņš, Egils Politers un Emīls Kurzemnieks. Rīgas komandas rindās ar sešiem vārtu guvumiem katrs izcēlās Aleksejs Haisa un Artis Kurmēns. Četri goli Aleksandra Patcikaiļika kontā, trīs – Dmitrijam Petuhovam, pa diviem iemeta Arturs Kļaviņš un Toms Popens, bet pa vienam – Rihards Leja, Igors Ignatjevs, Guntars Lejnieks un Rauls Serafimovičs. "Tenax Dobele" pēc šīs uzvaras ar 22 punktiem vēl vairāk nostiprinājās turnīra tabulas galvgalī, jo vicelīdere "Celtnieks Rīga" atpaliek jau par četriem punktiem.

ASK/LSPA spēlē pret "Vaiņodi" izcīna pirmo uzvaru

Rīgā notikušo spēli starp ASK/LSPA un "Vaiņodi" veiksmīgāk sāka viesi, kas 4. minūtē pēc brāļu Pāvilu trim rezultatīviem metieniem izvirzījās vadībā ar 3:0. Tikai 5. minūtē savu nulli no rezultātu tablo beidzot nodzēsa laukuma saimnieki – 1:3, vārtu guvums Kristera Riharda Ozola kontā. Jau 11. minūtē pār ASK/LSPA handbolista Mārtiņa Stepuļenoka-Stukanova metiena rezultāts kļuva neizšķirts (5:5), bet jau nākamajā uzbrukumā Gunārs Liepiņš mājiniekus izvirzīja vadībā – 6:5. Kurzemniekiem šajā mačā vēl tikai vienu reizi izdevās izvirzīties vadībā, tas notika 21. minūtē pēc Markusa Jurševska metiena (10:9). Jau uzreiz pēc tam vadības grožus savās rokās pārņēma ASK/LSPA, kas pēc pirmā puslaika atradās vadībā ar 18:14, bet visā spēlē uzvarēja pārliecinoši – 29:22.

Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 11 vārtu guvumiem bija Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs, seši goli Ingus Kristiāna Jonuškas kontā, bet pa četriem precīziem metieniem Kristeram Rihardam Ozolam un Viktoram Fadejevam. Divus vārtus guva Kristiāns Kelerts, bet pa vieniem – Gunārs Liepiņš un Dmitrijs Lubgāns. Vaiņodes komandā rezultatīvākie bija brāļi Pāvili – Oskaram seši goli, bet Aināram – pieci. Pa trim vārtiem guva Deniss Pumpurs un Gatis Taujēns, divus – Jurģis Strēlis, bet pa vieniem – Markuss Jurševskis, Markuss Dīks un Kārlis Tiškus. ASK/LSPA pēc šī panākuma turnīra tabulā ir četri punkti, bet joprojām pēdējā pozīcija, jo komanda "MSĢ/LAT 2004" no čempionāta izstājās. HK "Vaiņode" ar pieciem punktiem ieņem 5. vietu.

HK "Ogre" revanšējas "Jūrmalas Sportam"

Turnīra pirmā riņķa spēlē, kad HK "Ogre" uzņēma "Jūrmalas Sportu" savā laukumā, uzvaru ar 30:24 svinēja jūrmalnieki. Šovakar ievērojami atjauninātā Ogres komanda bija devusies atbildes vizītē uz Jūrmalu. Otro maču pēc kārtas ogrēniešu vārtos stājās viņu galvenais treneris Andris Molotanovs, kurš jau atkal savu darbu tur paveica godam. Spēles rezultātu jau 1. minūtē ar precīzu metienu atklāja jūrmalnieks Dairis Adonaitis (1:0). 3. minūtē ogrēnietis Renāts Hovratovičs atjaunoja neizšķirtu – 1:1. Pirmo reizi vadībā Ogres komanda izvirzījās 9. minūtē, kad ar golu izcēlās Edgars Iljinihs (4:3). Vēl līdz 22. minūtei cīņa ritēja punkts punktā (9:9), bet tad HK "Ogre" sāka iegūt arvien lielāku pārsvaru, līdz pārtraukumam iegūstot piecu vārtu handikapu – 14:9. Otrajā puslaikā Ogres handbolisti savu pārsvaru turpināja tikai palielināt, galarezultātā svinot ļoti pārliecinošu uzvaru ar 31:22.

Rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā ar deviņiem vārtu guvumiem bija Toms Lielais. Vjačeslavam Rutkam septiņi goli, bet pa četriem precīziem metieniem izdarīja Renāts Hovratovičs un Edgars Iljinihs. Pa diviem goliem iemeta Mārtiņš Dāvidnieks un Edijs Putniņš, pa vienam – Jānis Bauze, Reinis Sļusarevs un Aivars Čikuts. Jūrmalas komandas labā pa pieciem vārtiem guva Uldis Zariņš un Dairis Adamaitis, trīs – Alberts Gulbis, pa diviem – Ivars Grīnbergs, Edgars Grīnbergs, Ričards Frīdenbergs un Uldis Vilsons, bet vienu – vārtsargs Viktors Turkupols. HK "Ogre" pēc šī panākuma turnīra tabulā ar septiņiem punktiem apsteidza tieši komandu "Jūrmalas Sports", pakāpjoties uz trešo pozīciju. Arī jūrmalniekiem šobrīd ir septiņi punkti.

Handbola virslīga vīriešiem

V.KomandaSUNZVārtiP
1.Dobeles Tenax111100400:24722
2.Celtnieks Rīga11902417:32518
3.HK Ogre10316282:3207
4.Jūrmalas sports8314222:2617
5.HK Vaiņode9216227:2765
6.SK Latgols Ludza10217277:3375
7.ASK/LSPA8125180:2394
8.MSĢ/LAT2004*00000:00

izstājās no turnīra

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija