Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Baltijas handbola kulminācija Rīgā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Baltijas handbola kulminācija Rīgā
Aivis Jurdžs
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Nedēļas nogalē NBS sporta zālē pulcēsies sešas stiprākās Baltijas handbola komandas no Latvijas, Igaunijas, Somijas un Baltkrievijas, trīs dienu garumā cīnoties par noskaidrojot 2008./2009. gada sezonas stiprāko vienību.

Finālturnīrā no Latvijas komandām iekļuva vienīgi "ASK/AB.LV" komanda, kas regulārajā turnīrā ieņēma piekto vietu un cīņu par medaļām uzsāks ceturtdaļfinālā. Pagājušā gada bronzas medaļas ieguvēja tajā šodien plkst. 19:00 tiksies ar vājāko no trīs Baltkrievijas vienībām Minskas "SKA", pret kuriem regulārajā turnīrā piedzīvoti divi zaudējumi. Otrajā ceturtdaļfinālā, kas sāksies plkst. 17:00 spēlēs Somijas čempioni "Riihimaen Cocks" un Igaunijas "Chocolate Boys".

Automātiski vietu pusfinālā nodrošināja divas spēcīgākās komandas pēc regulārā turnīra noslēguma Minskas "Dinamo" un Brestas "Meshkov". Uzvaras gadījumā pusfinālā latvieši tiksies ar pašreizējiem līgas līderiem un galvenajiem turnīra favorītiem Minskas "Dinamo".

Spītējot visām finansiālām problēmām, mūsējie šodien laukumā noteikti izies, taču komandas tālākā nākotne ir miglā tīta. Komandas galvenais naudas devējs līdz šim bija Aizsardzības ministrija, savukārt Aizkraukles bankas finansējums, salīdzinot ar ministrijas devumu, bija minimāls. Atgādinām, ka līdz ar valdības lēmums ar 1. aprīli pārtraukt sporta klubu finansiālo atbalstīšanu no Aizsardzības ministrijas budžeta nozīmē, ka Latvijas čempionvienībai "ASK/AB.LV" draud izjukšana. "Vakar tikai ar pūlēm daļu puišu pierunāju trenēties. Vairākiem arī darbā uz pusi samazināta alga. Ar šo lēmumu tiek iznīcināts viss, ko esmu centies panākt kopš deviņdesmitā gada," sarunā ar laikrakstu "Diena" komandas galvenais treneris Andris Gulbis neslēpa niknumu.

Rītdien tiks izspēlēti pusfināli, bet medaļu galīgais sadalījums tiks noskaidrots svētdien. Visas spēles notiks NBS sporta zālē, Krustabaznīcas ielā 9. Ieeja brīva!

Izmantotie resursi:
baltichandball.com
handball.ee

     [+] [-]

, 2009-04-03 15:32, pirms 15 gadiem
veelu veiksmi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja