Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbola izlase janvārī aizvadīs Rīgas domes kausu un EČ kvalifikācijas spēles

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Handbola izlase janvārī aizvadīs Rīgas domes kausu un EČ kvalifikācijas spēles
Dainis Krištopāns. Foto: AFP/Scanpix

2021. gada janvāra sākums Latvijas handbola izlasei būs ļoti aizņemts, jo paredzēts aizvadīt ikgadējo pārbaudes turnīru “Rīgas domes kausu”, kas norisināsies Rīgā, un tulīt pēc tam doties uz Itāliju, lai aizvadītu Eiropas Handbola federācijas (EHF) organizētās 2021. gada Eiropas handbola čempionāta kvalifikācijas spēles.

Lai gan spēles pret Itālijas valstvienību bija paredzētas martā, EHF nolēma pārplānot eksistējošo kvalifikācijas spēļu grafiku, kurā nobīdes izraisīja Covid-19 vīrusa izplatība. Kā jau iepriekš informējām, arī Latvijas handbola izlasei novembrī tika atceltas spēles pret Norvēģiju un Baltkrieviju.

Sagatavošanās process šīm spēlēm sāksies uzreiz pēc Ziemassvētkiem. 28. decembrī izlases spēlētāji sabrauks vienuviet, lai sāktu treniņnometni.

Uzreiz pēc treniņnometnes - 4. un 5. janvārī - Latvijas handbola izlase aizvadīs pārbaudes turnīru “Rīgas domes kauss”, kas tradicionāli jau daudzus gadus norisinās tieši janvārī. Šajā turnīrā piedalīsies četras komandas - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas vīriešu handbola izlases.

Turnīrs tiks spēlēts "Final 4" versijā. 4. janvārī pirmajā pusfināla spēlē tiksies Igaunija ar Somiju, bet otro pusfināla spēli aizvadīs Latvijas un Lietuvas izlases spēlētāji. 5. janvārī tiks spēlētas fināla spēles, tomēr neatkarīgi no tā, vai Latvijas izlase cīnīsies par pirmo vai trešo vietu, tā savu spēli aizvadīs kā otro spēli šajā dienā.

Šobrīd jau ir nolemts, ka spēles norisināsies bez skatītājiem neatkarīgi no valstī noteiktajiem vīrusa izplatības ierobežojumiem, lai nodrošinātu maksimālu drošību sportistiem. Tādēļ abas Latvijas izlases spēles būs skatāmas tiešraidē LTV7 ēterā.

Uzreiz pēc pārbaudes turnīra izlase dosies uz Itāliju, lai jau 7. janvārī aizvadītu izbraukuma spēli, un tūlīt pat atgriezīsies Latvijā, lai 10. janvārī Valmierā piedalītos atbildes spēlē.

Latvijas handbola izlases galvenais treneris Sandris Veršakovs ir satraukts par spēlētāju gatavību janvārī: "Šobrīd Latvijas čempionātā spēles nenotiek, un arī daudzi spēlētāji nevar trenēties kopā ar komandām, bet tikai individuāli. Izpaliek arī svarīgā spēļu prakse. Cerams, ka šis posms neietekmēs sagatavotību, un iekavēto mēģināsim atgūt treniņnometnes laikā."

Viņš arī piebilst, ka vēl nav skaidrības par ārzemju spēlētājiem: "Cerams, ka mūsu leģionāriem nebūs problēmu ar ierašanos uz treniņnometni. Jau novembrī izjutām spiedienu no klubiem. Mūsu izlases spēlētāji savos klubos ir nozīmīgi, tāpēc ar viņiem rēķinās, un klubu vadības cilvēki vēlas, lai šie spēlētāji atgrieztos atpakaļ pēc iespējas ātrāk, bez jeb kādām problēmsituācijām."

Latvijas Handbola federācijas izlašu direktors Arvis Juzups informē, ka arī uz šo sabraukumu Latvijas handbola izlases paplašinātais kandidātu saraksts pieliek gandrīz nemainīgs un ir tikai dažas izmaiņas no tā, kas tika izsludināts oktobrī.

Latvijas izlases kandidātu saraksts

SpēlētājsKlubs
Nils MiķelsonsTENAX Dobele
Guntis PiļpuksIsafjordur Hordur (Islande)
Māris VeršakovsTENAX Dobele
Uvis StrazdiņšAIK Handball (Zviedrija)
Aivis JurdžsTV Emsdetten (Vācija)
Ņikita PančenkoTENAX Dobele
Emīls KurzemnieksTENAX Dobele
Dainis KrištopānsParis Saint Germain (Francija)
Edgars KukšaOHV Aurich (Vācija)
Normunds SeņkānsSK Latgols
Oskars ArājsTENAX Dobele
Raitis PuriņšCeltnieks Rīga
Nils KreicbergsHC Cocks Riihimäen (Somija)
Andis ĒrmanisTENAX Dobele
Mārtiņš OzoliņšTENAX Dobele
Toms LielaisTENAX Dobele
Artūrs MeikšānsPolva Serviti (Igaunija)
Ingars DudeLimoges Handball (Francija)
Romāns BorodkinsSK Latgols
Antons ŠuleikoTENAX Dobele
Egīls PolitersTENAX Dobele
Endijs KušnersSK Latgols
Evars KlešniksLiT 1917 (Vācija)
Rihards LejaCeltnieks Rīga
Austris TuminskisBesiktas (Turcija)
Jānis PavlovičsSandefjord Handball (Norvēģija)
Artūrs KuģisHK Varberg (Zviedrija)
Raivis GorbunovsIsafjordur Hordur (Islande)
Kristers OzolsASK/LSPA
Ričards JablonskisJūrmalas Sports
Ingus-Kristiāns JonuškaASK/LSPA
Dmitrijs PetuhovsCeltnieks Rīga
Igors IgnatjevsCeltnieks Rīga
Mārtiņš Stepuļenoks-StukanovsASK/LSPA
Arturs KļaviņšCeltnieks Rīga

Izmantotie resursi:
https://handball.lv/news/latvijas-h...

  -1 [+] [-]

, 2020-12-01 22:00, pirms 3 gadiem
Pofig. Var spēlēt virslīgā pa pēdējām vietām, nebūt komandā pat pamatā, bet tāpat busi kandidātos. Vai arī nespēlēt ka Seņkāns.

     [+] [-]

, 2020-12-02 15:29, pirms 3 gadiem
Dzomba! Kur tavs akcents palika?