Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Sestdien Latvijas handbola čempionāta jaunās sezonas pirmās spēles

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sestdien Latvijas handbola čempionāta jaunās sezonas pirmās spēles
Foto: LHF.

Nedēļas nogalē sieviešu un SynotTip vīriešu handbola Virslīgu, kā arī 1. līgas vīriešu komandas uzsāks cīņu par 2024/2025. gada sezonas Latvijas čempionu titulu.

Sestdien Latvijas čempionāta sezonu atklās 1. līgas vīriešu komandas. Pirmā cīņa tiks aizvadīta pašreizējās 1. līgas čempionvienības “ONSC/HK Ogre” laukumā pret senioru klubu “RPI-S”, bet Dobelē tiksies “ZRHK Dobele/DSS” un “HK S&A” komandas.

Svētdien sezonu iesāks arī sieviešu un SynotTip vīriešu Virslīgu komandas. Vīriešiem ASK zālē Rīgā pirmie laukumā dosies “ASK Zemessardze/RSU” un “SK Latgols” handbolisti. Uzreiz pēc tam, tajā pašā zālē, sezonu atklās “RSU” un sieviešu Virslīgas čempionvienība “SK Latgols”, bet Dobelē tikmēr spēkosies “REIR/Dobele SS” un “Salaspils SS” handbolistes.

Šosezon atšķirsies čempionāta izspēles kārtība. 2024/2025. gada SynotTip vīriešu Virslīgais regulārais čempionāts tiks izspēlēts divos posmos. 1. posmā divos apļos spēlēs visas sešas komandas, pēc kā pirmās divas labākās komandas automātiski kvalificēsies izslēgšanas spēļu pusfināliem, bet 3.-6. vietas ieguvējas turpinās regulāro čempionātu 2. posmā, savstarpēji divos apļos cīnoties par labāku pozīciju izslēgšanas spēlēs.

Izslēgšanas spēles sāksies ar ceturtdaļfinālu. Uzvarētāji pusfinālā pievienosies regulārā čempionāta 1.-2. vietas ieguvējām. Izslēgšanas spēles, pusfināli un fināli tiks izspēlēti līdz divām uzvarām.

Sieviešu virslīgas regulārais čempionāts tiks izspēlēts trīs apļos un izslēgšanas spēles sāksies ar pusfināliem.

Savukārt vīriešu 1. līgas septiņas komandas regulāro čempionātu izspēlēs divos apļos, pēc kura 1.-2. vietas komandas automātiski sasniegs pusfinālu, bet 3.-6. vietas komandas turpinās cīņu ceturtdaļfinālā līdz divām uzvarām.

Gaidāmajā sezonā SynotTip vīriešu Virslīgā piedalīsies “ZRHK Tenax Dobele”, “MSĢ”, “ASK Zemessardze/RSU”, “HK Ogre”, “HK Vaiņode” un “SK Latgols” komandas.

Arī sieviešu Virslīgas konkurencē šosezon piedalīsies sešas komandas – “SK Latgols”, “REIR/Dobele SS”, “Salaspils SS”, “Jēkabpils SS”, ar jaunu nosaukumu Rīgas Stradiņu universitātes Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas komanda “RSU” (iepriekš “LSPA”), kā arī Latvijas U-17 meiteņu izlases bāzes komanda “LAT 2008”, galvenās treneres Vitas Brikmanes un treneres Lindas Bogdanovas vadībā.

1. līgā vīriešiem atgriezties lēmusi “HK S&A” vienība no Aizkraukles, kas iepriekšējā sezonā spēlēja Virslīgā. Šosezon cīņā pēc titula dosies arī “ONSC/HK Ogre”, “Ulbroka SK”, “Salaspils SS”, “RPI-S”, “ZRHK Dobele/DSS” un “SK Latgols juniori”.

Latvijas čempionāta 2024/2025 sezonas pirmās nedēļas nogales spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēleLīgaVieta
05.10.15:00ONSC/HK Ogre – RPI-S1. līgaOgre
05.10.18:00ZRHK Dobele/DSS – HK S&A1. līgaDobele
06.10.13:30Ulbroka SK – Salaspils SS1. līgaSaurieši
06.1014:00ASK Zemessardze/RSU – SK LatgolsSynotTip vīriešu VirslīgaRīga
06.1017:30RSU – SK LatgolsSieviešu VirslīgaRīga
06.10.18:00REIR/Dobele SS – Salaspils SSSieviešu VirslīgaDobele

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija