Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Pirms pēdējās kārtas golferes 20. vietā

Andrejs Siliņš

Pirms pēdējās kārtas golferes 20. vietā
Linda Dobele
Foto: Latvijas Golfa federācija

Latvijas sieviešu golfa izlase pasaules amatieru komandu čempionātā Turcijā pēc sestdien aizvadītās trešās kārtas dala 20. vietu. Sacensību trešajā dienā Latvijas valstsvienībā labāko rezultātu sasniedza debitante Linda Dobele, palīdzot komandai noturēties labāko divdesmitniekā.

Dobele “Gloria Golf Club” Veco laukumu izspēlēja ar 74 sitieniem jeb diviem sitieniem virs teorētiski nepieciešamās sitienu normas (PAR), savukārt Kristas Puisītes rezultāts bija 75 sitieni jeb +3 virs PAR. Ārpus komandas ieskaites palika Māras Puisītes +13 virs PAR, jo ik dienu summē divus individuāli labākos rezultātus.

Latvijas rezultāts priekšpēdējā kārtā tādējādi bija +5 virs PAR, bet trīs dienu summā komanda 53 valstsvienību konkurencē iekrājusi +7 virs PAR. Uz turnīra galveno balvu - "Espirito Santo" kausu – pārliecinoši pretendē pašreizējā čempionvienība Dienvidkoreja, kas ir vadībā ar -11 zem PAR. Tuvākās konkurentes Jaunzēlandes golferes līderēm zaudē piecus sitienus.

Linda Dobele: Šodien sapratu, cik ļoti svarīgi spēlē ir sevi nomierināt un koncentrēties, ko ne vienmēr vēl spēju. Šodien tas izdevās, sapratu savas kļūdas, un satraukums arī bija pazudis. Spēlē arvien centos iekšēji saglabāt mieru, un tas atspoguļojās arī rezultātā.

Latvijas izlases kapteine Santa Puče pastāstīja, ka Krista Puisīte kārtu izspēlēja savā vidējā līmenī, taču rezultāts bija nedaudz augstāks, jo trīs vai četras bedrītēs bumbiņa pēc ripinājuma izgriezās atpakaļ uz grīna. Savukārt Mārai Puisītei pietrūcis laba pirmā sitiena, kas laukuma konfigurācijas dēļ bija jo īpaši svarīgi, un centienos glābt situāciju viņas spēlē bija ielāps uz ielāpa.

Starptautiskās Golfa federācijas rīkotajā čempionātā laureātes noteiks četru dienu sacensībās, izspēlējot 18 bedrītes ik dienu. Katru dienu komandas rezultātā ieskaitīs divus labākos individuālos rezultātus. Pa divām kārtām līdz svētdienai izspēlēs "Gloria Golf Club" Vecajā un Jaunajā laukumā.

Latvijas izlasei līdz šim visaugstāk pasaules čempionātā finišēja debijas reizē 2008. gadā Austrālijā, kad ieguva 29. vietu.

Pasaules čempionāta rezultāti tiešsaistē: Women's World Amateur Team Championship-...

Informāciju sagatavoja
Gundars Galkins
Latvijas Golfa federācijas
sabiedrisko attiecību un mediju koordinators

     [+] [-]

, 2012-09-30 07:41, pirms 12 gadiem
Tā jau nobrauks līdz pēdējai

     [+] [-]

, 2012-09-30 08:38, pirms 12 gadiem
aaa N.Gulbis neparstav musu krasas ??