Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

ASV golferi izcīna arī Pasaules kausu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

ASV golferi izcīna arī Pasaules kausu
Garijs Vudlands un Mets Kučars
Foto: AP/Scanpix

Sekojot triumfam Prezidenta kausa izcīņā, ASV golferi uzvarējuši arī Pasaules kausa izcīņā, titulu izcīnot pēc 11 gadu pārtraukuma.

Ķīnā notikušajā turnīrā piedalījās 28 valstis, katrai esot pārstāvētai ar diviem golferiem. Komandu sastāvi nebūt nebija spēcīgākie. Pirms sacensību pēdējās dienas divu sitienu pārsvars bija Īrijai, taču Rorijs Makilrojs un Greiems Makdauls to nespēja noturēt.

Par čempioniem, teicami aizvadot pēdējo raundu (seši "birdie"), kļuva amerikāņi, kuru sastāvā šoreiz ne paši skaļākie vārdi. Līdzās Metam Kučeram spēlēja Garijs Vudlands.

ASV turnīru pabeidza ar -24, par diviem sitieniem apsteidzot Angliju (Ians Poulters un Džastins Rouzs) un Vāciju (Martins Kaimers un Alekss Čejka). Īrija kopā ar Austrāliju un Skotiju finišēja ar -21.

Amerikāņiem 24. uzvara Pasaules kausā. ASV šajā turnīrā nebija uzvarējuši kopš 2000. gada, kad amerikāņiem uzvaru nodrošināja Taigera Vudsa un Deivida Duvāla duets.

Līdz 2009. gadam turnīrs notika katru otro gadu, bet kopš šī gada sacensībām piešķirts ikgadēja turnīra statuss.

Izmantotie resursi:
Omega Mission Hills World Cup