Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Latvijas golferes pārsteidz ar 2. vietu pasaules amatieru čempionāta ievadā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Latvijas golferes pārsteidz ar 2. vietu pasaules amatieru čempionāta ievadā
Krista Puisīte

Latvijas sieviešu golfa izlase ceturtdien pasaules amatieru komandu čempionātā Turcijā pārsteidza gan turnīra rīkotājus, gan savus atbalstītājus, izvirzoties 2.vietā pēc pirmās kārtas un tikai vienu sitienu zaudējot līderēm zviedrietēm.

Cīņa par turnīra galveno balvu - "Espirito Santo" kausu - risinās divos laukumos Antaljā, kur Latvija ir viena no 53 dalībvalstīm. Latvijas golferes pasaules čempionātā startē tikai trešo reizi, un labākais sasniegums līdz šim ir vieta trešā desmita beigās.

Veiksmīgu startu “Gloria Golf Club” Jaunajā laukumā Latvijai nodrošināja māsu Kristas un Māras Puisīšu veikums. Krista 18 bedrītes izspēlēja ar 70 sitieniem jeb diviem sitieniem zem teorētiski nepieciešamās normas (PAR), bet Māras rezultāts bija 72 sitienu jeb atbilstošs PAR. Tādējādi komandas rezultāts bija -2 zem PAR.

Latvijas komandas trešā spēlētāja Linda Dobele debijas reizē pasaules čempionātā 18 bedrītes izspēlēja ar +14 virs PAR, taču izlases rezultātu izspēlētajā kārtā nosaka, summējot divus labākos rezultātus. Turnīra tabulā Latvijai ar -1 zem PAR seko uzreiz sešas valstis, bet pašreizējās čempiones dienvidkorejietes dala 8.vietu.

Starptautiskās Golfa federācijas rīkotajā čempionātā laureātes noteiks četru dienu sacensībās, izspēlējot 18 bedrītes ik dienu. Katru dienu komandas rezultātā ieskaitīs divus labākos individuālos rezultātus. Pa divām kārtām līdz svētdienai izspēlēs "Gloria Golf Club" Vecajā un Jaunajā laukumā.

Māsas Puisītes sacensību vietā ieradās no ASV, kur mācās un trenējas golfā Teksasas valsts universitātē. Potenciāli komandas līdere ir Krista Puisīte, kuru ASV studentu sporta (NCAA) rangā tikai dažas pozīcijas šķir no labāko piecdesmitnieka. Puisītes Latviju pasaules čempionātos pārstāvēja gan debijas reizē 2008.gadā Austrālijā, kur tika gūta 29.vieta, gan divus gadus vēlāk Argentīnā, kad komanda ieguva 45.vietu.

Vēlāk šogad Turcijā no 4. līdz 7.oktobrim pasaules amatieru komandu čempionātā spēlēs arī Latvijas vīriešu izlase. “Antalya Golf Club” un Cornelia Golf Club” laukumos Latviju pārstāvēs Roberts Eihmanis, Mikus Gavars un Kārlis Broders.

Latvijas Golfa federācija pateicas SIA “Latvijas Mobilais Telefons” par ieguldījumu nacionālās izlases sagatavošanā un dalībā pasaules čempionātā, kā arī Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) par sniegto atbalstu.

Pasaules komandu čempionāts notiek ik otro gadu un ir prestižākās nacionālo komandu sacensības amatieriem. Golfā amatierisms nav meistarības līmeņa, bet gan spēlētāja statusa apliecinājums.

Pasaules čempionāta rezultāti tiešsaistē: Women's World Amateur Team Championship-...

Informāciju sagatavoja:
Gundars Galkins
Latvijas Golfa federācijas
sabiedrisko attiecību un mediju koordinators

  +1 [+] [-]

, 2012-09-27 23:04, pirms 12 gadiem
veiksmi ari turpmak!!!