Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Latvijas Amatieru čempionāts pulcēs spēcīgākos sportistus

Rolands Eliņš

Latvijas Amatieru čempionāts pulcēs spēcīgākos sportistus
Foto: Golfs.lv

“Ozo Golf Club” laukumā, Rīgā, nedēļas nogalē no 27. līdz 29.jūnijam risināsies vienas no golfa sezonas visprestižākajām sacensībām 27. Latvijas Amatieru čempionāts, kur dalībnieku vidū būs valsts spēcīgākie golferi. Čempionātā startēs 92 sportisti - 81 vīrietis un 11 sievietes

Latvijas Amatieru čempionāta uzvarētājus sieviešu un vīriešu konkurencē noteiks trīs dienu sacensībās, izspēlējot 54 bedrītes (18 bedrītes katru dienu). Sacensību noslēguma kārtai pēc pirmo divu dienu rezultātu summas kvalificēsies 54 labākie vīrieši un visas spēlētājas sievietēm.

Latvijas Golfa federācijas prezidents Vilis Krištopans: “Ar gandarījumu jāuzteic kuplais dalībnieku sastāvs, kas ir lielākais pēdējos gados un apliecina golfa vispusīgu attīstību Latvijā. Ceru, ka turnīrs kļūs par lieliskiem golfa svētkiem, un visiem dalībniekiem novēlu sasniegt savus labākos rezultātus! “Ozo Golf Club” turnīram ir lieliski sagatavojies, lai ikviens spēlētājs spēkus varētu pārbaudīt teicamos apstākļos.”

Vīriešiem viens no galvenajiem favorītiem būs pieckārtējais Latvijas amatieru čempions un pašreizējais titula īpašnieks Kārlis Broders, kam nopietnu konkurenci radīs 2012.gada čempions Roberts Eihmanis. Uz visaugstākajām vietām pretendēs arī vairāki junioru vecuma spēlētāji.

Mazāks dalībnieču skaits nemazinās intrigu sievietēm, jo ASV studentu sporta (NCAA) sezonu noslēgušajai Mārai Puisītei cīņā par karjerā ceturto titulu jārēķinās ar spēcīgāko junioru vecuma spēlētāju Annu Diānu Švanku, bet abu favorītu kļūdas būs gatavas sev par labu izmantot vēl vairākas spēcīgas juniores. Savainojuma dēļ pērn izcīnītos čempiones laurus nevarēs aizstāvēt ASV augstskolā sezonu aizvadījusī Linda Dobele, savukārt profesionāļu statusa dēļ dalībnieču vidū nebūs Lauras Jansones un Kristas Puisītes.

Visos līdzšinējos Latvijas amatieru čempionātos kopš 1995.gada ir piedalījušies tikai trīs spēlētāji - Andris Keisels, Māris Gulāns un LOK Goda prezidents Vilnis Baltiņš, kuri startēs arī šoreiz.

Visas turnīra dienas skatītājiem ieeja sacensībās ir bez maksas. Personiskās drošības dēļ apmeklētāji ir aicināti ievērot „Ozo Golf Club” laukumā izvietotās norādes.

Latvijas amatieru čempionāta ģenerālsponsors ir Rīgas Brīvosta. Turnīra rīkošanu atbalsta „Cēsu Alus”, „MakIt”, „VentEko” un „E Forma”.

FAKTI UZZIŅAI: Latvijas Amatieru čempionāts ir augstākā līmeņa amatieru sacensības Latvijā, kuras organizē Latvijas Golfa federācija sadarbībā ar “Ozo” golfa klubu un čempionāta atbalstītāju Rīgas Brīvostu. Latvijas nacionālais čempionāts pirmo reizi notika 1987.gadā Zviedrijā, no 1995. līdz 1997.gadam uzvarētājus noteica Nītvaljas laukumā, Igaunijā, bet Latvijā sacensības notiek kopš 1998.gada.

Golfā amatierisms nav meistarības līmeņa, bet gan spēlētāja statusa apliecinājums. Nacionālie amatieru čempionāti ir vienas no prestižākajām ikgadējām sacensībām arī tradicionālajās golfa lielvalstīs.

Informāciju sagatavoja:
Gundars Galkins
Latvijas Golfa federācijas
sabiedrisko attiecību un mediju koordinators