Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Vestvuds triumfē Dubaijā un kļūst par Eiropas pirmo numuru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vestvuds triumfē Dubaijā un kļūst par Eiropas pirmo numuru
Lī Vestvuds saņem trofeju no Eiropas tūres izpilddirektora Džordža O'Greidija

Ar Anglijas golfera Lī Vestvuda triumfu noslēdzies ''Dubai World Championship'' golfa turnīrs. Pateicoties šai uzvarai, Vestvuds kļuvis par šogad visvairāk nopelnījušo golferi Eiropas tūrē.

Vestvuds pēc pirmajām divām dienām bija vadībā ar diviem sitieniem, arī pēc trešās dienas viņš saglabāja divu sitienu handikapu, bet pēdējās 18 bedrītes veica ar astoņiem sitieniem zem PAR, izejot tās ar 64 sitieniem, kas ir ''Jumeirah Golf Estates'' golfa kluba laukuma rekords.

Četru raundu summā Vestvudam bija -23, bet tuvākajām sekotājam - vēl vienam anglim Rosam Makgovanam - 17. Trešajā vietā ar -15 ierindojās Rorijs Makilrojs, kurš piekāpās Vestvudam cīņā par Eiropas pirmā golfera godu.

Vestvuds Dubaijā izcīnīja karjeras 31. titulu, par kuru nopelnīja 1,25 miljonu ASV dolāru prēmiju. Anglis bonusā par to, ka sezonā bijis visvairāk pelnošais golferis saņēma pusotru miljonu, tādējādi viņa šī gada prēmijās iegūtā nauda ir 6 376 984 dolāri. Otrais šajā rādītājā ir jau pieminētais Ziemeļīrijas jaunais talants Makilrojs - 5 432 358.

Vestvuds, kurš arī 2000. gadā bija ''Order Of Merit'' titula ieguvējs (pienākas gada vislabāk pelnošākajam golferim), pēc uzvaras Dubaijā izplūda asarās un izteicās sekojoši: ''Šī noteikti ir svarīgākā diena manā karjerā. Rorijam ir vēl tikai 20 gadi, nespēju atcerēties, kāds es biju golferis tajā vecumā. Viņam noteikti vēl būs daudz iespēju iegūt ''Orfer Of Merit'' (no šī gada saukts par ''Race to Dubai'') titulu.''

Izmantotie resursi:
dubaiworldchampionship.com