Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Kepka sasniedz jaunu "major" turnīru 36 bedrīšu rekordu, Vudsam "PGA Championship" beidzies

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kepka sasniedz jaunu "major" turnīru 36 bedrīšu rekordu, Vudsam "PGA Championship" beidzies
Brukss Kepka šonedēļ bez nopietnas konkurences. Foto: AFP/Scanpix

ASV golferis Brukss Kepka spilgti turpina "PGA Championship" titula aizstāvēšanu, piektdien otrajā raundā savu pārsvaru palielinot līdz septiņiem sitieniem. Kepka pirmās 36 bedrītes izspēlēja ar 128 sitieniem, sasniedzot jaunu "major" turnīru rekordu. Četrkārtējais čempions Taigers Vudss, kurš pirmajās divās dienās spēlēja kopā ar Kepku, nekvalificējās sestdienas un svētdienas raundiem.

"PGA Championship" Top 8 pēc otrā raunda: -12 Brukss Kepka, -5 Džordans Spīts un Adams Skots, -4 Daniels Bergers, Dastins Džonsons, Kellijs Krafts, Mets Volless un Lūks Lists.

Kepka "Bethpage Black" golfa laukumā Fārmingdeilā pirmo dienu izspēlēja ar -7, bet otrajā dienā bija nedaudz mierīgāks ar -5, taču vēl vairāk palielināja pārsvaru. Kepkam pēc pirmajām 18 bedrītēm bija tikai viena sitiena pārsvars, bet tagad viņš tuvāko sekotāju duetu apsteidz jau par septiņiem sitieniem.

Kepka pirmajās četrās bedrītēs izcēlās trim "birdie", bet turpinājumā ilgi spēlēja ar PAR, vairākās bedrītēs neizmantojot labas iespējas palielināt pārsvaru, turklāt sarežģītajā 10. bedrītē pieļāva pirmo "bogey" turnīrā, tobrīd konkurentiem dodot cerības. Kepka dienas pēdējās piecas bedrītes izspēlēja ar -3, summā sasniedza -12, nokļūstot milzīgā atrāvienā.

Pagājušā gada čempions pirmās 36 bedrītes izspēlēja ar 128 sitieniem (63+65), kas ir jauns "major" turnīru rekords, iepriekšējo labāko sasniegumu pārspējot par uzreiz diviem sitieniem. Rezultāts 130 līdz šim bija izdevies pieciem spēlētājiem, no kuriem pēdējais bija Gerijs Vudlends pagājušajā sezonā "PGA Championship". Viņš toreiz finišā ieņēma tikai dalītu 6. vietu, Sentluisā ar -16 uzvarējušajam Kepkam zaudējot sešus sitienus.

Ar otrās dienas labāko raundu izcēlās Adams Skots, kuram bija -6. Austrālijas golferis pirmās 14 bedrītes izspēlēja ar -7, izdarot nopietnu pieteikumu labākā "major" turnīru raunda sasniegšanai (61 sitiens), taču pēdējās četrās bedrītēs nespēja gūt nevienu "birdie", turklāt 17. bedrītē kļūdījās vienkāršā situācijā, zaudējot vienu sitienu.

-5 pēc otrā raunda ir arī Džordanam Spītam, kuram trūkst "PGA Championship" titula, lai kļūtu par sesto spēlētāju ar golfa "Grand Slam". Izcilnieku pieciniekā ietilpst Džīns Sarazens, Bens Hougans, Gerijs Pleijers, Džeks Niklass un Taigers Vudss, kuram šonedēļ bija murgains turnīrs, esot spiestam izstāties jau pēc 36 bedrītēm.

Vudss pirmo dienu izspēlēja ar +2, bet otrajā raundā viņam bija par vienu sitienu sliktāks rezultāts, kas summā deva +5 jeb šajā gadījumā vienu sitienu aiz "cut" līnijas. Vudss negatīvam raundam toni noteica jau ar pirmajiem diviem sitieniem, kad bumbiņu vispirms raidīja pārāk daudz uz kreiso pusi, un tā ielidoja skatītājos, bet ar otro sitienu nespēja tikt garām smilšu bedrei.

Vudss aprīlī piekto reizi kļuva par "Masters" čempionu un pēc nepilnu 11 gadu pārtraukuma izcīnīja "major" titulu. Viņam trūkst trīs lielo titulu līdz Niklasa rekorda atkārtošanai. Vudss šonedēļ devīto reizi "major" turnīru pabeidza pēc pirmajiem diviem raundiem. Šonedēļ "PGA Championship" viņam bija karjeras pirmais gadījums ar tik agru izstāšanos nākamajā turnīrā pēc "major" titula izcīnīšanas.

Ranga sestās pozīcijas īpašnieks Vudss nav vienīgais Top 10 spēlētājs, kuram turnīrs jau beidzies. Pēdējos divus raundus TV varēs skatīties arī astotais numurs Braisons Dešambo. Tāds pats liktenis arī 11. vietā esošajam Džonam un Ramam un vairākiem nesenajiem "major" čempioniem – Martinam Kaimeram, Džeisonam Dafneram, Serhio Garsijam, Patrikam Rīdam un Babam Vatsonam.

     [+] [-]

, 2019-05-18 07:23, pirms 5 gadiem
Domāju, ka pareizais golfera ir KepkE!. Vācu izcelsmes uzvārdiem
vīriešu dzimtē galotnē saglabājas E tulkojot tos arī no angļu valodas!
Arī Vācijas futbola izlasē agrāk spēlēja vārtsargs KepkE!

     [+] [-]

, 2019-05-18 09:27, pirms 5 gadiem
Kepka ar nesavtīguma paraugstundu kruīzā uztaisīja Vudsam cietu drāti 18+, ejot pēc kārtējā titula. Visi Taigera faneļi tagad pa krūmiem.