Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Atklāti minigolfa laukumi Liepājas OC

Jānis Celmiņš

Atklāti minigolfa laukumi Liepājas OC
Foto: Ritvars Raits

Otrdien Liepājas Olimpiskā centra pagrabstāvā tika atklāti Baltijas valstīs pirmie starptautiskām sacensībām piemērotie minigolfa laukumi telpās.

Pirmos sitienus jaunajos eternīta seguma laukumos veiksmīgi izdarīja divu paaudžu sportistu pārstāvji- LOK goda prezidents Vilnis Baltiņš un daudzkārtējā Latvijas čempione Dace Kupce- Krieviņa.

Latvijā minigolfu spēlē gan bijušie, gan aktīvie citu sporta veidu pārstāvji, biznesmeņi un vienkārši ģimenes cilvēki, politiķi un mūziķi, studenti un skolēni. Paredzēti regulāri amatieru un bērnu turnīri, kā arī darbu sāks bērnu minigolfa skola, ar kuras audzēkņiem minigolfa spēles noslēpumos dalīsies vairākkārtēja Latvijas čempione Dace Kupce- Krieviņa un minigolfa vecmeistars, viens no Latvijas labākajiem spēlētājiem Verners Kiršs. Minigolfa skolā interesenti var pieteikties laukumu darba laikā pie dežuranta vai zvanot V.Kiršam pa tālruni 29265644. Nodarbības paredzētas divas reizes nedēļā.

Jau pavisam drīz sāksies sacensības starp klasēm, kuru veiksmīgākie pārstāvji varēs parādīt savu prasmi, spēlējot pret labākajiem citu skolu audzēkņiem. Arī Latvijas izlases spēlētāji turpmāk bieži trenēsies un spēlēs šajos laukumos.

26.martā notiks Latvijas ziemas čempionāts, kad spēkiem mērosies labākie Latvijas spēlētāji, bet pirmais starptautiskais turnīrs paredzēts 2012. gada pavasarī, kad ceļu uz Liepāju mēros Zviedrijas, Somijas, Dānijas, Norvēģijas un Igaunijas minigolferi, lai mērotos spēkiem tradicionālajā Ziemeļvalstu čempionātā.
Tiksimies jaunajos laukumos, kur varēsiet apgūt šo aizraujošo sporta un atpūtas veidu un iesaistīties turnīros atbilstoši savām prasmēm un interesēm.

Informāciju sagatavoja:
Inese Kupce