Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

"Masters" vadībā Vestvuds, favorītiem grūta pirmā diena

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Masters" vadībā Vestvuds, favorītiem grūta pirmā diena
Lī Vestvuds
Foto: AP/Scanpix

Ogastā noslēgusies "Masters" turnīra pirmā diena, pēc kuras vadībā ar viena sitiena pārsvaru atrodas Anglijas golferis Lī Vestvuds. Tikmēr virknei favorītu bija problemātisks pirmais raunds.

Dienas lielāko daļu vadībā atradās zviedrs Henriks Stensons, kuram pirmajā raundā izdevās gūt divus "eagle" un vienubrīd sasniegt -5. Stensons bija tuvu tam, lai ceturtdienu Ogastā pabeigtu lieliskā noskaņojumā, taču 18. bedrītes izspēles Stensonam izvērtās par murgu.

Zviedru golferam PAR-4 bedrītes iziešanai bija nepieciešami astoņi sitieni. Stensons kļuvis par septīto golferi "Masters" turnīru vēsturē, kurš 18. bedrīti izgājis ar astoņiem sitieniem. Stensonam pirmajā raundā -1, kas dod dalītu 14. vietu. Zīmīgi, ka Stensonam ceturtdien bija 36. dzimšanas diena.

Pēc pirmā raunda līderis ar -5 ir anglis Lī Vestvuds, kurš arvien lūko izcīnīt savu pirmo "major" titulu. Vestvudam "major" turnīros ir pieci Top 3 finiši, "Masters" sacensībās pirms diviem gadiem 2. vieta. Toreiz Vestvuds bija vadībā pēc 3. raunda.

Vienu sitienu atpaliek 2010. gada "Open" čempions Luī Ustheizens (DĀR) un amerikānis Beins Kreins, bet sešiem golferiem ir -3.

Murgainai pirmā diena ranga līderim Lūkam Donaldam, kuram +3 un dalīta 64. vieta. Rorijs Makilrojs pēc +2 pirmajā bedrītē spēja savākties un finišēja ar -1, kas dod 14. vietu.

Raibs raunds Taigeram Vudsam, kurš gan 1., gan 2. bedrītes izspēlē bumbiņu trāpīja kokos, vienubrīd tika "mīnusos", bet dienu pabeidza ar PAR, kas dod 29. vietu.

Tāds pats rezultāts pagājušā gada pārsteidzošajam čempionam Šarlam Švorcelam, bet pirms viņa uzvarējušajam Filam Mikelsonan tikai +2, kas pagaidām dod 55. vietu.

Jāpiebilst, ka Mikelsons, kurš startēja pēdējā grupā, Ogastas golfa kluba laukumā bija jau rīta agrumā, ar savu klātbūtni pagodinot turnīra goda starta grupu – Gerijs Pleijers, Arnolds Pālmers un Džeks Niklauss.

"Masters 2012". 1. raunda rezultāti

VGolferisValsts+/-Sitieni
1.Lī VestvudsAnglija-567
2.Luī UstheizensDĀR-468
Peters HansonsZviedrija-468
4.Bens KreinsASV-369
Džeisons DafnersASV-369
Baba VatsonsASV-369
Pols LorijsSkotija-369
Migels Anhels HimenessSpānija-369
Frančesko MolinariItālija-369

Izmantotie resursi:
MajorsChampionships.com

     [+] [-]

, 2012-04-06 10:06, pirms 12 gadiem
Nesen man pieslēgts golfa tv kanāls-skatos ar interesi ar angļu valodu pašvaki, tāpēc lūgums vai nevar kāds nosaukt kuri ir svarīgākie golfa turnīri gadā, kad tie notiek un kā veidojās reitings, punktu skaitīšanas sistēma.

     [+] [-]

, 2012-04-06 11:06, pirms 12 gadiem
Vispār jau Stensonam ilgu laiku bija arī -6! Bet beigas tiešām nevienam tādas nenovēlētu.

Par golfa kanālu - šis ir viens no gada nozīmīgākajiem, bet bez tam arī skaistākais turnīrs, kuru diemžēl VIASAT uzskatot mūs par banānu republiku, šeit nepārraida, kaut gan programmā tas ir un Skandināvijā to rāda. Nu mums tikai naudu iekasē, bet rāda tikai fotogrāfiju ar uzrakstu MASTERS, uzskatot mūs par pilnīgiem muļķiem.

Šī gada nozīmīgākais turnīrs būs rudens pašā sākumā - Ryder Cup, Amerika pret Eiropu, kas notiek reizi 2 gados, pie kam 1x Eiropā, 1x Amerikā. Šoreiz tas būt Amerikā. Bez tā, tāpat kā tenisā nozīmīgi ir visi major - tātad bez šī (MASTERS) vēl arī US OPEN, THE OPEN (The British Open) un PGA Championship. Tad ir The PLAYERS Championship, kurš tiek neoficiāli uzskatīts par piekto Major. Bez šiem nozīmīgi arī WGC turnīri, kā arī FedEx Play-Off sezonas beigās. Nu un, protams, ir daudz citi interesanti turnīri gan PGA, gan Eiropas tūrē visa gada garumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja