Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Latvijas dāmas tiek Eiropas komandu čempionāta golfā finālā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas dāmas tiek Eiropas komandu čempionāta golfā finālā
Latvijas sieviešu un vīriešu golfa komandas

Latvijas dāmu izlase piektdien iekļuva Eiropas komandu golfa čempionāta finālā, kurā spēkosies ar Serbiju, kamēr vīri sestdien aizvadīs cīņu par devīto vietu.

Dāmu sacensībās trešdien, kad tika veikta kvalifikācija, latvietes sasniedza otro labāko rezultātu. Nākamajās dienās izlases cīnās par medaļām, turklāt Latvija bija brīva no ceturtdaļfināla. Savukārt pusfinālā piektdien Latvija ar 2-1 apspēlēja Grieķiju. Šeit savos dueļos panākumus izcīnīja Lailas Forstmanes un Annas Esteres Marksas duets, kā arī komandas līdere Anna Diāna Švanka individuāli, kamēr Marija Luīze Jučmane piedzīvoja zaudējumu.

Finālā Latvija tiksies ar Serbiju, kas iepriekš kvalifikācijā bija tikai ceturtā.

Tikmēr vīru turnīrā Latvija pirmajā dienā palika devītajā vietā starp 13 komandām, par diviem sitieniem atpaliekot no pirmā astotnieka un iespējas turpināt cīņu par medaļām. Atpalicēju turnīrā arī Latvijas vīriem pirmā kārta bija brīva, kamēr pusfinālā ar 3-0 tika pārspēta Bosnija un Hercegovina. Šeit panākumus svinēja Kristapa Krištopana un Dāvja Tunsta duets, kā arī Roberts Matisons un Reinholds Pīrāgs individuāli.

Mačā par devīto vietu Latvijas vīriem pretim stāsies Luksemburga.

Dāmu sacensībās Latvijas izlasi pārstāv šī gada valsts amatieru meistarsacīkšu pirmo četru vietu īpašnieces, kamēr vīriem - valsts čempions Krištopans, ceturtās vietas ieguvējs Pīrāgs un divi labākie junioru vecuma spēlētāji. Eiropas komandu čempionāta vīru turnīrā pērn triumfēja Lietuva, kamēr dāmām Turcija, kas šogad sacensībās nepiedalās. Vīru turnīrs pirmoreiz notika 2015. gadā, bet dāmu sacensības tika aizvadītas sezonu vēlāk.

Zīmīgi, ka Latvijas izlases uz turnīru devās ar vairākiem piedzīvojumiem. Vispirms lidmašīnas kavēšanās dēļ pat bija apdraudēta komandu laicīgi nokļūšana uz turnīru, bet vēlāk ceļā pazuda bagāža.