Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Eiropas golferi fantastiski atspēlējas, triumfē Raidera kausā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Eiropas golferi fantastiski atspēlējas, triumfē Raidera kausā
Eiropas komanda
Foto: Reuters/Scanpix

Svētdien Medainā (Čikāga) ar fantastisku Eiropas izlases atspēlēšanos noslēdzās 39. Raidera kausa izcīņa. ASV golferi pirms pēdējās dienas 12 vienspēlēm bija vadībā ar 10:6, taču pamanījās zaudēt ar 13½ pret 14½.

Lai tiktu pie uzvaras, ASV savās mājās sacensību pēdējā dienā bija nepieciešami tikai četri no pieejamiem 12 punktiem. Eiropas komanda uzvarēja astoņas partijas, zaudēja trīs, bet viena noslēdzās neizšķirti. Tādējādi trīs dienu summā Eiropas izlasei panākums ar 14½ pret 13½.

Uzvaru eiropiešiem nodrošināja šosezon bāli spēlējošais Martins Kaimers, kurš tika galā ar Stīvu Strikeru. Amerikānis izšķirošo kļūdu pieļāva 17. bedrītes izspēlē. Taigera Vudsa padošanās un piekrišana neizšķirtam pret Frančesko Molinari ļāva Eiropai uzvarēt ar viena punkta pārsvaru. Raidera kausa saglabāšanai pietiktu arī ar neizšķirtu.

1999. gadā Bruklinā identisku atspēlēšanos un uzvaru ar tieši tādu pašu rezultātu izcīnīja ASV izlase. Kopš tā laika Eiropai ir pieci tituli, bet ASV tikai viens (2008. gadā). Kopš 1979. gada četri atspēlēti punkti pēdējā dienā ir Raidera kausa rekords.

Vudss un Strikers nedēļas nogalē neuzvarēja nevienā mačā, bet svētdien amerikāņiem trīs uzvaras guva Dastins un Zeks Džonsoni, kā arī Džeisons Dafners. Labs pārsvars bija Filam Mikelsonam, kurš pamanījās zaudēt Džastinam Rouzam. Sešos no 12 mačiem uzvarētājs noskaidrojās 18. bedrītē. ASV uzvarēja tikai vienu no šiem mačiem.

Eiropas komanda uzvaru veltīja pērn aizsaulē aizgājušajai Spānijas golfa leģendai Sevem Baljestersoam.

Triumfējušās Eiropas izlases sastāvs: Rorijs Makilrojs, Lūks Donalds, Ians Poulters, Džastins Rouzs, Pīters Lorijs, Nikolā Kolsaērs, Greiems Makdauls, Serhio Garsija, Peters Hansons, Lī Vestvuds, Martins Kaimers un Frančesko Molinari. Kapteinis – Marija Hosē Olasabals.

Raidera kausa rezultātu kopsavilkums

KomandaUZN
ASV25122
Eiropa971
Lielbrit. un Īrija030
Lielbritānija3151

  +1 [+] [-]

, 2012-10-01 11:10, pirms 12 gadiem
Vakardiena tiešām bija fantastika, ļoti aizraujoši bija skatīties, lieliskas emocijas! Eiropieši malači, gandrīz visi nospēlēja augstākajā līmenī, Donalds, Lorijs un Vestvuds pārliecinoši, Makilrojs un Poulters ne parliecinoši ,bet izdarija to kas viņiem jāizdara, Rouzs un Garsija izrāva pa punktiņam, kaut gan likās ka tas jau zaudēts un Kaimeram visu cieņu, džekam dzelzs nervi, nenodrebēja roka pēdejā bedrītē! Tiešām malači, nolika tos skaļos jeņķu fanus pie vietas!