Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Koņevs: ""Caramba / Dinamo" neko man nepaskaidroja"

Koņevs: ""Caramba / Dinamo" neko man nepaskaidroja"
Mihails Koņevs
Foto: Mārtiņš Jankovskis

2015.gadā Latvijas 1.līgā triumfēja "Caramba/Dinamo", kuru vadīja pieredzējušais treneris Mihails Koņevs. Tomēr starpsezonu periodā kļuva zināms, ka pēc iekļūšanas Virslīgā sadarbība ar Koņevu netiks turpināta. Sarunā ar Sportacentrs.com Koņevs atklāj, ka šķiršanās ar klubu nav bijusi patīkama, bet gan absolūti nesaprotama.

Ar ko saistīts, ka vairs nebūsiet "Caramba/Dinamo" treneris? Kā jums izskaidroja iemeslus?
Ziniet, man līdz pat šim brīdim neviens neko nav paskaidrojis vai izstāstījis. Es pats nesaprotu, kas notiek. Jā, runas par to līdz manām ausīm nonāca jau čempionāta beigu daļā, pusotru divus mēnešus pirms turnīra beigām. Taču neviens neko paskaidrot man nespēj un pat faktu kā tādu neviens tā īsti nav paziņojis - tikai tā, garām ejot. Neviens nesaka man un otrajam trenerim [Viktoram Terentjevam - aut.] kas, ko, kāpēc. Nav saprotami - komanda izpildīja uzdevumu, spēlēja labi, izveidojās labs kolektīvs. Neesmu lietas kursā, kādi ir iemesli. Man tā ir liela mīkla.

Dzirdēts, ka jums ar klubu bija viena gada līgums, pēc kura beigām vienkārši nolemts to nepagarināt.
Nekāda tāda līguma nebija, nebija tādas runas, ka strādāšu tikai gadu. Pirmo reizi ko tādu dzirdu. Nezinu, kurš to saka, bet ar mani tādas runas nebija. Vienkārši bija uzdevums iekļūt augstākajā līgā - mēs to izpildījām. Var jau būt, ka dažiem cilvēkiem ir citi uzskati un principā es nojaušu, no kurienes tas viss [treneru maiņa - aut.] nāk, taču nevēlos izplatīt baumas. Varbūt es kādam esmu neērts treneris, jo nekad nedejošu pēc citu stabules. Jo kad man norāda, kā ir jāspēlē, kā ir jātrenē, kurus spēlētājus jāliek pamatsastāvā, kurus nevajag - un šādi brīži patiešām šosezon bija, - man tas ir smieklīgi. Ja es vēl būtu kāds nepieredzējis cilvēks... Varbūt te ir meklējami īstie iemesli, nezinu.

Vai pirms sezonas vai tās gaitā no vadības bija kādi solījumi par palikšanu trenera amatā, ja tiksiet Virslīgā?
Tādas runas nebija. Savācāmies, februārī mēneša laikā sapulcējām komandu un nekādas runāšanas nebija. Man visa šī situācija pat nav tik daudz sāpīga kā nesaprotama. Ja es būtu kāds puisītis... Es tomēr esmu pieredzējis treneris, četras reizes esmu ievedis komandas Virslīgā. Nesaprotu, vai tiešām es nebūtu spējīgs trenēt komandu Virslīgā?! Kas tas vispār ir?

Neskaitot šīs negatīvās lietas, vai kopumā ar sezonu esat apmierināts?
Protams, ļoti apmierināts. Esmu apmierināts ar komandu, kas ļoti labi izskatījās gan kā kolektīvs, gan katrs individuāli. Daži futbolisti atvērās, it sevišķi Verners Apiņš. Sezonas sākumā man daži teica, ka viņš, redz, nav atbilstoša līmeņa futbolists, ka viņš nevar. Teicu: "Dodiet viņam laiku!" Bija redzams, kā viņš strādā, cenšas, kādi viņam ir dotumi. Tad vēl Raitis Dzelzkalējs - pazīstu viņu jau no tiem laikiem, kad viņš bija mazs zēns. Žēl, ka šādi cilvēki iet prom no futbola, jo situācija ir tāda, ka visi strādā - ar futbolu sevi nepabarosi. Bet sezonā viņš izskatījās ļoti labi. Tāpat Artjoms Narusevičs - viņa vārdu biju dzirdējis, bet izrādījās ļoti uzticams aizsargs. Pie kārtīga darba treniņos viņš varētu spēlēt labās komandās. Un tādu puišu netrūkst.

Jā, bija atsevišķas spēles, kurās puiši tīri psiholoģiski varbūt pārāk vēsi attiecās, uzskatot, ka viegli apspēlēsim. Tiesa, pirms katra mača atgādināju, ka nedrīkst būt augstprātīga attieksme pret pretiniekiem un lielākoties puiši pret visu izturējās atbildīgi. Arī treniņos visi ļoti labi strādāja - nebija neviens jāskubina. Paldies cilvēkiem, kuri izpildīja savus solījumus pret komandu - bija normāla attieksme, tagad ar viņiem arī norēķinājušies. Šajā ziņā viss bija labi. Esmu dzirdējis, ka tagad mainījusies kluba vadība, cilvēki - visus smalkumus nezinu, taču visi tie cilvēki, kuri palīdzēja komandai šogad, visu darīja ļoti labi.

Nosaucāt spēlētājus, kuri progresēja un pozitīvi pārsteidza, bet kuri bija komandas līderi, kas taisīja rezultātu?
Tur jau tā lieta, ka, uzskatu, mums bija līdzvērtīgs kolektīvs un grūti kādu izcelt. Protams, uzticami bija aizsargi - Māris Savinovs, Daņilovs, Narusevičs. Vidusdaļā Perepļotkins. Viņam gan arī bija kā labas, tā sliktas spēles, sevišķi pēc traumas. Pie līderiem varu nosaukt to pašu Apiņu. Arī Blanks, arī japānis Takeo Ogava, kurš pēc futbola prasmēm ir ļoti spēcīgs spēlētājs. Ogavas izpratne ir lieliska, it sevišķi laukuma vidusdaļā - viņš mums bija liels pārsteigums. Tā ka pāris izteiktu līderu nebija, līdere bija visa komanda. Vienā spēlē labi varēja nospēlēt viens, citā otrs.

Veicām arī nelielu sastāva rotāciju, lai dotu visiem spēles laiku. Tāpēc katrā spēlē obligāti izdarīju visas sešas atļautās spēlētāju maiņas, lai neviens neizjustu iedalījumu "pamatsastāvs" un "pārējie". Bija sezonā brīži, kad ar puišiem bija jārunājas - daži apvainojās, ka nespēlē no pirmās minūtes, bet nāk tikai uz maiņu. Skaidroju, ka visi esam viena komanda un ka visi ir līdzvērtīgi. Tas arī bija komandas spēks.

Kā uzskatāt, par kādu vietu ar šo sastāvu varētu cīnīties Virslīgā? Kausa izcīņā šogad samērojāt spēkus ar "Jelgavu".
Sezonas gaitā, it sevišķi sezonas beigās jau teicu, ka pat ar šo sastāvu mēs varētu spēlēt Virslīgā - domāju, cīnītos par 5.-7.vietu. Par pirmo četrinieku diez vai, jo visi puiši paralēli strādā un nebija nepieciešamās fiziskās sagatavotības. Atsevišķos mačos, protams, ieķertos arī pret pirmā četrinieka komandām. Katrā ziņā spēlētāju sastāvs un meistarība ļautu jau šogad cienījami spēlēt Virslīgā.

Ko darīsiet nākamgad? Varbūt palīdzēsiet vēl kādam projektam iekļūt Virslīgā, piemēram, "Babītei"?
[Smaida] Pirmo reizi par šādu versiju dzirdu, par "Babīti", par projektiem. Pat nevaru neko šajā sakarā pateikt. Nākotne? Es taču paralēli strādāju arī "Šitika Futbola skolā", šogad trenēju U-15 komandu, arī viņi kļuva par Latvijas čempioniem šogad. Tā ka ar jauniešiem noteikti turpināšu strādāt, bet tālāk jau redzēsim, kas un kā.


, 2015-12-31 15:40, pirms 8 gadiem
Gribētos uzzināt autora subjektīvo viedokli, šis Koņevs ir lojāls Latvijai vai nav? Ļoti daudz ir dzirdēts par viņa aktivitātēm 9.maija sakarā un vispār ar visu, kas saistīts nostaļģijā ar CCCP un Krieviju. Vai runājot ar šo speciālistu, ir jūtama tā postpadomju naftalīna smaka?
Slēpts komentārs: Zombijs
, 2015-12-31 15:49, pirms 8 gadiem
Zombijs rakstīja: Kapec lai treneriem butu jabut lojaliem Latvijai, vinam ir jabut lojalam klubam kura taja bridi strada, nejaukt te sportu ar politiku, ka to dara musu kaiminzeme.
Nepiekrītu. Ja cilvēks strādā ar jauniešiem, ar bērniem, ne tikai jābūt, no viņa ir JĀPRASA nostāja šajā jautājumā.
Tas arī ir viens no Krišjāņa Kļaviņa programmas punktiem, lai cilvēki, kas nelojāli Latvijai, neatrastos nekādos posteņos ne bērnu, ne jauniešu komandās.
Nedrīkst treneris nodarbībās aģitēt, lai bērni ar vecākiem 9.maijā iet uz pieminekli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-12-31 16:00, pirms 8 gadiem
Klubs par sevi ar šādiem gājieniem daudz ko pasaka.
Nu nevar nopietns klubs, nopietni cilvēki šādi strādāt. Tas arī Virslīgā būs redzams.
, 2015-12-31 16:08, pirms 8 gadiem
pag, vai tik viņs nebija ar sarunātajām spēlēm saistīts??.....
, 2015-12-31 16:19, pirms 8 gadiem
Šis atkal vedina domāt par toto. Diemžēl.
"Var jau būt, ka dažiem cilvēkiem ir citi uzskati un principā es nojaušu, no kurienes tas viss [treneru maiņa - aut.] nāk, taču nevēlos izplatīt baumas. Varbūt es kādam esmu neērts treneris, jo nekad nedejošu pēc citu stabules. Jo kad man norāda, kā ir jāspēlē, kā ir jātrenē, kurus spēlētājus jāliek pamatsastāvā, kurus nevajag - un šādi brīži patiešām šosezon bija, - man tas ir smieklīgi."
, 2015-12-31 16:31, pirms 8 gadiem
No vienas puses, Koņevs patiešām ir strādājis ļoti izteiktās toto komandās, no otras puses -- vismaz brīžiem bija iespaids, ka viņš mēģina cīnīties pret (un ka varbūt tāpēc viņu atlaida no FC Jūrmala).
, 2015-12-31 16:34, pirms 8 gadiem
Cik nu gan neigaidīti gājieni no tādas blices.
, 2015-12-31 16:40, pirms 8 gadiem
France fifa world champs '10 rakstīja: Cik nu gan neigaidīti gājieni no tādas blices.
KĀDĒĻ RAKSTI BOLDĀ?
, 2015-12-31 16:49, pirms 8 gadiem
Sētā šums,tik galīgi pajāt
, 2015-12-31 17:26, pirms 8 gadiem
Ļoti labs treneris. Un tīrs no tiem toto mēsliem.
, 2015-12-31 17:53, pirms 8 gadiem
uz valmieru...
, 2015-12-31 18:55, pirms 8 gadiem
Atkal bez virslīgas.
, 2016-01-01 13:09, pirms 8 gadiem
Neizklausās,ka Koneva kungs būtu šajā intervijā īpaši atklāts,jo pat man, galīgi malā stāvošam cilvēkam ir zināms,ka klubu finanses nāk no Krievijas,bet tālāk jau, kas maksā, tas pasūta muzīku.Kaut kur presē jau paskanēja ziņa,ka šis klubs,kuram pat nosaukums virslīgā vēl nav zināms,naudiņu sanem no Krievijas 1.līgas kaut kādiem sponsoriem.Uzdevums viņiem būs iekļūt eirokausos,ko tiešām Latvijas virslīgā izdarīt nav grūti,vadoties pēc zināmas formulas- labi vietējie spēlētāji+kvalificēti un galvenais motivēti leģionāri.Un tad lieta darīta.Jau šobrīd šajā komandā spēlēja neslikti, virslīgas pieredzi baudījušie, Latvijas futbolisti.Piespēlēs viņiem pieredzējušus krievu leģionārus un ,ja ar finansēm viss būs kārtībā,tad jau pārvilinās ne vienu vien spēcīgu spēlētāju ar Latvijas pasi.Un piektais uz medaļām kandidējošais klubs būs gatavs.Priekš kam viņiem vajadzīgs Koņevs? Treneris droši vien būs no Krievijas.Varbūt atrod Krievijas ārēs kādu latviešu izcelsmes"cittautieti",ar ko aizmālēt tautai acisKā jums tāds scenārijs?Virslīgas sakarā ,lieka konkurence nāks tikai par labu,tāpēc uz tādu faktu īslaicīgi varētu pievērt acis.Dabūs pārējie klubi sarosīties,lai nezaudētu iesildītās pozīcijas.Šobrīd, manu prāt, situācija Latvijas futbolā ir tāda,ka šī espansija varētu izdoties.2005.gada bija kaut kas līdzīgs ar Ventspils/Kuldīgas "Ventu".Tikai toreiz bija spēcīga opozīcija "Skonto",Indriksona un LFF pusē,kuri nevēlējās pieļaut atklātu uzbrukumu viņu gardajam pīrāgam.Ne jau visu līdzjutēji zin,bet kā žagata pastāstīja,tad Ventai tika sagrautas jebkādas iespējas Latvijā atrast iespaidīgus sponsorus un tādi bija,kuri gatavojās atbalstīt klubu.Rezultātā sabruka rožainās cerības Kuldīgā uzcelt lepnu, Latvijas mērogā protams, stadionu,un tika iznīcināts, vēl tikai bērnu autiņos atrodošais, Latvijas nākotnes superklubs.Kā būs šoreiz? Savas ambīcijas klubs atklāja minimāli,jo ar to ažiotāžu ,kāda valdīja 2005.gada ziemā, sakarā ar "Ventu" pat nav ko salīdzināt.Lai jau būtu,tikai vienu nevēlos,lai šis klubs nekļūtu par kārtējo toto spēlmani Latvijas virslīgā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-01 17:18, pirms 8 gadiem
Vēl varu piebilst ar latviešu sakāmvārdu-"Dots devējam atdodās".Kā tur šobrīd klājās Latvijas superklubam Skonto?
Slēpts komentārs: oleg79
, 2016-01-01 17:50, pirms 8 gadiem
ja Caramba nomaina nosaukumu,tad Eirokausos nemaz nevar spelet,jonav 3 gadus LFF biedrs,aka Liepajas stāsts
, 2016-01-01 17:56, pirms 8 gadiem
Lai nu kaislības, kur kaislības, bet procentos būsim precīzi: Latvijā 9. maiju svin apm. 20% iedzīvotāju, to it labi varam izsecināt no dažādu vēlēšanu rezultātiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-01 21:32, pirms 8 gadiem
> Alguns
Izklausās ticami, taču:
1. Nav tik viegli atrast pietiekami daudz pietiekami kvalificētu, tomēr brīvu vietējo spēlētāju.
2. Šāda mērķa (iekļūšana eirokausos) realizācija būtu ticamāka ar Konevu pie stūres, nekā ar Kurbatovu.
3. Jauna komanda četriniekā var iekļūt pie noteikuma, ka pazūd Skonto. Ja Skonto paliek dzīvs, tad pašreizējā četrinieka izjaukšanai būtu nepieciešami SUPERleģionāri.
, 2016-01-01 22:37, pirms 8 gadiem
olga rakstīja: Lai nu kaislības, kur kaislības, bet procentos būsim precīzi: Latvijā 9. maiju svin apm. 20% iedzīvotāju, to it labi varam izsecināt no dažādu vēlēšanu rezultātiem.
Nu tad lūdzu esiet precīzi un pievienojet vel nepilsoņus!
Slēpts komentārs: edgars007
Slēpts komentārs: edgars007
, 2016-01-04 21:01, pirms 8 gadiem
rozens rakstīja: Koņevs, kā 9. maija fašistu atbalstītājs, jau sen bija jāizmet futbola mēslainē. Lai iebāž sev brūnajā acī to kolorado lentīti.
Tevi plenci laikam negaisa laikā taisīja, ka tāds da-nis sanāca?
, 2016-01-08 11:56, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Neizklausās,ka Koneva kungs būtu šajā intervijā īpaši atklāts,jo pat man, galīgi malā stāvošam cilvēkam ir zināms,ka klubu finanses nāk no Krievijas,bet tālāk jau, kas maksā, tas pasūta muzīku.Kaut kur presē jau paskanēja ziņa,ka šis klubs,kuram pat nosaukums virslīgā vēl nav zināms,naudiņu sanem no Krievijas 1.līgas kaut kādiem sponsoriem.Uzdevums viņiem būs iekļūt eirokausos,ko tiešām Latvijas virslīgā izdarīt nav grūti,vadoties pēc zināmas formulas- labi vietējie spēlētāji+kvalificēti un galvenais motivēti leģionāri.Un tad lieta darīta.Jau šobrīd šajā komandā spēlēja neslikti, virslīgas pieredzi baudījušie, Latvijas futbolisti.Piespēlēs viņiem pieredzējušus krievu leģionārus un ,ja ar finansēm viss būs kārtībā,tad jau pārvilinās ne vienu vien spēcīgu spēlētāju ar Latvijas pasi.Un piektais uz medaļām kandidējošais klubs būs gatavs.Priekš kam viņiem vajadzīgs Koņevs? Treneris droši vien būs no Krievijas.Varbūt atrod Krievijas ārēs kādu latviešu izcelsmes"cittautieti",ar ko aizmālēt tautai acisKā jums tāds scenārijs?Virslīgas sakarā ,lieka konkurence nāks tikai par labu,tāpēc uz tādu faktu īslaicīgi varētu pievērt acis.Dabūs pārējie klubi sarosīties,lai nezaudētu iesildītās pozīcijas.Šobrīd, manu prāt, situācija Latvijas futbolā ir tāda,ka šī espansija varētu izdoties.2005.gada bija kaut kas līdzīgs ar Ventspils/Kuldīgas "Ventu".Tikai toreiz bija spēcīga opozīcija "Skonto",Indriksona un LFF pusē,kuri nevēlējās pieļaut atklātu uzbrukumu viņu gardajam pīrāgam.Ne jau visu līdzjutēji zin,bet kā žagata pastāstīja,tad Ventai tika sagrautas jebkādas iespējas Latvijā atrast iespaidīgus sponsorus un tādi bija,kuri gatavojās atbalstīt klubu.Rezultātā sabruka rožainās cerības Kuldīgā uzcelt lepnu, Latvijas mērogā protams, stadionu,un tika iznīcināts, vēl tikai bērnu autiņos atrodošais, Latvijas nākotnes superklubs.Kā būs šoreiz? Savas ambīcijas klubs atklāja minimāli,jo ar to ažiotāžu ,kāda valdīja 2005.gada ziemā, sakarā ar "Ventu" pat nav ko salīdzināt.Lai jau būtu,tikai vienu nevēlos,lai šis klubs nekļūtu par kārtējo toto spēlmani Latvijas virslīgā.
pierakstīja palagu, ko zināja jau pirms gada. virslīgā šai komandai būs citi uzdevumi, muļāsies ap 5-7 vietu
Džozefs Ede. Foto: Ruslans Antropovs
13

"Jelgava" pieveic Grobiņu, Dobrecova skaistos vārtus 90. minūtē neieskaita

"TonyBet" futbola Virslīgā savu sezonas otro uzvaru guva FS "Jelgava", kas savā laukumā apspēlēja līgas jaunpienācēju "Grobiņas SC/LFS" (2:1). Tas nozīmēja, ka sezonas pirmo apli pēdējā vietā sagaidīja "Liepāja". "Grobiņa" gan 90. minūtē prata nogādāt bumbu pretinieku vārtos, taču pēc VAR izmantošanas Devida Dobrecova vārtu guvums netika ieskaitīts aizmugures dēļ.
Abdulkaders Traorē. Foto: Sanita Ieva Sparāne
6

"Daugavpils" un "Liepāja" savstarpējā spēlē par uzvarētāju nevienojas

"Tonybet" futbola Virslīgā fiksēts sezonas ceturtais bezvārtu neizšķirts. Otro reizi tajā piedalījās "Daugavpils" futbolisti, kuri pirmā apļa noslēgumā spēlēja 0:0 pret "Liepāju". Iegūtais punkts daugavpiliešiem ļauj pirmo apli pabeigs potenciālajā Eirokausu pozīcijā.
Darko Lemajičs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
34

Pārdaugava līksmo derbijā, Lemajičs iznāk uz maiņu un gūst uzvaras vārtus

Pēc sešiem neizšķirtiem Rīgas derbijiem šovakar "Skonto" stadionā ar rezultātu 2:1 Latvijas čempionvienība RFS uzveica "Riga" futbolistus, tādējādi pirmo apli Pārdaugavas komandai pabeidzot ar četru punktu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Uzvaras vārtus guva Darko Lemajičs.