Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Beļajevs: "Var nākties ņemt kredītu, lai pabeigtu sezonu"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Beļajevs: "Var nākties ņemt kredītu, lai pabeigtu sezonu"
"Daugavas" galvenais treneris Vladimirs Beļajevs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Tādu iespēju, ka sezonu nepabeigsim, pieļaut negribu. Ja beigsies nauda, laikam ņemsim kādu kredītu. Līdz galam gribētos nospēlēt, un čaļiem to vajag," pēc šodien piedzīvotā zaudējuma pret "Ventspili" (0:5) pārdomās par ne pārāk spožo nākotni dalījās Rīgas "Daugavas" galvenais treneris Vladimirs Beļajevs.

Grigorčuks: "Beidzot visi ir veseli"

Pēc šodienas graujošās uzvaras pret "Daugavu" (5:0) "Ventspils" galvenais treneris Romans Grigorčuks bija visai labā noskaņojumā: "Par uzvaru vienmēr ir prieks, taču neko īpašu šodien neparādījām. Ļoti labi, ka beidzot visi ir veseli. Nesaku, ka visi ir pilnībā gatavi, taču vismaz veseli, un šāda situācija ir pirmoreiz kopš Sadraudzības kausa janvārī. Tas ir priecējošs moments. Taktikā bija izmaiņas, jo man bija jāredz darbībā vairāki futbolisti. Pirmoreiz laukumā šosezon izgāja Ndeki, taču viņa sniegumu grūti vērtēt - viņš nespēlēja daudz minūšu, spēlē iegāja labi, taču secinājumus nevajag izdarīt, jo lielas pretestības nebija. Savčenkovs bija pamatsastāvā, jo šosezon ir aizvadījis kādas astoņas spēles, bet organisms nedrīkst aizmirst spēles sajūtu."

Komentējot vecmeistara Vīta Rimkus trīs vārtu guvumus, ukraiņu speciālists neaizmirsa pavisam nelielu kritikas devu: "Rimkus guva trīs vārtus - domāju, ka skaistākie bija viņa pēdējie vārti ar galvu - tas bija sarežīts tehniskais izpildījums. Vajag paskaitīt, kāda Rimkum šodien bija realizācija - domāju, ka zemāka par 50%. Tomēr trīs vārti - ar hat-trick uzbrucēji vienmēr ir jāapsveic! Bet pašam viņam jāpiefiksē, ka varēja gūt vēl trīs - domāju, ka to viņš varēja paveikt noteikti."

Pēc Andra Vaņina pārcelšanās uz Šveici neskaidrs paliek vārtsarga posteņa jautājums. "Jau no sezonas sākuma par vārtsarga pozīcijas drošību grūti spriest, jo uz mūsu vārtiem pretinieki uzbrūk maz. Bija arī spēles, kad momentu nebija vispār. Ja nebūtu paprasījuši, par vārtsargiem nemaz nebūtu padomājis [smejas]. Nevaru vēl teikt par 100%, taču ir plānots, ka Andrejs Pavlovs atgriezīsies un paliks ar mums, jo Vaņins aizbrauc. Bijām plānojuši, ka līdz 1 jūlijam viņš gūs spēļu praksi Baltkrievijā. Vai Pavlovs būs pamatvārtsargs? Par to būs cīņa! Mums būs divi vārtsargi, un stāvēs tas, kurš būs labākā formā. Un ir vēl Diguļovs [ventspilnieku vārtsargu treneris], kurš arī trenējas un kuram visu laiku jābūt optimālā gatavībā [smejas]. Viņš piedalās visos treniņos, īpaši tad, kad pēc mačiem intensīvāk trenējas otrā grupa. Īsts trešais vārtsargs [smaida]," ar humora piedevu prātoja Grigorčuks, kurš klātienē drīzumā ieplānojis novērtēt UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra pirmos pretiniekus - "Dudelange" no Luksemburgas.

Beļajevs: "Izdzīvoju, jo esmu jaunatnes izlases treneris"

Krietni vien drūmāks bija Rīgas "Daugavas" galvenais treneris Vladimirs Beļajevs: "Paskatieties, kāds mums sastāvs... Uzbrucēju nav. Pāris pamatsastāva spēlētāju aizbrauca uz Maskavu. It kā rezultāts bija normāls - tad veicām maiņas, kuras varbūt nevajadzēja. Puiši ir jauni - būtībā tikai Korabļovam vairāk par 19 gadiem. Grūti spēlēt... Kad visi būs ierindā un nebūs problēmu ārpus futbola laukuma, tad skatīsimies. Finansiālā situācija nav diez ko laba. Arī puišiem nolaižas rokas - lai progresētu, būtu jāstrādā divreiz dienā, taču nav tādu iespēju. Infrastruktūra nav tāda, lai spēlētu šajā līmenī. Protams, ka progress ir tik un tā, un viens otrs spēlētājs ir perspektīvs - piemēram, Ševeļovs, Tarasovs. Taču viņi šodien nospēlēja slikti.

"Ventspilij" ir Višņakovs, Ndeki, kuri pastiprina spēli. Mums tādu maiņu nav - ir tieši otrādi - pēc maiņas uzreiz ir sliktāk! Viss ir likumsakarīgi. Pats galvenais - ja šodien vari nospēlēt labāk nekā vakar, tātad progress ir. Ja ne, tad labākajā gadījumā stāvi uz vietas. Mums stabilitātes nav - futbolā ļoti grūti vislabākajā līmenī nospēlēt visu sezonu. Prasām, lai šodien puiši nospēlētu labāk nekā vakar."

Komentējot pieminētās finansiālās problēmas, pieredzējušais treneris diez ko optimistisks nebija: "Katram klubam ir savi sponsori, vadītāji vai vismaz skatītāji. Bet mēs vēl vakar bijām bērnu klubs. Līdz ar to tad, kad situācija ir normāla, mums kāds var palīdzēt finansiāli, taču tagad vairs nevar. Piemēram, "Skonto" ir savs saimnieks un arī ģenerālsponsors. Nav mums ģenerālsponsora, bet saimnieks esmu es [iesmejas]. Ar savu audzēkni un draugu [futbola aģentu Andreju] Baharevu kopā domāsim, ko darīt. 1. līgā bija vienkāršāk, te izdevumi ir lielāki.

Dzīve nestāv uz vietas. Kā teica viens federācijas darbinieks: "Būs astoņi klubi Virslīgā - ļoti labi! Septiņi vai seši? Arī labi, sistēmu izdomāsim!" Mēs spēlēsim tālāk. Vismaz 8. datumā noteikti, varbūt arī augusta sākumā [smejas]... Tādu iespēju, ka sezonu nepabeigsim, pieļaut negribu. Ja beigsies nauda, laikam ņemsim kādu kredītu. Līdz galam gribētos nospēlēt, un čaļiem to vajag. Skaidrs, ka lielajiem klubiem ir resursi. Mums jāmaksā uzmanīgi par katru ūdens pudeli. Kāda vēl alga? Izdzīvoju tāpēc, ka esmu Latvijas [jauniešu] izlases treneris, kaut kāda alga tur ir. Visa kluba nauda aiziet stadionā, autobusā utt., lai mēs varētu spēlēt."

  +7 [+] [-]

, 2009-06-30 23:28, pirms 15 gadiem
visiem ir kriize... izdzivos tie, kas tiks paari sai kriizei.
tai pasai Skonto saimniekiem diemzel tas finansialais stavoklis nav ipasi spozs,
tagad japriecajs par katru latu, ko katrs var futbola iegruzt...
tiesi taa- iegruzt, jo atpakal nedabuusi

  +2 [+] [-]

, 2009-06-30 23:35, pirms 15 gadiem
ir jau mums kas paliidz (taa pati azerbaidzaana) peerk latviesu speletaajus no lv sklubiem ...tas ir apsveicami..cerams ka veel pirks..proti..ja LMT Virsliigas klubi grib izdziivot

  +8 [+] [-]

, 2009-06-30 23:35, pirms 15 gadiem
katrā ziņā futbols salīdzinoši ar hokeju un īpaši basketbolu ir labākā situācijā, jo, ja uz kādu sporta veidu valstij, kurai tagad nav naudas, visus iepriekšejos gadus bija uzšpļaut - tad tas bija futbols, kurš vienmēr ķepurojies ar saviem lielākiem un mazākiem sponsoriem. Valstij vairs nav ko iedot sportam - basītim uzreiz čau, arī hokejam, handbolam, vieglatlētikai.

  +1 [+] [-]

, 2009-06-30 23:38, pirms 15 gadiem
BayernM rakstīja: ir jau mums kas paliidz (taa pati azerbaidzaana) peerk latviesu speletaajus no lv sklubiem ...tas ir apsveicami..cerams ka veel pirks..proti..ja LMT Virsliigas klubi grib izdziivot
Taa nauda ir smiekliiga , par daziem nemaksaa jo to liigums ir beidzies piemeeram Rubins

     [+] [-]

, 2009-06-30 23:40, pirms 15 gadiem
Nav mums ģenerālsponsora, bet saimnieks esmu es [iesmejas]. Ar savu audzēkni un draugu [futbola aģentu Andreju] Baharevu kopā domāsim, ko darīt.
Un pelēkais kardināls esot Arevšata Hačatrjana tēvs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-06-30 23:47, pirms 15 gadiem
1 rakstīja: Un pelēkais kardināls esot Arevšata Hačatrjana tēvs.
Tad es saprotu, Hacatarjans bija jaauzlaizj (lai gan rezultaataa tomeer sanaak sliktaak) lai vareetu izdziivot paareejaa komanda.

  -3 [+] [-]

, 2009-06-30 23:54, pirms 15 gadiem
pilnīgs murgs

  +4 [+] [-]

, 2009-07-01 00:35, pirms 15 gadiem
Futbols izdzīvos, ja ir tādi entuziasti kādi mums ir Virslīgā

  -2 [+] [-]

, 2009-07-01 02:01, pirms 15 gadiem
Lai izdodas. Bļāviens tik žēl būtu, ja šis klubs nogrimtu. Beidzot esmu sagaidījis, ka Salaspilī ir LMT Virslīgas komanda, bet ... Nevar LFF kaut kādā veidā palīdzēt un izsniegt aizdevumu ? Nav LFF kaut kāds palīdzības fonds ? Būtu ļoti labi, ja kādu no futbolistiem izdotos pārdot, bet tad atkal - ar ko tad spēlēs ? Uzbrukumā arī nav variantu, ka pat Priedēnam jāspēlē uzbrukumā. Varbūt Uliimbaševs no Daugava-2 var tikt pasaukts uz augšu ? Tagad tik ļoti pietrūkst Višņakovs, bļāviens, vajadzēja viņam aizbraukt uz Tranzītu

  +1 [+] [-]

, 2009-07-01 04:22, pirms 15 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Lai izdodas. Bļāviens tik žēl būtu, ja šis klubs nogrimtu. Beidzot esmu sagaidījis, ka Salaspilī ir LMT Virslīgas komanda, bet ... Nevar LFF kaut kādā veidā palīdzēt un izsniegt aizdevumu ? Nav LFF kaut kāds palīdzības fonds ? Būtu ļoti labi, ja kādu no futbolistiem izdotos pārdot, bet tad atkal - ar ko tad spēlēs ? Uzbrukumā arī nav variantu, ka pat Priedēnam jāspēlē uzbrukumā. Varbūt Uliimbaševs no Daugava-2 var tikt pasaukts uz augšu ? Tagad tik ļoti pietrūkst Višņakovs, bļāviens, vajadzēja viņam aizbraukt uz Tranzītu
Nu un malacis ka aizbrauca - alga ir, spēlēt tiek... A šeit - būtu palicis, nogrimtu ar visu klubu!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-07-01 09:21, pirms 15 gadiem
Nu žēl, bet ko tu darīsi... Ceru, ka izdosies izķepuroties, lai arī pagaidām "Daugavas" rezultāti nav tie labākie, komandas spēle patīk tīri labi. Jācer, ka tiem dažiem spēlētājiem, kuri aizbrauca atrādīties uz Krieviju, izdosies tur palikt, lai vismaz kaut kāda naudiņa ienāk "Daugavas" budžetā...

  +1 [+] [-]

, 2009-07-01 12:11, pirms 15 gadiem
njaa butu gatavs uzsaukt autobusu lai tik laiz mani spelet

  -1 [+] [-]

, 2009-07-01 16:19, pirms 15 gadiem
leagan rakstīja: Nu un malacis ka aizbrauca - alga ir, spēlēt tiek... A šeit - būtu palicis, nogrimtu ar visu klubu!!!
Viņiem cik noprotu nav profesionālu līgumu, vismaz visiem nav, līdz ar to runāt par kaut kādu grimšanu ir muļķīgi, turklāt Višņakovs varētu būt tā atslēga, kas sponsoru acīs liktu Daugavai izskatīties labāk. Ja būtu Višņakovs būtu vairāk punktu. Tā, kā nesaprotu par ko tieši Tu runā.