Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Žigajevs: "Būtu smieklīgi, ja apgalvotu, ka tēmēju precīzi devītniekā"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Žigajevs: "Būtu smieklīgi, ja apgalvotu, ka tēmēju precīzi devītniekā"
Jurijs Žigajevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Piedāvājam "Ventspils" futbolista Jurija Žigajeva un abu komandu treneru komentārus pēc Virslīgas 1. kārtas spēles starp "Ventspili" un "Jelgavu" (4:0).

Jurijs Žigajevs: "Viegli nebija, jo tomēr pirmā spēle - visas komandas ļoti cīnās un ir daudz maz vienādā stāvoklī, pie tam laukums bija ne tas labākais. Labi, ka izdevās gūt vārtus jau 1. puslaikā, jo turpmāk "Jelgava" vairs nespēlēja tik piesardzīgi un bija vieglāk.

Pat neievēroju, pret kuru nopelnīju 11 metru soda sitienu - šķiet, tas bija Gubins vai Petrenko. Vienkārši Kurakins man piespēlēja bumbu brīvajā zonā, es pametu bumbu sedzējam garām, ātrumā apspēlēju un tiku nogāzts. Otrais gols? Neteikšu, ka tādus sitienus īpaši trenēju - vienkārši nebaidos sist, un man tie nav pirmie tādi vārti. Protams, bez veiksmes tādus nevar gūt. Vai tēmēju tai devītniekā? Nē, būtu smieklīgi, ja es to apgalvotu. Vienkārši Vlasovs bija mazliet izgājis un sākotnēji gribēju pārmest bumbu viņam pāri, bet sanāca tā, ka bumba precīzi trāpīja devītniekā. Bez veiksmes neiztikt.

Protams, saprotu, ka "Jelgava" nav tas spēcīgākais pretinieks, ar kuru mums šai čempionātā būs jāsacenšas. Pretinieku labākie? Tā labi pamanīju tikai Maksimu Daņilovu, kurš gaisā labi cīnījās, vēl arī Vadims Žuļevs kaut ko mēģināja. Apzināmies, ka jau nākamajā spēlē mums būs daudz nopietnāks pretinieks [Daugavpils "Daugava" - aut.piez.]."

Sergejs Golubevs, "Jelgavas" treneris: "Godīgi sakot, mums pagalam nesanāca 1. puslaiks - izgājām absolūti negatavi "Ventspils" ātrumiem. Neteikšu, ka šie ātrumi bija liels pārsteigums, taču jebkurā gadījumā pilnībā zaudējām 1. puslaiku, neradījām nevienu momentu un, paldies Dievam, ka zaudējām puslaiku tikai 0:2. Ģērbtuvēs parunājām, ka 0:2 vēl nav zaudējums, pacentos spēlētājus noskaņot 2. puslaikam un uzskatu, ka man tas izdevās, jo tajā spēlējām labāk, radījām momentus, pietiekami daudz atradāmies pretinieka laukuma pusē, tikām pie standartiem. Neizdevās iesist - ja to izdarītu pie 0:2, viss varēja būt citādi.

Nenosaucu "Ventspili" pie titula pretendentiem? Pēc vienas spēles neko nevar spriest [smejas]. Nosaucu "Daugavu" (D) un "Skonto", jo "Daugava" saglabājusi savu stabilo sastāvu un tai ir milzīgs potenciāls, bet "Skonto" daudz redzēju, spēlējām ar viņiem, tās spēles bija ļoti saturīgas, futbolisti ir kvalificēti. Savukārt "Ventspili" starpsezonu periodā praktiski neredzēju, vien redzēju dažus video fragmentus, taču skaidrs, ka arī šo komandu nevar izslēgt no augstāko medaļu pretendentēm. Un ne tikai šīs dienas spēles dēļ."

Jurģis Pučinsks, "Ventspils" treneris: "Galvenais, ka uzvarējām, turklāt pelnīti. Spēles sākums varbūt nebija tik labs - jā, bija ātrums, taču nebija satura. Bija neliels haoss, mēģinājām paveikt ko īpašu, kaut arī varēja spēlēt drošāk. Pēc tam nomierinājāmies, paņēmām bumbu savā kontrolē, sākās asi uzbrukumi un rezultātā ieguvām pendeli, kas pārvērtās vārtu guvumā. 2. puslaikā zinājām, ka pretiniekam būs jāatspēlējas, un rezultāts 2:0 bija tik komfortabls, ka manāmi pārspēlējām epizodes, pārturējām bumbu tā vietā, lai nospēlētu vienkāršāk. Izdarījām nepareizas piespēles, bumba neturējās. Brīžiem sākās atklāta spēle, bet trešie vārti visus jautājumus noņēma un tālāk jau mierīgi nospēlējām līdz galam.

Abdultaofiks? Jā, viņš ir traumēts, viņš gatavojas nākamajai spēlei, pasaudzējām viņu. Tarhnišvili? Viņa potenciāls ir lielāks un esmu pārliecināts, ka viņš tikai liks klāt. Apsveicu ar pirmajiem vārtiem un novēlu izaugsmi. Ceru redzēt viņa spēlē vairāk radošas spēles."

     [+] [-]

, 2013-03-30 20:26, pirms 11 gadiem
Pēc spēles izlasē man jau bija skaidrs, ka šis futbolists nekur netēmē...

     [+] [-]

, 2013-03-30 21:17, pirms 11 gadiem
rihardilio rakstīja: Pēc spēles izlasē man jau bija skaidrs, ka šis futbolists nekur netēmē...
diez pēc kā tu to izsecināji

  +1 [+] [-]

, 2013-03-30 22:32, pirms 11 gadiem
a video?

  +1 [+] [-]

, 2013-03-30 23:04, pirms 11 gadiem