Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Tabanovs: "Ibes izteikumi ir pilnīgi murgi"

Tabanovs: "Ibes izteikumi ir pilnīgi murgi"
Romāns Lajuks un Ivans Tabanovs
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Preses konferencē pēc Daugavpils "Daugavas" uzvaras pār "Jūrmalu" (3:0) galvenā tēma nebija nule aizvadītā spēle, bet gan Stenlija Ibes komentāru saceltā vētra par profesionālismu "Daugavā" un iespējamo spēļu sarunāšanu. Galvenie treneri Ivans Tabanovs un Mihails Koņevs bija sašutuši par aizdomu ēnu pār viņu vadītajām komandām.

Kā pēdējā laika negatīvā informācija psiholoģiskā ziņā ir ietekmējusi komandu, un kāds ir jūsu viedoklis par šo tēmu?
Tabanovs: "Protams, ka katra negatīvā informācija ietekmē psiholoģiskā ziņā, bet domāju, ka komanda tai nepievērš uzmanību. Puiši zina, ko dara laukumā, un katrā spēlē izgājuši ar profesionālu attieksmi. Tas ir mans personīgais viedoklis. Allaž bijušas pretenzijas pret spēlētājiem – gan labā, gan sliktā ziņā.

Bet par Stenlija Ibes izteikumiem – ko varu pateikt? Kāpēc viņš neizteicās pagājušajā gadā, kad atbrauca un burtiski 15 spēļu laikā guva 11 vārtus [18 Virslīgas spēļu laikā Ibe guva 10 vārtus – A.S.]? Viņš atbrauca netrenējies, bet tomēr tādā fiziskajā kondīcijā guva vārtus. Un šajā sezonā viņam šķita, ka Latvijas čempionāts viņam ir pa spēkam stāvot – pret treniņiem attiecoties pavirši. Katrās brīvdienās, kad spēlēja izlases, komandai bija pa divām brīvdienām, bet viņš atļāvās astoņas. Atbrauca ar pieciem kilogramiem liekā svara.

Protams, ka tam nevajadzēja tā vienkārši iziet cauri – sekoja sodi. 19 spēļu laikā viņš guva tikai divus vārtus – neviens viņam netraucēja gūt vārtus. Un tā attieksme, kas viņam bija treniņos un pēc treniņiem – cik man zināms, pirms spēlēm viņš atļāvās līdz diviem naktī sēdēt bārā. Pēc tam man nāk klāt un saka, ka jūsu puisis…Ar viņu nopietni runājām par šo tēmu, bet viņš par to apvainojās. Tāpēc viņam, pirmām kārtām, vajadzēja pret sevi attiekties kā futbolistam.

Saprotu, ja viņš gūtu vārtus kā pagājušajā gadā. Tāpēc nekas nenotiek bez sekām. Viņš gribēja šeit atpūsties. Komandā viņam bija diezgan liela alga – un pat pēc Latvijas mērogiem. Viņš uzskatīja, ka, tāpat kā pagājušajā gadā, gūs vārtus netrenējoties. Kad atbrauca pagājušajā gadā, viņš gribēja sevi pierādīt, bet šogad kopš pirmās ierašanās dienas komandā pastāvīgi bija problēmas. Tāpēc tad, kad viņš to visu izteica, šo visu sāpi viņam pirmām kārtām vajadzēja attiecināt pret sevi, bet pēc tam jau izteikt savas domas.

Esot Latvijā, viņš savu vārdu izveidoja galvenokārt šeit. Kad pagājušajā gadā kļuvām par čempioniem, viņu intervēja tik daudz, cik neintervēja visā viņa līdzšinējā karjerā. Tāpēc uzskatīja, ka var tā spēlēt. Un pēc visām disciplinārajām sankcijām man viņš vairs nav vajadzīgs. Pret "Skonto" bija izšķirošā spēle, bet viņam sāp kāja. Nu, nespēlē tad – un viņš arī nespēlēja. Vairākās spēlēs arī sāpēja kāja. Bet tajā spēlē, kad "Ventspilij" mājās zaudējām ar 0:1 [viena no spēlēm, kuru Ibe nosauca kā sarunātu – A.S.] – kurš viņam traucēja gūt vārtus? Viņš izgāja viens pret vienu un neiesita. Arī 3:0 pret "Mettu", kas tika pieminēts šajos izteicienos, mani pārsteidza. Nomainīju Ibi, jo viņš visu spēli darbojās pavirši un tikai komandēja laukumā. Rezultāts bija 0:0, [bet pēc tam] mēs iesitām trīs vārtus. Tāpēc viņa izteicieni ir pilnīgi murgi."

Kā varat komentēt Jāņa Mežecka interviju, kurā viņš "Daugavu" pieminēja saistībā ar sarunātām spēlēm?
Tabanovs: "Katra intervija, protams, nepaliks bez sekām. Ja futbolists ir izteicies, ir jātiek ar to skaidrībā. Un, protams, ģenerālsekretāram ir visas tiesības un tas ir jādara, ja tādas lietas [sarunātas spēles] Latvijas čempionātā patiešām eksistē. Tāpēc - ko varu šeit teikt? Viņiem ir jāskatās un jāredz. Protams, tam ir jāpievērš liela uzmanība – visur, arī Eiropā."

Vai bija kāda spēle, kas jums pašam šķitusi aizdomīga no jūsu komandas puses, vai varat, liekot roku uz sirds, teikt, ka visas spēles ir bijušas tīras?
Tabanovs: "Teikt, ka visas spēles…Protams, ka visas spēles ir tīras. Man ir aizdomas pret futbolistiem, kad veicam pēcspēles analīzi. Veicam analīzi pēc katras spēles, un man, protams, ir pretenzijas. Bet pateikt, ka kaut kas nav tīri – man tas ir jāpierāda un tas viss jāredz. Ja šis futbolists spēlē labi katrā spēlē un pēc tam spēlē slikti, tad mēs viņu mainām un analizējam, kāpēc tā notika.

Bet tā pateikt, ka šosezon visus plēšam pušu…Šobrīd esam ielaiduši vismazāk. Jā, mēs negūstam vārtus, bet mums uzbrukumā bija Ibe – visās spēlēs bija sastāvā. Kāpēc viņš neguva vārtus? Man bija jautājums viņam. Mēs ielaidām mazāk par visiem, izņemot "Skonto". Kad viņu [Ibi] pamainīju un sāku sēdināt uz soliņa, spēlēja Babatunde, Mamuka nav labākajā formā – [uzbrukums] bija vairāk vai mazāk [kārtībā]."

Ibe teica, ka kādu laiku spēlēja ar traumu. Tā ir taisnība?
Tabanovs: "Ja viņš spēlētu ar traumu, viņš spēlētu arī pret "Skonto", kad lūdzām viņu – davai, varbūt vajag? Viņš saka, ka viņam sāp. Protams, ka nevaru nevienu piespiest spēlēt ar savainojumu, un viņš to lieliski zina. Nekad viņam neliku, jo vairāk, ka viņš man tajās spēlēs bija vajadzīgs – kaut vai, lai pagrūstītos [divcīņās]. Bet viņš saka, ka viņam [sāp] kāja. Ārstējās. Tagad kaut kādā spēlē dabūja mikrotraumu. Es viņu nomainīju, un viņš apvainojās. Pēc tam aizbrauca mājās.

Viņa sieva piecus mēnešus dzemdēja. Aprīlī – braucu mājās, sieva dzemdē. Var uz nedēļu? Aizbrauca mājās uz nedēļu, atbrauca – pieci kilogrami liekā svara un laukumā nekāds. Nākamajā pārtraukumā atkal – var mājās, sieva dzemdē? It kā dzemdēja tajā mēnesī – nē, šajā. Atkal aizbrauca un pēc nedēļas atkal atbrauca netrenējies. Atbrauc piecas dienas pirms svarīgām spēlēm. Atkal nekāds. No manas puses, protams, ir kaut kas jādara. Un beidzot septembrī viņa dzemdēja. Sekoja soda sankcijas, jo tā arī nedrīkst attiekties – saprotam, ka viņš ir Ibe, bet noteikumi visiem bija vienādi."

Varat kategoriski apstiprināt vai noliegt, ka jūsu komanda ir iesaistīta sarunātās spēlēs?
Tabanovs: "(Iesmejas) Godīgi – ja es zinātu, manis šeit nebūtu. Aizdomas – vismaz no savas komandas neesmu redzējis [ko netīru]. Ja pastāvīgi runātu, ka ir aizdomas, aizdomas, aizdomas, esmu pārliecināts, ka komanda ar to nenodarbotos. Nenodarbotos ar to, jo komandu vēro, ja par mums ir aizdomas. Šajā ziņā esmu pārliecināts – lai parāda, kurā spēlē."

Ibe teica, ka bieži runājat ar Oļegu Gavrilovu. Par ko ar viņu runājat?
Tabanovs: "Gavrilovs šai komandai un pilsētai nav svešs cilvēks. Es tur dzīvoju, un, protams, ka mēs tiekamies. Dažreiz tiekamies pilsētā – kā komandai, kas, kā? Viņš jūt līdzi šai komandai. Viņš sen šeit dzīvo un ir ar šo komandu. Tāpēc – kas tur ir slikts, ja ar viņu tiekos? Tiekos ar daudziem cilvēkiem, kas ir pie komandas."

Mežecka intervijas virsrakstā saistībā ar sarunātām spēlēm tika pieminēta arī "Jūrmala". Sakiet, no kurienes vispār radās tādas runas un kā tās vērtējat?
Koņevs: "Pirmkārt, katram reportierim sensācijas [жареные факты – no kr.val.] ir viņa maize. Visi šie virsraksti, kas tiek izrauti no konteksta…Arī es, kad pirmoreiz ieraudzīju, biju vienkārši [šokā]. Kad noskatījos interviju – daudzi cilvēki vienkārši neskatās līdz beigām. Izlasīja virsrakstu un pieņēma, ka šīs komandas ir vainīgas. Vienkārši lūgums mūsu žurnālistiem – saprotu, ka katram ir sava maize un katram gribās ne tikai maizi, bet arī maizi ar sviestu, bet lūgums būt nedaudz objektīvākiem.

"Jūrmalā" strādāju pirmo gadu, un šogad šeit bija uzdevums izveidot labu mikroklimatu komandā. Jo arī iepriekšējos gados bija nelieli skandāli - atsevišķi spēlētāji bija iesaistīti. Bet uzdevums šogad bija pilnībā izveidot kaujas spējīgu kolektīvu, lai nākamajā gadā varētu mēģināt izvirzīt kādus uzdevumus. Un tādi izteikumi un tādi virsraksti vienkārši met ēnu pār komandu. Tā kā tāds lūgums būt nedaudz vairāk [objektīvākiem] – ja jums ir kādi konkrēti fakti, tad runājiet par tiem. Bet vienkārši izraut vārdus no konteksta un rakstīt tos pirmajos virsrakstos – tas nav solīdi."

Preses konference (krievu valodā)


, 2013-10-28 13:25, pirms 11 gadiem
Kuru krata tabakas čaļa domas par Ibi? Padibenes ir novāktas kluba vadībā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-28 13:41, pirms 11 gadiem
zinot to, ka pat Premjerlīgas un citu top līgu treneri ik pa laikam sūdzās par āfrikāņu futbolistu slinkumu un attieksmi, nebrīnos, ka praktiski viss, ko saka par Ibi, būtu arī taisnība. bet tas jau nemaina faktu, ka arī Ibe visdrīzāk pateica taisnību par DD.
, 2013-10-28 14:02, pirms 11 gadiem
Murgi ir LFF ar Gunču un Janku priekšgalā,kā arī viss Daugavpils futbols!Tā kā,Tabi,labāk aiztaisi muti!
, 2013-10-28 14:08, pirms 11 gadiem
Rezumēsim. Melnais vīriņš ar sliktu darba ētiku sarunātā spēlē aizsit garām, atsakās ēst spoiled bananas, tikmēr viņa draudzene dzemdē veselu vilciena sastāvu, tāpēc klubs nevar būt sarunājis spēļu rezultātus un visi gali ūdenī.
, 2013-10-28 14:09, pirms 11 gadiem
...un ierunājās "nevainīgā Marija"!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-28 15:13, pirms 11 gadiem
pēc sejas nepateiksi, ka šis ir futbola treneris
, 2013-10-28 15:29, pirms 11 gadiem
Godīgi sakot, man arī nepatīk melnie viesstrādnieki , jo tie ir tik slinki, reizēm uz tiem skatoties aizdomājos, ka nav jau brīnums kā Āfrikā ir tik nabadzīgi, bet runa jau iet nepar Ibi, bet gan par sarunātam spēlēm, kuras 100% bija, pret Zviedru vidusmēra komandu.
Daugavpils ir vienīgā LV komanda, kura izstājas no eurokausiem ar blīkšķi un viņiem tas
notiek, katru gadu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-28 15:40, pirms 11 gadiem
Paskat kā, jau ar Lajuku un Gavrilovu sacerējuši savu stāstu par Ibi! Bet kā tad roltoni un banāni?!
, 2013-10-28 15:43, pirms 11 gadiem
Robis87 rakstīja: Godīgi sakot, man arī nepatīk melnie viesstrādnieki , jo tie ir tik slinki, reizēm uz tiem skatoties aizdomājos, ka nav jau brīnums kā Āfrikā ir tik nabadzīgi, bet runa jau iet nepar Ibi, bet gan par sarunātam spēlēm, kuras 100% bija, pret Zviedru vidusmēra komandu.
Daugavpils ir vienīgā LV komanda, kura izstājas no eurokausiem ar blīkšķi un viņiem tas
notiek, katru gadu
O, jā! Baltie ir tie čaklākie, kas var spriest par melno slinkumu. Pilna Latvija ar čakliem baltajiem, tāpēc jau mums viss te ir tik labi!
, 2013-10-28 15:45, pirms 11 gadiem
Vēl tikai Tabanova kunga sakarā gribējās atgādināt tos stāstus (ne tikai Ibes) par treneri, kurš dod norādes 3-4 spēlētājiem, kas taisa vajadzīgo rezultātu. Tad ko no šāda trenera gaidīt? Atzīšanos?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-28 16:31, pirms 11 gadiem
E
Pandora rakstīja: O, jā! Baltie ir tie čaklākie, kas var spriest par melno slinkumu. Pilna Latvija ar čakliem baltajiem, tāpēc jau mums viss te ir tik labi!
Es neesmu rasists, vienkārši saku ko redzu, varbūt tā tiešām ir sakritība ka vienīgie 10 melnie strādnieki uz kuriem uzmet aci,vienkārši ziņkāres pēc paskatīties kā tie strādā, metās doma galvā, ka tie visu mūžu nodzīvojuši alā, nesaprotot pat pašas vienkāršākās lietas, kā uzvilkt pareizi masku uz sejas
, 2013-10-28 16:59, pirms 11 gadiem
Tabanovs: "Ibes izteikumi ir pilnīgi murgi"
Daugavas D. speele pret zviedriem bija daudz lielaaks murgs.
, 2013-10-28 18:18, pirms 11 gadiem
Pastāstiet man kā nedēļas laikā var uzēst 5kg
Cirks for free - žēl, ka čempis jau beidzas, tā būtu iknedēļas humora deva.
, 2013-10-28 20:40, pirms 11 gadiem
Visi saka, cik Ibe ir slikts spēlētājs, bet neviens nerunā par to, kāpēc šis viss ir sācies. Kāpēc? Tāpēc, ka mūsu žurnālisti ir mīksti. Itkā bērns intervētu vecākus ... Kāpēc nav konkrētu jautājumu par spēlēm un to epizodēm? Par Elfsborg spēli, par to. Jums ir visas iespējas sagatavot tādus jautājumus, kas noliktu fakta priekšā treneri un uzdot tos jautājumus.

Tā ir latviešu būtība, neklātienē var par kko rakstīt kā eksperti, bet kad satiek itkā intervējamo, tad tāds draugs, ka bail metas.
, 2013-10-28 23:39, pirms 11 gadiem
Atšķirībā no Lajuka šitam valoda neraustās. Vismaz nav mīkstais
, 2013-10-29 00:42, pirms 11 gadiem
SKALS rakstīja: KRIMINĀLS ĢĪMIS!
Moldāvs. Saki, ko gribi, bet nu dienvidniekiem ir citi vaibsti tomēr, tāpēc nekas krimināls vai dīvains tas nav.
, 2013-10-29 00:58, pirms 11 gadiem
Tabanovs runā patiesību vai ar labs aktieris... ceru, ka pēc iespējas drīzāk to uzzināsim.
, 2013-10-29 01:05, pirms 11 gadiem
Ibe teica, ka bieži runājat ar Oļegu Gavrilovu. Par ko ar viņu runājat?
---
Tabanovs: "Gavrilovs šai komandai un pilsētai nav svešs cilvēks. Es tur dzīvoju, un, protams, ka mēs tiekamies. Dažreiz tiekamies pilsētā – kā komandai, kas, kā? Viņš jūt līdzi šai komandai. Viņš sen šeit dzīvo un ir ar šo komandu. Tāpēc – kas tur ir slikts, ja ar viņu tiekos? Tiekos ar daudziem cilvēkiem, kas ir pie komandas."
-=-
Pēc šīs atbildes jau vien skaidrs ka Tabanovs melo un melos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-29 06:42, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Tabanovs runā patiesību vai ar labs aktieris... ceru, ka pēc iespējas drīzāk to uzzināsim.
Nedomāju ka labs aktieris,runāja(meloja) ,ne pārāk profesionāli,kā arī diezgan nesakarīgi peldēja,jeb ne pa temu sāka runāt!
, 2013-10-29 13:11, pirms 11 gadiem
muuzha diskaabeli shitam mahinatoru klubam vajag. lidzi veel pakjeram iluksti un buus labais.
, 2013-10-29 16:06, pirms 11 gadiem
Latvijas virslīga, BET neviena LV vārda ! ... Pa lielam vienalga, lai kuļās savā sulā !!!
"Grobiņas" futbolisti un līdzjutēji. Foto: Liepājniekiem.lv
14

Tukumnieki uzbrūk biežāk, taču "Grobiņa" gūst pirmo uzvaru izbraukumā

Latvijas futbola Virslīgā pirmoreiz izbraukumā uzvarējusi "Grobiņas" komanda, šodien reabilitējoties "Tukumam 2000"/"Telms" par klupienu (0:2) savstarpējā cīņā pirmajā aplī.
Aleksejs Golijanins. Foto: Margarita Vigule
27

Daugavpils trāpa no stūra, grauj un kļūst par vicelīderi, Golijanins apvainojas un dezertē

"TonyBet" Virslīgā turpina uguņot mazbudžeta klubs "Daugavpils", kas savā laukumā jau pirmajā puslaikā guva trīs vārtus un ar 4:0 sagrāva "Metta", no otrās vietas nostumjot Baltijas bagātāko sporta klubu "Riga". Ar diviem vārtiem izcēlās Jevgenijs Miņins, kurš trāpīja gan pendeli, gan arī…stūra sitienu.
Dmitrijs Zelenkovs guva vārtus savā 24. dzimšanas dienā. Foto: Sanita Sparāne/RFS
3

Čempione un līdere RFS atspēlējas Jelgavā, uzvaras pendeli iesit Lipuščeks

Pirmo mājas spēli uz dabīgā seguma aizvadīja arī "Jelgava", kas Jāņa Lūša Zemgales Olimpiskā centra stadionā pirmajā puslaikā ar tiešo brīvsitienu pat izvirzījās vadībā, tomēr punktus čempionei un līderei RFS neatņēma (1:2) un piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas.