Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Skonto" Superkausa finālā spēlēs ar dublieriem

Agris Suveizda

"Skonto" Superkausa finālā spēlēs ar dublieriem
Artūrs Karašausks, Alans Sineļņikovs un Kristaps Blanks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola klubs "Skonto" nākamnedēļ gaidāmajā Superkausa izcīņā nolēmis spēlēt ar otro sastāvu, vēsta kluba prezidents Vladimirs Koļesņičenko un mājaslapa. "Skonto" rīt dosies uz treniņnometni Turcijā, kas ilgs līdz 11.martam, līdz ar to finālspēle Daugavpilī tiks upurēta.

Devītajā martā "Celtnieka" stadionā Daugavpilī notiks Latvijas futbola sezonas atklāšanas spēle, kurā savā starpā jātiekas valsts čempionei Daugavpils "Daugavai" un kausa ieguvējai Rīgas "Skonto". Superkauss notiks pirmoreiz Latvijas futbola vēsturē, taču cerētā spraigā spēle starp čempioniem un vicečempioniem izpaliks. Kā savā Twitter kontā vēsta kluba prezidents Vladimirs Koļesņičenko, "Skonto" superkausā spēlēs ar dublieriem.

"FK "Skonto" rīt izlido uz treniņnometni Turcijā. Žēl, ka nāksies upurēt Latvijas Superkausu. Ar koleģiālu lēmumu izlēmām, ka šajā posmā treniņnometne ir vairāk nepieciešama. Turklāt komandas galvenais treneris sākotnēji bija ieplānojis treniņnometni," rakstīja Koļesņičenko. Šo informāciju vēlāk apstiprināja arī "Skonto" mājaslapa.

Uz Turciju nedosies iepriekšējās sezonas pamatvārtsargs un kapteinis Germans Māliņš, kurš turpina atrādīties Borisovas BATE - Māliņš kopā ar Baltkrievijas klubu devies uz treniņnometni Spānijā. Pirmā pārbaudes spēle BATE paredzēta parīt, kad pretī stāsies Aleksandra Cauņas pārstāvētais Maskavas CSKA.

Skonto” sastāvs treniņnometnē Turcijā: Renārs Rode, Ruslans Mingazovs, Aleksandrs Fertovs, Andrejs Siņicins, Alans Siņeļņikovs, Nikolajs Zaicevs, Valērijs Šabala, Kristaps Blanks, Vjačeslavs Isajevs, Artūrs Karašausks, Juris Laizāns, Ritvars Rugins, Artjoms Osipovs, Vladislavs Gabovs, Dmitrijs Grigorjevs, Ingars Stuglis, Ņikita Berenfelds, Sergejs Gušins, Levani Čačiašvili, Aleksandrs Sikorskis, Dāvis Strods, Vladislavs Gutkovskis, Lado Datunašvili, Laša Dvali.

Izmantotie resursi:
SKONTO FC - galvenā
Twitter

 +18 [+] [-]

, 2013-02-27 20:23, pirms 12 gadiem
Nevar pārcelt , jo laba ideja par superkausu, bet ja viena komanda spēlē ar dublieriem, tad liela jēga no spēles nav ne skatītājiem, ne komandām.

 +13 [+] [-]

, 2013-02-27 20:32, pirms 12 gadiem
sankcijas nav laba lieta, bet varbūt šoreiz vajadzētu sodīt klubu par necieņas izrādīšanu. Superkauss parasti ir tieši reputācijas celšanai, bet te klubs dara tieši pretējo ..

  +5 [+] [-]

, 2013-02-27 20:45, pirms 12 gadiem
Būtu jocīgi, ja Daugavpils ''Daugava'' 2013.gadā paņemtu trīs kausus (Ziemas, Superkausu un Kausu), bet neuzvarētu čempionātā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-02-27 20:47, pirms 12 gadiem
Nu ok, pirmo reizi notiek superkauss, iespējams tiešām Skonto šo treniņnometni bija ieplānojuši jau labu laiku pirms superkausa ieviešanas un nākotnē domāju, ka būtu jāievieš kādas sankcijas klubiem, kas tik pavirši attiecas uz šo trofeju.

  +3 [+] [-]

, 2013-02-27 21:14, pirms 12 gadiem
tas ir spļāviens sejā visiem futbola draugiem!

  +4 [+] [-]

, 2013-02-27 21:16, pirms 12 gadiem
SC Karalis simeks rakstīja: Daugavai laba iespēja šogad izcīnīt visus Latvijas kausus- Ziemas un Virslīgas jau ir, superkauss tikpat kā jau rokā, nacionālais kauss - tur var rasties sarežģījumi
šos sētas kausus totopilieši var paņemt,uz neko vairāk arī varēs necerēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-02-27 21:59, pirms 12 gadiem
Treniņnometne, protams, ir svarīga, bet, protams, būtu gribējies, lai Superkauss tik tiešām tā atklāšanas sezonā būtu kas īpašs. Žēl, ka tā. Daugava viegli varēs paņemt arī šo kausu. Droši vien Skonto rindās atkal jaunie brazīlieši spēlēs, kuri nav slikti, bet Virslīgas klubu līmeni vēl nevelk. Tā vismaz šķita pēc spēles ar Rīgas Daugavu Ziemas kausā.

Vai nebija iespējams treniņometnei atrast citus datumus? Tā sev no deguna pa kausam būs nocēluši ventspilnieki un Skonto.

  +4 [+] [-]

, 2013-02-27 22:11, pirms 12 gadiem
Kaut kā neticas, ka Superkausa datums būtu noteikts, absolūti nesaskaņojot ar ieinteresētajām komandām (kāds, kurš ir labāk lietas kursā, varbūt var pastāstīt). Bet, pat ja tā būtu, pašā sākumā vēl bija pilnīgi iespējams lūgt termiņu pārcelt (bet, protams, ne pēdējā brīdī). Skonto to nedarīja, jo acīmredzot treniņnometne tobrīd vēl nebija ieplānota. Taču "izlēmām, ka šajā posmā treniņnometne ir vairāk nepieciešama", jo laikam gan tāda iespēja parādījās krietni pēc superkausa datuma noteikšanas. Secinājums: šoreiz Skonto rīcība nav bijusi maksimāli korekta.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-27 22:17, pirms 12 gadiem
Lai tad spēlē kausa finālisti. Ja skonto nav cieņa pret Latvijas futbolu un Latvijas futbola sabiedrību, tad viņiem ir jāparāda adekvāta reakcija - jāatšuj no Superkausa, un turpmāk jāņem vērā viņu pozīcija, un vasarā, kad šiem būs visādas vēlmes pirms kausiem, jānoraida viņu vēlmes. Bet tas nekad nebūs, jo LFF kabatas klubs var darīt kā viņi grib

  +2 [+] [-]

, 2013-02-27 22:29, pirms 12 gadiem
Vēl janvārī Skonto naudas nebija vispār. Likās - nu kādas vēl treniņnometnes, apkures rēķinu ka tik nomaksāt. Tad arī to Superkausu sarunāja. Bet te pēkšņi kaut kāda mistiska nauda uzradās -protams jālaiž uz Turciju. Otra iespēja var vairs nebūt.
Vajadzētu tomēr Guņam to klubu pārdot, tā pa īstam - jauniem un saprotamiem saimniekiem, nevis kaut kādam Kipras ofšoram. Tādam tak neviens sponsors naudu nekad nedos. Tā arī kulsies kā pliki pa nātrēm

  +1 [+] [-]

, 2013-02-27 22:31, pirms 12 gadiem
balkons rakstīja: Lai tad spēlē kausa finālisti. Ja skonto nav cieņa pret Latvijas futbolu un Latvijas futbola sabiedrību, tad viņiem ir jāparāda adekvāta reakcija - jāatšuj no Superkausa, un turpmāk jāņem vērā viņu pozīcija, un vasarā, kad šiem būs visādas vēlmes pirms kausiem, jānoraida viņu vēlmes. Bet tas nekad nebūs, jo LFF kabatas klubs var darīt kā viņi grib
Tak skonta nebija cienīgi spelēt kausa finālā,jo pret Gulbeni 1/2 anufrijevs nokārtoja lai šie tiktu,bet finālā, anufrijeva iesākto direktorenko pabeidza!Jeb piebeidza LM ,jo skonta bija galīgi švaks tai mačā!

  +1 [+] [-]

, 2013-02-27 22:41, pirms 12 gadiem
Sikorskis un Grigorjevs brauc uz Turciju... Vārtos visticamāk stāvēs Darģis, vai arī Ikstens, ja atkal atgriezīsies uz Skonto

  +2 [+] [-]

, 2013-02-27 22:42, pirms 12 gadiem
a vai tad Superkausa izcīņai mēdz būt arī pusfināli vai cita veida priekšsacīkstes, ja jau ''"Skonto" Superkausa finālā spēlēs ar dublieriem''?

  +1 [+] [-]

, 2013-02-27 22:47, pirms 12 gadiem
Uzvarēs Dublieris!

  +2 [+] [-]

, 2013-02-27 23:06, pirms 12 gadiem
yankeezulu rakstīja: a vai tad Superkausa izcīņai mēdz būt arī pusfināli vai cita veida priekšsacīkstes, ja jau ''"Skonto" Superkausa finālā spēlēs ar dublieriem''? Iiisteniibaa pareizi, Superkauss jau pats par sevi ir finaals.... Virsraksts soreiz diezgan kuriozs...

  +6 [+] [-]

, 2013-02-28 00:41, pirms 12 gadiem
Atbalstu domu, ka šādā situācijā Superkausā Skonto vietā būtu jāspēlē Latvijas kausa finālistiem, tātad LM.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-02-28 06:59, pirms 12 gadiem
Šis fakts tikai kārtējo reizi pierāda,ka starp klubiem un sacensību organizatoriem tālu līdz sapratnei,kura rezultātā cieš līdzjutējs.Viena lieta treniņturnīri,pavisam cita-superkauss.Ideja ,kura paņemta no futbola lielvalstīm tiek vienkārši provinciāli no klubiem(šoreiz Skonto) aptaisīta.Acīm redzot no organizatoru puses nav izstrādāts konkrēts nolikums šim kausam,kur tādas lietas vienkārši netiktu pieļautas.Tāpēc klubi var rīkoties,kā viņiem ienāk prātā.Pareizi jau Olga teica,tad lai dod iespēju LM,tikai viena nelaimīte.Tāds gadījums nav apskatīts sacensību nolikumā un Skonto dos iespēju uzspēlēt saviem dublieriem pret Latvijas čempioniem.Savu vietu brīvprātīgi jau neviens neatdos.Kā sakamvārdā,ne Sašam,ne pašam.Iesaku futbola sabiedrībai un faniem par šo faktu pateikt milzīgu FUI gan organizātoriem ,gan Skonto klubam.Ar pirmo soli sezonas atklāšanā Latvijas futbols kopumā ir iekāpis govs sūdu plančkā.

  -1 [+] [-]

, 2013-02-28 08:38, pirms 12 gadiem
Superkausa reglaments tika likts priekšā 22. janvārī... Skonto treniņnometne bija sarunāta jau rudenī...Tomēr tādu lietu kā Superkauss nevar 2 mēnešu laikā aktualizēt. Citu valstu spēļu kalendārs jau sastādīts 2014. gadam, mums vēl Virslīgas lapā nav 2013. gada spēļu kalendārs! Par ko tad mēs šeit diskutējam!

     [+] [-]

, 2013-02-28 10:09, pirms 12 gadiem
Kristabella rakstīja: Superkausa reglaments tika likts priekšā 22. janvārī... Skonto treniņnometne bija sarunāta jau rudenī...Tomēr tādu lietu kā Superkauss nevar 2 mēnešu laikā aktualizēt. Citu valstu spēļu kalendārs jau sastādīts 2014. gadam, mums vēl Virslīgas lapā nav 2013. gada spēļu kalendārs! Par ko tad mēs šeit diskutējam!
Par 2013.g piekrītu, bet kā var sastādīt kalendāru 2014.g? Datumus var noteikt, bet vai kaut kur čempionāts risinās 1,5 gadus?

  -1 [+] [-]

, 2013-02-28 10:42, pirms 12 gadiem
olga rakstīja: Atbalstu domu, ka šādā situācijā Superkausā Skonto vietā būtu jāspēlē Latvijas kausa finālistiem, tātad LM.
Es gan neatbalstu. Ja Skonto superkausa trofeja nav svarīga, tā ir kluba iekšējā darīšana. Arī daudzu piesauktajās lielvalstīs daudzi lielie klubi kausa izcīņās spēlē ar sliktiem sastāviem (labi, ne gluži dublieriem, bet tomēr). Nekādi neatbalstu Skonto attieksmi un gribētu redzēt normālu finālu, taču, ja viņiem tā trofeja nav vajadzīga, nu, tad lai tiek Lajukam. Daugava varētu pacelt arī Latvijas kausu, sanāktu normāls komplekts.

Mainīt komandu sastāvu būtu vēl dīvaināk un norādītu par vēl lielāku bardaku nekā pašreizējā situācija. Kur nu vēl, ja līdz spēlei palicis mazāk par pusotru nedēļu...Nemaz nerunājot, ka pretinieka maiņa nebūtu godīga arī pret pašu Daugavpili.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-28 11:18, pirms 12 gadiem
suvass rakstīja: Es gan neatbalstu. Ja Skonto superkausa trofeja nav svarīga, tā ir kluba iekšējā darīšana. Arī daudzu piesauktajās lielvalstīs daudzi lielie klubi kausa izcīņās spēlē ar sliktiem sastāviem (labi, ne gluži dublieriem, bet tomēr). Nekādi neatbalstu Skonto attieksmi un gribētu redzēt normālu finālu, taču, ja viņiem tā trofeja nav vajadzīga, nu, tad lai tiek Lajukam. Daugava varētu pacelt arī Latvijas kausu, sanāktu normāls komplekts.
tu kautko smagi putro!šeit ir runa par superkausu(nevis kausa izcīņas spēli)!Un kā jau rakstīju, uz šo superkausu nīkuļus skontu aizvilka tiesneši!Tā kā piekrītu olgai!

  +1 [+] [-]

, 2013-02-28 11:39, pirms 12 gadiem
suvass
p.s
ko tu regulāri bāzies ar piemēriem no lielo valstu ,lieliem klubiem?
Šeit ir Latvija,nejauci p ar p !Tur klubos otrie un pat trešie sastāvi būs cīnītājspējīgi,pie mums kas līdzīgs bija 2009 gadā ar FKV ,kad vienā čempja mačā spēlēja ar vienu sastāvu,pēc dažām dienām pret LM jau pavisam citu uzlika!