Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Morozs: "Rīgas derbijs bija svarīgāks par APOEL spēli"

Agris Suveizda

Morozs: "Rīgas derbijs bija svarīgāks par APOEL spēli"
Viktors Morozs. Foto: Sanita Sparāne/RFS

"TonyBet" Virslīgas trešā apļa pēdējā kārta futbolā noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu Rīgas derbijā starp "Riga" un RFS, kas līdz ar to saglabāja nopietnu pārsvaru turnīra tabulā. Pēc mača pārdomās dalījās abu komandu galvenie treneri Viktors Morozs (RFS) un Simo Valakari ("Riga").

RFS galvenais treneris Viktors Morozs: "Apsveicu visus līdzjutējus ar tik aizraujošu maču, neskatoties uz vārtu negūšanu. Atmosfēra, liela ažiotāža, nedēļa ar trim aizraujošiem Eiropas līmeņa mačiem – tas ir lieliski, ka mums ir tādas spēles. Esmu apmierināts ar rezultātu. Lai gan mums neizšķirts der labāk nekā "Riga", arī mēs nespēlējām uz neizšķirtu.

Pretinieks bija ļoti labi mūs izanalizējis, redzēju rokrakstu, kā viņi gribēja spēlēt pret mūsu trim aizsargiem. Malās "Riga" parasti ir viens spēlētājs, šodien bija divi. Ļoti daudz tālo piespēļu uzbrucējiem no Jurkovska, ko iepriekšējās spēlēs neredzējām. Viņu treneris taktiski ir ļoti spēcīgs un redzēja, ka APOEL mums tieši šādā veidā sagādāja problēmas, metot bumbas aiz muguras Žigam [Lipuščekam] un Herdi [Prengam]. Bet arī mēs zinājām, ka viņi gribēs to izmantot, jo cienījām pretiniekus un zinājām, ka viņi būs to izanalizējuši."

Ceturtdien RFS ar 2:1 uzveica APOEL un trīs dienas vēlāk sākumsastāvā veica tikai vienu izmaiņu: "Pirms APOEL spēles teicu, ka Valmieras maču izmantojām, lai saprastu, kuri spēlēs un kā spēlēsim, bet šodien to pašu varu teikt par APOEL spēli, jo šodienas spēle mums bija svarīgāka nekā pret APOEL. Sapratām, ka ar divām dienām ir par maz, lai sagatavotos, un APOEL spēlē pat bijām ieplānojuši maiņas, bet savu plānu neizmantojām līdz galam, jo rezultāts bija slidens un gribējām uzvarēt arī tajā mačā – piemēram, Marhijevs spēlēja 80 minūtes, nevis 60. Katrā spēlē ir tikai viens mērķis [uzvara]." Jau pirmajā puslaikā gan piespiedu kārtā nācās nomainīt čehu kreili Petru Marešu. "Domāju, kādu laiku viņu neredzēsim – labi, ka drīz jau būs izlašu pauze. Sapratu, kas tur notika, jo zinu, kā strādā [[ceļgala] sānu saišu mehānisms."

"Riga" galvenais treneris Simo Valakari: "Starp šīm komandām allaž ir ļoti līdzvērtīgas spēles, kuras izšķir nianses. Abas komandas varēja uzvarēt, abas varēja zaudēt – iznākums, manuprāt, bija taisnīgs, bet, protams, neesmu ar rezultātu apmierināts, jo ieradāmies uzvarēt. Nekas vēl nav beidzies."

Vasarā strauji sarucis Latvijas izlases malējā pussarga Eduarda Dašķeviča spēles laiks, arī vakar aizvadot tikai septiņas minūtes: "Tas ir diezgan ilgs stāsts. Viņam bija sarežģīta pirmssezona, savainojumu dēļ nevarēja sakrāt pilnvērtīgas treniņu nedēļas, tad viņš sāka spēlēt ļoti daudz, brīžiem pat pārāk daudz, bet viņš spēlēja ļoti labā līmenī, radīja iespējas un baudīja savu sniegumu. Viņš allaž spēlē ar lielu atdevi – sprinti, intensīvi ieskrējieni, tik daudz spēļu dēļ sakrājās nogurums, un tagad atkal esam iekļuvuši nelielu savainojumu spirālē – potīte, cirksnis, atkal neļaujot tikt pie pilnvērtīgām treniņnedēļām. Godīgi sakot, šonedēļ viņam biju plānojis lielāku lomu, bet treniņā notika traka epizode, kurā viņš sagrieza kaklu un vairākas dienas nevarēja trenēties maksimāli."

Smailē izteiktam favorītam esot brazīlietim Režinaldu Ramirisam, kurš atgriezies no "Audas", vēl mazāk minūšu spēlē Latvijas izlases centra uzbrucējs Marko Regža: "Arī tie, kuri nespēlē, būtu pelnījuši spēlēt. Pat ja neesi priecīgs par nespēlēšanu, tik un tā ar savu attieksmi ir jāpalīdz komandai. Diemžēl pamatsastāvā ir tikai 11 vietas."

  +1 [+] [-]

, 2024-08-26 11:43, pirms 3 nedēļām
Diezgan loģiski no V.Moroza puses - RFS svarīgāk ir nodrošināt nākamgad atkal spēlēšanu CL kvalifikācijā nekā garantēt vietu Eiropas līgas fāzē, jo jau ir 100% garantēta vieta Konferenču līgas fāzē.
Dažiem, kas varbūt nesaprot - CL qvalifikācija garantē nākamgad lielāku naudas summu nekā otrā vieta Virslīgā un cīņa Konferenču līgā.

     [+] [-]

, 2024-08-26 11:49, pirms 3 nedēļām
Džeks tiešā tekstā pasaka, par ko klīst runas jau pāris dienas! Super .

  -2 [+] [-]

, 2024-08-26 11:50, pirms 3 nedēļām
Mīkstie .

  +1 [+] [-]

, 2024-08-26 12:17, pirms 3 nedēļām
Valakari out. Soms nespēj izveidot uzbrūkošu komandu no individuāli meistarīgiem spēlētājiem. Rīga šogad nevienā no 3 spēlēm nav uzveikusi Valmieru, zaudēti punkti Liepājai un Tukumam. Ielaisti par 14 vārtiem mazāk kā RFS. (arī ielaisti par 1 vairāk, kas nozīmē, ka nevar teikt, ka Rīga ir izcili taktiski aizsardzībā)

  +1 [+] [-]

, 2024-08-26 12:17, pirms 3 nedēļām
Iesisti par 14 mazāk

     [+] [-]

, 2024-08-26 15:08, pirms 3 nedēļām
Ambrē rakstīja: Diezgan loģiski no V.Moroza puses - RFS svarīgāk ir nodrošināt nākamgad atkal spēlēšanu CL kvalifikācijā nekā garantēt vietu Eiropas līgas fāzē, jo jau ir 100% garantēta vieta Konferenču līgas fāzē.
Dažiem, kas varbūt nesaprot - CL qvalifikācija garantē nākamgad lielāku naudas summu nekā otrā vieta Virslīgā un cīņa Konferenču līgā.
Starpība starp Konferences līgas tikšanu un Eiropas līgas tikšanu ir 700 tūkstoši + ja pieskaita nedaudz lielākas summas par ničiem, uzvarām, tad apmēram miljons, bet Konferences līgas grupa dod tuvu 3 miljoniem, kurā tikt ir ļoti reāli!

Vēl jau nākamgad var paveikties ar izlozi un iespējams var uzvarēt pirmās divas spēles čempionu līgā, tad līgas fāze garantēta!

Tā kā līgas fāze nav garantēta tikai tādā gadījumā, ja zaudē divas spēles pēc kārtas!

Tikai 15 čempioni netika uz vēl vismaz 6 spēlēm- tā kā ir atkal labas iespējas RFS!