Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Jankausks:" "Skonto" izvēlējos lieliskā kolektīva dēļ!"

Jankausks:" "Skonto" izvēlējos lieliskā kolektīva dēļ!"
Edgars Jankausks

Jūlijā "Skonto" komandai pievienojās Lietuvas futbolists Edgars Jankausks, kurš ir ne tikai aizvadījis vairāk kā 50 spēles Lietuvas izlases sastāvā, bet arī kļuvis par UEFA Čempionu līgas uzvarētāju.

"Kad spēlēju Kirpas klubā Larnakas AEK, tad iepazinos ar Marianu Paharu, kurš pārstāvēja šīs pašas pilsētas klubu "Anorthosis". Var teikt, ka par spēlēšanu "Skonto" komandā ir jāpateicas diviem cilvēkiem - Paharam un "Skonto" galvenajam trenerim Polam Ešvortam. Pahars izteica ideju par pievienošanos "Skonto" vienībai, savukār pēc pārrunām ar Ešvortu iepriecināja viņa profesionālā attieksme, turklāt treneris izrādīja sapratni par situāciju, kurā biju nokļvis, jo ilgāku laiku biju bez spēļu prakses," pastāstīja Jankausks.

"Patlaban man pats galvenais ir pierādīt pašam sev, ka varu vēl spēlēt futbolu labā līmenī. Kad pagājušajā gadā guvu savainojumu, tad bija kā bija. Bija ļoti liela vēlme cīnīties līdz galam - nevēlējos padoties. Mana galvenā motivācija ir atgriezties laukumā un nest labumu komandai, kuru es pārstāvu," teica Lietuvas futbolists.

"Jāatzīst, ka bija arī interese no Lietuvas klubiem. Man ļoti svarīgs komandas izvēlē bija kolektīvs. Vēlreiz varu uzsvērt to, ka liela nozīme manā izvēlē bija sarunai ar Ešvortu, pēc kuras sapratu, ka viņš ir tas cilvēks, kurš patiešām saprot futbolu. Pats arī gribēju patlaban spēlēt ne pārāk tālu no mājām, līdz ar to Rīga bija labs variants. Varu atzīt, ka "Skonto" komandā ir ļoti labs klimats," atzina Jankausks.

No 1991.līdz 1996.gadam Jankausks pārstāvēja Lietuvas klubu Viļņas "Žalgiris". 93 spēlēs Lietuvas galvaspilsētas kluba sastāvā Jankausks guva 41 vārtus. Karjeru futbolists turpināja Krievijas klubos Maskavas CSKA un "Torpedo", bet 1997.gadā pārcēlās uz Beļģijas klubu "Brugges", kuram palīdzēja izcīnīt uzvaru Beļģijas čempionātā, kā arī kausa izcīņā.

Pēc Beļģijas savu karjeru Lietuvas uzbrucējs turpināja Spānijas klubā "Real Sociedad", kļūdams par tobrīd visu laiku dārgāko Lietuvas futbolistu. Par augumā raženo uzbrucēju (1,93 metri) Spānijas klubs "Brugges" samaksāja 2,3 miljonus eiro. Spānijas vienības labā Jankausks 51 spēlē guva 19 vārtus.

Pēc Spānijas uzbrucējs devās uz Portugāli. Vispirms tika spēlēts Lisabonas klubā "Benfica", bet pēc tam tika pārstāvēta "Porto" vienība, kuras sastāvā Jankausks izcīnīja lielākos titulus savā karjerā. "Porto" komandā Jankausks kļuva par divkārtēju Portugāles čempionu, divkārtēju Portugāles Superkausa ieguvēju, vienu reizi par Portugāles kausa ieguvēju, kā arī izcīnīja uzvaras UEFA Čempionu līgā un UEFA kausa izcīņā.

Pēc Portugāles sekoja spēlēšana Francijas klubā "Nice", bet, pēc pievienošanās Lietuvas klubam "Kaunas", futbolists tika izīrēts Skotijas vienībai Edinburgas "Hearts", kurai palīdzēja iegūt Skotijas kausu. Pēc tam Jankausks pārstāvēja Kipras klubu Larnakas "AEK", bet patlaban ir pievienojies "Skonto" komandai.

Lietuvas izlases sastāvā Jankausks 54 spēles ir guvis desmit vārtus.

Informāciju sagatavoja:
Andris Ondzulis
"Skonto FC" preses sekretārs

  +3 [+] [-]

, 2008-07-26 16:44, pirms 16 gadiem
Nja čalis uzvarējis ČL tas vien ir kko vērts!

     [+] [-]

, 2008-07-26 16:52, pirms 16 gadiem
nu man liekas labaakais Lietuvas futbolists kaads ir bijis un karjera bijusi interesanta un nopelniem bagaata RESPECT.SSitais variants atgaadina Koleru Krievijaa,taa ka viss ok lai izdodas Jankauskam.

     [+] [-]

, 2008-07-26 19:29, pirms 16 gadiem
Tas buus kkas, ja Pahars un jankauskis priekša, tabus savas labakas formas.. tad tas buutu kkas... njaa.. LMT Virsligaa delj shadiem speltajeim limenis tikai celjas..!!

     [+] [-]

, 2008-07-26 21:15, pirms 16 gadiem
A cik viņam šobrīd gadu?

  -1 [+] [-]

, 2008-07-27 14:38, pirms 16 gadiem
It kā jau Indriksons runāja par jauniešu piesaistīšanu Skonto...,par Paharu,Astafjevu cepuri nost,bet vai 35-gadīgais leitis būtu labāks par Miholapu,hmmm,nu dikti jāšaubās.bet nu laiks rādīs.

     [+] [-]

, 2008-07-27 19:15, pirms 16 gadiem
atbrauceejs rakstīja: It kā jau Indriksons runāja par jauniešu piesaistīšanu Skonto...,par Paharu,Astafjevu cepuri nost,bet vai 35-gadīgais leitis būtu labāks par Miholapu,hmmm,nu dikti jāšaubās.bet nu laiks rādīs.

A Virsliigu uzvareet ta gribaas!