Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kļava pārceļas uz Azerbaidžānas AZAL

Andris Liepa
Andris Liepa

Kļava pārceļas uz Azerbaidžānas AZAL
Oskars Kļava
Foto: AP/Scanpix

Latvijas izlases un līdzšinējais „Liepājas metalurga” aizsargs Oskars Kļava karjeru turpinās Azerbaidžānā AZAL klubā.

Oskars Kļava, kurš pēc divām nedēļām svinēs savu 29. dzimšanas dienu, ir Liepājas futbola audzēknis, „Liepājas metalurgā” spēlējot no 2002. līdz 2010. gadam. Pirms diviem gadiem viņš pirmo reizi izmēģināja spēkus ārzemēs, taču nesekmīgi – Krievijas Premjerlīgās klubam Mahačkalas „Anzhi” mūsu aizsargs pēc lielas naudas ieplūšanas klubā ātri izrādījās nevajadzīgs. Pa vidu Kļava uz īres tiesībām uzspēlēja Krievijas 1. divīzijā „Khimki” sastāvā.

Pirms šīs sezonas Kļava atgriezās dzimtajā Liepājā, atkal pārstāvot „Metalurgu”. Oskars vēl pagājušajā ceturtdienā liepājnieku rindās aizvadīja pirmo spēli pret Varšavas „Legia”, realizējot arī 11 metru soda sitienu, bet atbildes mačā viņa palīdzība vairs nebūs pieejama. Kļava parakstījis līgumu ar Azerbaidžānas Premjerlīgas klubu AZAL, kas pagājušajā sezonā 12 komandu konkurencē ieņēma 7. vietu. Līgums parakstīts uz vienu gadu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu gadu. Baku AZAL savulaik spēlējis cits Latvijas izlases aizsargs Ritus Krjauklis.

Vienubrīd Azerbaidžānā spēlēja daudz mūsu futbolistu, bet šobrīd, atskaitot Kļavu, tur pierakstīti vienīgi abi „Baku” spēlētāji Māris Verpakovskis un Deniss Ivanovs. Jaunais Azerbaidžānas čempionāts sāksies 4. augustā, un AZAL šai dienā viesos tiksies ar „Sumgayit”.

Kļavam savai izaugsmei labāk būtu spēlēt

  • 50

  • 114


  +1 [+] [-]

, 2012-07-25 12:51, pirms 12 gadiem
a kur ir Karlsons???

  +6 [+] [-]

, 2012-07-25 12:54, pirms 12 gadiem
devilboy rakstīja: a kur ir Karlsons???
Bauda vasaru Liepājā.

  +4 [+] [-]

, 2012-07-25 13:10, pirms 12 gadiem
Veiksmi Osim jaunā klubā.
Vienīgi žēl, ka Osis nevarēs spelēt atbildes mačā pret ''Legia''.
Vismaz tā šobrīd izskatās.

     [+] [-]

, 2012-07-25 13:32, pirms 12 gadiem
Manuprāt SC aptauja topika beigās ir nevietā. Ar Kalašņikova ( cik nu viņam ir tā teikšana ) komandēšanu klubā, Kļava tika izmantots tāda pozīcijā ( balsta pussarga ), kur viņš ne īpaši labi jūtas un saprot. Kaut gan savulaik dažas spēles ir spēlējis. Viņa vieta ir labais aizsargs, pat ne centrā. Tā kā izaugsmei manuprāt šoreiz labāk bus Azerbaidžāna. Kas attiecas uz Metalurgu, tad aizsargu līnija nu ļoti blāva izskatās, ja ņem vēra to, kādus numurus met ārā abi esošie centra aizsargi. Teikšu tā, netipiski viņu līmenim. Labi, dzīvosim, redzēsim. Gaidīsim kādu tad papildinājumu Geršovičs būs atradis.

  +8 [+] [-]

, 2012-07-25 13:33, pirms 12 gadiem
Kā iecirsts cirvis Liepājas mugurā spēlē pret Legia. Bez Oskara ies ļoti smagi. Skaidrs, ka kopējais čempionāta līmenis Azerbaidžānā ir augstāks un arī nauda ir lielāka, tāpēc Kļavam tas būs pakāpiens karjerā. Izlases futbolistiem ir jāspēlē ārzemju klubos. Latvijas komandām jāaudzina jaunie. Lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2012-07-25 13:52, pirms 12 gadiem
Papelnīs naudu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-07-25 14:02, pirms 12 gadiem
Vai tad tiešām nevarēja pagaidīt un nospēlēt atbildes maču pret Legia? Tieši viņš var teikt bija tas uz ko es visvairāk cerēju var glābt LM, nu neko darīt, galvenais, lai Bagužis luņus nelaiž...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-25 17:39, pirms 12 gadiem
Nu galīgi neīstajā laikā... Saprotams, ka Azerbaidžānā nopelnīs vairāk, tomēr, iespējams, ka ar šo gājienu pats sev noraka vēl labāku līgumu, ko varēja nopelnīt teicami nospēlējot Polijā

  +1 [+] [-]

, 2012-07-25 22:31, pirms 12 gadiem
Nu jau sāk palikt par sistēmu.Vispirms Ventspilī Cigirlašs un Tukura tiek palaisti no kluba pirms eirokausu izcīņas,tagad vēl Kļava pirms atbildes spēles Varšavā?Es saprotu kluba vadītājus ,kuri netic panākumiem,bet varbūt tomēr cienīt līdzjutējus vajadzētu?It kā Kļava nevarētu doties uz siltām zemēm pēc spēles Varšavā.Šaubos vai dažas dienas te daudz ko izšķīra.

  +3 [+] [-]

, 2012-07-25 23:26, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: kam tad Tavuprāt ir tur komandēšana tagad?
Nezinu, kurā tribīnē tu atrodies Liepājā spēļu laikā, bet iesaku vienreiz apmeklēt austrumu tribīni un pavērot Dzintara Kazāka reakciju uz SMS no "augšas"..Tā kā Kalašnikovs spēles vada pie laukuma "brovkas", tad visas Kazāka ienākošās īsziņas tiek pāradresētas Kalašņikovam. Dodu trīs reizes minēt, kas raksta tās īsziņas...Austrumu tribīnēs viņš sēž, maskējas un lamājas no malas...Tikai nezinu uz ko, spēlētajiem, vai treneriem.