Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pučinsks zaudējumā pret "Skonto" vaino Barinovu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pučinsks zaudējumā pret "Skonto" vaino Barinovu
Jurģis Pučinsks
Foto: Māris Greidāns, futbolavirsliga.lv

Piedāvājam iepazīties ar "Ventspils" galvenā trenera Jurģa Pučinska un "Skonto" galvenā trenera Tamaza Pertijas sacīto pēc abu minēto komandu savstarpējās spēles, kurā ar 3:1 uzvarēja rīdzinieki.

Tamazs Pertija, "Skonto" galvenais treneris: "Līdz spēlei sasprindzinājums sasniedza virsotni, spēlēs pret "Ventspili" vienmēr ir liela spriedze, cīņa. Turklāt tabulā visi esam blakus un mums šodien nebija tiesību zaudēt. Uzsveru – zaudēt! Jo īpaši tādēļ, ka ar "Daugavpili" bijām nospēlējuši 0:0. Uzdevums bija pēc iespējas vairāk presingot, jo "Ventspils", ja tai dod iespēju to darīt, var spēlēt labu futbolu. Izlēmām, ka, kamēr pietiks spēka, presingosim pa visu laukumu. Līdz 70.minūtei turpinājām to darīt un taktiskajā ziņā "Ventspilij" nekur nedevām brīvu telpu. No tā arī rezultāts. Protams, arī iesitām veiksmīgu pendeli, vēl vienus vārtus guvām no standartsituācijas – tas laikam liecina par to, ka bijām pelnījuši uzvarēt. Atbalstām "Ventspili", jo redzam, ka tai ir grūtības un atrodas grūtā situācijā. Nav iespējams visu sezonu spēlēt vienā līmenī, arī mums bija kritums, varbūt ir pat joprojām."

Jurģis Pučinsks, "Ventspils" galvenais treneris: "Zaudējām mājas spēli un zaudējām otro puslaiku. Ne pirmo reizi, iznākot uz otro puslaiku, mums pirmajās minūtēs ir zināmas problēmas. Jātiek skaidrībā, kāpēc tā ir. Nospēlējām pirmo puslaiku ļoti labi un cienījami, mums bija gan momenti, gan solīdums, gan labas epizodes, gan sitieni. Par vienu no atslēgas brīžiem izrādījās piespiedu maiņa - savainotā Žuļeva vietā iznāca Barinovs. Principā uzreiz [pretinieks] sāka spēlēt caur viņu. Tieši tam mēs gatavojāmies, jo zinām "Skonto" uzbrucēju spēles manieri - principā pirmajā puslaikā tikām ar to galā, turklāt mierīgi. Taču [pēc maiņas] jau pirmajā epizodē ļāvām Karašauskam ieskrieties, ātrums ir viņa trumpis, un sekoja pendele. Skaidrs, ka līdz tam bija vēl pāris momenti, bet šis bija atslēgas brīdis - spēlētājs [domāts Barinovs] izgāja negatavs un caur viņu standarts, arī trešie vārti, tas viss izšķīra. Tas ir vēl viens iemesls, lai mūsu jaunie puiši aizdomātos, kā ir jāgatavojas. Lūk, bija atslēgas brīdis, bija iespēja [sevi pierādīt - aut.], bet diemžēl sanāca tā. Priekšā ir spēles, kurām jāgatavojas un kurās jāuzvar. Citas izejas nav."

Vai nebija domas Žuļeva vietā tai pozīcijā likt Ruginu, nevis Barinovu?
Pučinsks: "Šajā situācijā Rugins nebija gatavs pārslēgties no uzbrukuma uz aizsardzības funkcijām. Mums tāda doma bija, pat jau no spēles sākuma tā spēlēt [ar Ruginu aizsardzības malā - aut.], taču izvēlējāmies tā. Acīmredzot tā bija kļūda, es šeit par Barinovu."

Šodien momentu jūsu komandai bija vairāk nekā iepriekšējās spēlēs, taču joprojām maz gūto vārtu.
Pučinsks: "Visu izšķir vārtu gūšana. Pretinieki visu sasita, kaut skaidrs, ka beigās koncentrēšanās jau bija mazāka. Pirmajā puslaikā mums bija ļoti labi momenti. Turkovs meta bumbu pāri... Ar momentu realizāciju mums ir grūtības, risināsim to."

Varbūt vaina ir psiholoģijā, jo uz uzbrucējiem ir liels spiediens iepriekšējo spēļu neveiksmju dēļ?
Pučinsks: "Protams, gan emocionāli, gan psiholoģiski. Kad ilgi negūsti vārtus, vienmēr šī barjera jāsalauž. Tikai darbs to var risināt - tas viss jānopelna ar darbu."

Vai joprojām uzskatāt tā, kā vienreiz sacījāt, ka tituls jādala "Skonto" un "Liepāja" rādītā snieguma dēļ?
Pertija: "Es tā neteicu! Puiši, atceraties visus vārdus, ko teicu un atkārtojiet manis teikto precīzi. Tāpēc man nepatīk teksta intervijas, jo jūs vienmēr pārprotat. Es tā neteicu. Teicu: "Ja šīs abas komandas spēlēs tā, kā nospēlēja savā starpā, tad būs pelnījušas titulu, mēs vai "Liepāja"." Šādi sacīju, jo toreizējā spēle bija traka. Bet nesaku, ka "Ventspils" nav cienīga kļūt par čempioni. Sacīju, ja spēlēsim tā arī pret pārējām komandām, tad būsim pelnījuši titulu. Taču mēs aizbraucām spēlēt ar "Daugavpili" un neizveidojām nevienu momentu, nospēlējām 0:0. Saprotat? Tātad mēs ne vienmēr varam spēlēt tā kā šodien un tā kā pret "Liepāju". Tātad reizēm ir pretinieku nenovērtēšana, reizēm vēl kaut kas. Pareizi Jurģis sacīja, ka mēs neesam burvji, tikai treneri - ja spēlētājs pats negatavosies spēlei, tad nelīdzēs, ja maksimāli viņus sagatavosim, jo spēlētājam pašam ir jāgatavojas. It sevišķi tas attiecas uz jaunajiem spēlētājiem. Mēs viņus virzām, bet viņi iziet laukumā, un mēs nezinām, ko viņi vakar ir darījuši. Mēs viņiem palīdzam, bet viņiem vēl arī pašiem sev jāpalīdz. Mēs ar klikšķi nevaram padarīt visus par zvaigznēm."

Kāpēc smailē spēlēja Kovaļovs, kamēr Gutkovskis palika rezervē?
Pučinsks: "Uzminiet!"

Kovaļovs labi spēlē un gūst vārtus, Gutkovskis spēlē slikti."
Pertija: "Jūs atbildējāt. Paši pajautājāt un paši atbildējāt. Taču Gutkovskis iznāca uz maiņu un guva vārtus. Vienkārši puisis mazliet pa mākoņiem staigā un viņam kaut kā skaisti jāpaskaidro, ka ne viss tik vienkārši futbolā. Ir cilvēki, kuri gadiem kļūst par labākajiem bombardieriem, bet viņš vienu gadu kļuva par labāko snaiperi un mazliet nomierinājās. Varbūt arī nenomierinājās, tiekam skaidrībā, kas ar viņu notika no psiholoģiskā aspekta. Šodien viņš nonāca uz rezervistu soliņa, iznāca laukumā un iesita vārtus. Viņš deva mums grūdienu un mieru. Ne vienmēr katrs spēlētājs katru reizi var iziet sākumsastāvā."

Sorokins šodien spēlēja par centra pussargu. Kāpēc šāds lēmums?
Pertija: "Jo viņš ir ļoti veikls, ļoti atbildīgs. Viņš ir no tiem futbolistiem, kurš par 90% izpilda trenera uzstādījumu. Mums šodien bija uzdevums. "Ventspilij" ir trīs spēlētāji centrā, Pauļus, Rugins, Laizāns, un mums viņi bija jānosedz. Reāli mums šodien bija spēlētāju trio [Sorokins, Mena un Kozlovs - aut.], kas var nospēlēt bumbas atņemšanā - viņi to izdarīja. Bija vēl viens variants, Lukaņuks, taču viņš ir citāds spēlētājs, viņš iederas kombinacionālā, uzbrūkošā futbolā. Viņš ir citāds. Mums šodien bija vajadzīgi melnā darba darītāji, kuri var uzvarēt laukuma vidusdaļu. Pirmajā puslaikā bija epizodes, kad ļoti labi presingojām, bet bija epizodes, kad "Ventspils" tika priekšā un radīja momentus. Savukārt otrais puslaiks, uzskatu, pilnībā bija mūsu."

Karašausks pēc atgriešanās aizvadīja daudz treniņu ar jums?
Pertija: "Nē, piedalījās trīs treniņos un ceturtajā dienā es viņu ieliku sastāvā. Risks? Varbūt. Bet kad tu cilvēkam uzticies un zini, ka viņa kvalitātes var dot labumu komandai, tad tu liec viņu sastāvā. Uzņēmos šo atbildību."

Karašausks vēl var atgriezties Krievijā?
Pertija: "To šobrīd nevaru pateikt. Šodien viņš ir šeit un spēlē ar mums, rīt situācija varbūt mainīsies. Nezinu."

Kāpēc tik bieži kaut ko nevarējāt sadalīt ar ceturto tiesnesi?
Pertija: "Tās ir emocijas, mēs spēļu laikā visi tādi esam. Galvenais, lai nebūtu pretenziju pēc mača. Spēles laikā mums ir pretenzijas pret viņiem, viņiem pretenzijas pret mums - tā ir normāla darba sastāvdaļa, neko ārkārtēju neredzu. Galvenais, lai nebūtu necenzētu vārdu un apvainojumu."

Līdzjutēju bija diezgan daudz, bet vai līdzjušanas līmenis bija pietiekami labs un vai ar labāku līdzjušanu komandai nevarēja tikt sniegta lielāka palīdzība?
Pučinsks: "Varu teikt vienu - paldies līdzjutējiem. Protams, ka gribas visa kā vairāk, arī skaita ziņā, bet jebkurā gadījumā atbalsts šodien bija un uzskatu, ka pietiekami labs."

Šī gada čempionātā ir daudz neizšķirtu, bet Liepājā laikam jau jums vajadzēs trīs punktus, lai tiktu atpakaļ cīņā par zeltu.
Pučinsks: "Jūs sakāt loģiskas lietas. Tas ir dabiski - gan šodien vajadzēja uzvaru, gan nākamajā. Arī šodien noskaņojāmies un domājām tikai par trim punktiem, taču tas ir futbols."

Uzdošu jautājumu citādi - vai Liepājā jūsu modelis būs nedaudz agresīvāks, vēl uzbrūkošāks nekā tad, ja jūs tabulā atrastos pirmajā vietā?
Pučinsks: "Mums visiem jātiek skaidrībā, jāapsēžas, varbūt vēlreiz jāpārskata attieksme, kopējā aina un tas, kādā virzienā tālāk iesim. Mums mierīgi jātiek skaidrībā. Viss vēl ir priekšā - vēl ir spēles, vēl būs cīņa. Tikai mēs paši varam atgriezt sevi cīņā par titulu. To, kādā veidā to izdarīt, vēl domāsim."

Kāpēc pendeli sita Kovaļovs, nevis Karašausks, un vai arī turpmāk sitīs Kovaļovs?
Pertija: "Jo Karašauska nebija divas nedēļas, viņš nebija ar mums, plus pagājušajā spēlē ar "Mettu" Kovaļovs ļoti pārliecinoši iesita, plus treniņos redzu, ka viņš mierīgi sit iekšā, tpu, tpu, tpu, un šodien man nebija pamata kaut ko mainīt. Karašauska nebija ar mums divas nedēļas un uzskatu, ka tas būtu nepareizi, ja pēc atgriešanās uzreiz ļautu viņam sist. Paldies Dievam, ka Kovaļovs iesita, izdarīja to pārliecinoši. Domāju, viņš ļoti labi izpilda pendeles, tāpēc sita viņš, nevis Karašausks."

Kur pazudis Isajevs?
Pertija: "Viņam ir trauma. Viņš to guva pret "Mettu", nomainījām toreiz viņu pēc puslaika. Rīt, parīt paies divas nedēļas, un, domāju, viņš atkal varēs spēlēt. Taču jūs redzējāt - šodien skotu centra aizsargs [Kenets - aut.] bija vienkārši... man vienkārši trūkst komentāru, jo viņš mūsu aizsardzību ir tik ļoti pastiprinājis, tik pārliecinošs puisis. Savedīsim viņu kārtībā. Mēneša laikā nometis jau sešus kilogramus, palicis nomest vēl sešus [smaida]."

Atgriežoties pie tā citāta par "Skonto" un "Liepāju", vai, jūsuprāt, "Liepāja" nenolaiž latiņu, kā to izdarīja "Skonto", piemēram, pret "Daugavpili?
Pertija: ""Liepāja" taču arī zaudēja punktus, turklāt bija iedzinējos ar "Daugavpili" līdz pēdējai sekundei."

Es runāju par sniegumu, nevis rezultātiem.
Pertija: "Vienmēr esmu teicis, ka man simpatizē, kā spēlē "Liepāja". Redzu tabulā, ka viņi gūst ļoti daudz vārtu. Parasti mēs sitām ļoti daudz, bet tagad redzu, ka viņi mūs jau apsteidz. Tas, ka viņi tik daudz sit iekšā, ir pluss, otrkārt, viņi mēģina spēlēt kombinacionālu futbolu. Nekad neesmu slēpis savas simpātijas. Tur nav ko slēpt, pat ja viņi ir mūsu konkurenti. Man pietiek drosmes pateikt, ka man simpatizē "Liepāja"."

Vai redzat vienu komandu, kas ir čempionāta favorīte?
Pertija: "Nē, neredzu. Redzu kvartetu - mēs, "Ventspils", "Liepāja" un "Jelgava". Uzskatu, ka šis kvartets līdz pēdējam cīnīsies par čempionu titulu. Arī "Jelgavu" nedrīkst norakstīt. Vispār uzskatu, ka šogad ir saspringtas spēles. Var teikt, ka Latvijā futbols aug."

  +6 [+] [-]

, 2015-08-24 02:42, pirms 9 gadiem
Kategoriski ''piekrītu'' Pučinska variantam, jo man liekas futbols ir komandas spēle un spēlē 10 laukuma spēlētāji + vārtsargs, tādēļ tā ir komandas spēle. Uhh vecā sērga ar treneriem Latvijas klubos, bija/ir lielais LF glābējs- diskvalificētais Pertija, sausais pūlveris Koļinko, nekad neko nezinātājs Riherts un Ventspils ballīšu karalis Pučinskis ar trīsvītru Adidas jaunāko rudens kolekciju. Kamēr kaut kas nemainīsies tikmēr tāds būs mums tas līmenis.

 +15 [+] [-]

, 2015-08-24 05:43, pirms 9 gadiem
Tipiski treniņtērpa stils! Vainīgs 1 jaunais spēlētājs, kurš nāca uz maiņu..

  +1 [+] [-]

, 2015-08-24 08:37, pirms 9 gadiem
Pučka inteliģents treneris. Uz katru spēli jauns "adidas".

  +5 [+] [-]

, 2015-08-24 09:27, pirms 9 gadiem
Starp rindām Pučinsks pateica, ka pats vainīgs zāģī, jo izlaida tomēr Barinovu, ko pēc tam atzina par kļūdu. Viņš vienmēr ir runājis par kolektīvu atbildību, bet šoreiz pateica vairāk, jo tomēr jau labi apzinās, ka mēsli ir lieli. Nav jau tā, ka komanda nevelk tikai pēdējo mēnesi, tā nevelk jau kopš kausa finālā, pēdējās 4 lielajās spēlēs SAVĀ LAUKUMĀ ielaižot 11 (!!) vārtus.

  -3 [+] [-]

, 2015-08-24 12:43, pirms 9 gadiem
Pučinskis jau pats uz sevi vainu uzņēmās, ka Barinovu izlaidis. Acīmredzot nebija gatavs spēlei Vitālijs, bet viņš ir tikai viens no vienpadsmit. Lielākās problēmas FKV ir uzbrukumā, nevis aizsardzībā. Man šķiet par vēlu vakar tika uzlaists Mujeci. Būtu izlaists pie 0-2, varbūt būtu vēl FKV kādas cerības izglābties.

     [+] [-]

, 2015-08-24 22:32, pirms 9 gadiem
Autor, izlabo to jautājumu par Kovaļevu un Gutkovski. Atbildēja Pertija, nevis Pučinskis.