Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Leģionāri Paničs un Lemajičs atminas spilgtākos Rīgas derbijus

Rolands Eliņš

Leģionāri Paničs un Lemajičs atminas spilgtākos Rīgas derbijus
Stefans Paničs un Darko Lemajičs. Foto: Virslīga

Jau piektdien 27. maijā lielais futbols atgriezīsies “Skonto” stadionā, kur lielajā Rīgas derbijā tiksies saimniece “Riga FC” un RFS. Pirms šīs spēles atmiņās par Rīgas derbijiem Virslīgas preses dienests aicināja dalīties bijušos klubu leģionārus Stefanu Paniču un Darko Lemajiču.

29 gadus vecais pussargs S. Paničs ir bijušais “Riga FC” kluba kapteinis, kurš galvaspilsētas klubā kopumā aizvadījis 78 spēles un trīs reizes kļuvis par Latvijas čempionu. Šobrīd viņš pārstāv Kipras augstākās līgas klubu “Pafos”, taču joprojām seko notikumiem “Optibet Virslīgā”.

“Rīgas derbijs ir īpašs. Tā ir svarīgākā spēle Latvijas čempionātā. Labākie spēlētāji vienmēr grib piedalīties šādos mačos un tos gaida ar īpašu nepacietību. Katrs ambiciozs spēlētājs grib pierādīt, ka tieši viņš ir labākais valstī.

Rīgas derbijs vienmēr dāvā īpašas emocijas ne tikai spēlētājiem, bet arī treneriem, rezervistiem un visiem skatītājiem. Tādos brīžos tu izjūti īpašu spiedienu un atbildību, bet uzvaras emocijas ir neaprakstāmas. Šī spēle ir īpaša. Man Rīgas derbijā motivācija vienmēr bija milzīga. Tādās spēlēs tu nedrīksti pieļaut kļūdas, jo tev jāparāda augstākā līmeņa futbols,” – ar optibetvirsliga.lv atmiņās dalījās S. Paničs.

Viņam īpaši spilgti atmiņā palicis derbijs 2018. gadā “Skonto” stadionā: “Piedalījos daudzos derbijos, taču nekad neaizmirsīšu to, kurš notika 2018. gadā. Toreiz RFS bija liels pārsvars tabulā, bet mēs spējām uzvarēt. Šis panākums mums ļāva atgūties un sezonas beigās kļūt par čempioniem.”

Tikmēr 28 gadus vecais viņa tautietis D. Lemajičs Latvijas futbola līdzjutējiem arī ir labi pazīstams. Uzbrucējs vispirms vairākas sezonas pārstāvēja “Riga FC”, kura sastāvā 49 spēlēs guva 26 vārtus.

Vēlāk viņš pārcēlās uz RFS, kur arī bija viena no spožākajām figūrām laukumā 56 mačos izceļoties ar 35 vārtiem. 2021. gada vasarā viņu iegādājās Beļģijas “Gent”, kur D. Lemajičs šobrīd arī spēlē, turklāt pavasarī gūstot izšķirošos vārtus 11 metru sitienu sērijā viņš izcīnīja Beļģijas kausu.

“Katru reizi izbaudīju Rīgas derbijus. Gan pārstāvot “Riga FC”, gan RFS vienmēr varēja just, ka šī ir īpaša spēle. Tas ir lielākais mačs Latvijas klubu futbolā. Šie derbiji parasti ir īpaši arī ar to, ka abas komandas cīnās par titulu. Par motivāciju vispār nav jārunā, jo visi grib spēlēt un uzvarēt. Piedalījos daudzos derbijos, bet ja vajadzētu izcelt vienu tad es pieminētu maču izbraukumā pārstāvot RFS, kad mēs dominējām un spējām uzvarēt ar 3:0. Tik pārliecinoša uzvara derbijā nenotiek bieži,” – atmiņās dalījās D. Lemajičs.

Lielais Rīgas derbijs “Skonto” stadionā starp “Riga FC” un RFS norisināsies jau šo piektdien 27. maijā plkst. 20.00, spēle būs pieejama arī TV4 tiešraidē