Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

papildināts "Metalurgs" uzvar, "Spartaks", "Jūrmala" un "Metta"/LU zaudē

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Metalurgs" uzvar, "Spartaks", "Jūrmala" un "Metta"/LU zaudē
Genādijs Soloņicins
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Vakar un šodien pārbaudes spēles futbolā aizvadījuši četri Virslīgas klubi - "Liepājas metalurgs", Jūrmalas "Spartaks", "Metta"/LU un "Jūrmala". Pirmie trīs klubi tikās ar Igaunijas komandām - liepājnieki uzvarēja, bet jūrmalnieki un rīdzinieki zaudēja. Tikmēr "Jūrmala" zaudēja Krievijas Nacionālās līgas klubam "Volgar".

"Liepājas metalurgs"

"Liepājas metalurgs" tikās ar Tallinas "Kalev", kas pagājušajā gadā Igaunijas čempionātā ieņēma 9. vietu un noturējās spēcīgāko sabiedrībā, pateicoties uzvarai pārspēlēs. Tallinas "Kalev" pirms divām nedēļām ar 1:3 zaudēja "Metta/LU" vienībai un arī šodien igauņi atzina Virslīgas pārstāvju pārākumu.

"Metalurgs" uzvarēja ar 3:0. Divi vārti un rezultatīva piespēle Genadijam Soloņicinam, kurš šai mačā spēlēja izvirzītā uzbrucēja pozīcijā. Pirmos vārtus Soloņicins 20. minūtē iesita pēc tam, kad 19 gadus vecais Madis Miķelsons izpildīja soda sitienu, otros 44. minūtē pēc ilgstošas kombinācijas un galu galā pēc labas partnera piespēles no laukuma malas, bet pēdējā vārtu guvuma brīdī Soloņicins jau bija nolaidies zemāk un 56. minūtē ar lielisku piespēli viens pret vienu izvirzīja Jurģi Kalnu, kurš pielika punktu - 3:0.

Kā Sportacentrs.com atzina "Metalurga" galvenā trenera Jāņa Intenberga asistents Viktors Dobrecovs, šī, iespējams, bija pirmā reize Soloņicina karjerā izvirzītā uzbrucēja pozīcijā. Dobrecovs gan atzina, ka tas nav nekas ārkārtējs, jo Soloņicinam ir visas nepieciešamās prasmes, labu sitienu ar abām kājām ieskaitot.

Dobrecovs arī atklāja, ka "Metalurgs" īpaši nemeklē sastāva papildinājumu, taču kāda futbolista pievienošanās pilnībā nav izslēgta. Jāpiebilst, ka jau aptuveni mēnesi "Metalurga" mačos nepiedalās malējais aizsargs Ingus Šlampe, kurš turpina dziedēt kādā no treniņiem gūto savainojumu. Tāpat atzīmēsim, ka pret "Kalev" Dzintars Zirnis spēlēja centra aizsarga pozīcijā (kopā ar Antonu Jemeļinu), bet centra pussargu pāri veidoja universālais Jurģis Kalns un Andrejs Prohorenkovs. Uzbrukuma malās zem Soloņicina darbojās Iļja Šadčins un Roberts Savaļnieks.

"Liepājas metalurga" sastāvs pret Tallinas "Kalev": Doroševs, Miķelsons (E.Šlampe 46'), Zirnis (Mežs 46'), Jemeļins (Kiriļins 60'), Hmizs, Prohorenkovs (Otaņķis 60'), Kalns, D.Ikaunieks (J.Ikaunieks 46'), Savaļnieks, Šadčins (Flaksis 60'), Soloņicins (Askerovs 60').

"Spartaks"

Tāpat vakar ar ziemeļu kaimiņiem cīnījās Jūrmalas "Spartaks", taču tam gāja sliktāk - zaudējums ar 1:3. Pretiniekos bija cits "Kalev" - no Sillamē, pēdējo gadu 5. vietas īpašniece Igaunijā. Ar šo komandu līdz šim spēkojās Rīgas "Daugava", slēdzot mierizlīgumu 1:1. "Spartakam" vismaz neizšķirtu gūt neizdevās.

Vienīgos vārtus, tobrīd panākot 1:1, pēc Viktora Moroza piespēles "Spartaka" labā "guva" pretinieku spēlētājs. Interesanti, ka rezultātu šai mačā ar precīzu sitienu ar galvu pēc stūra sitiena atklāja Mindaugs Bagužis, kurš pērn pārstāvēja "Liepājas metalurgu". Pie rezultāta 2:1 Sillamē "Kalev" labā "Spartaks" jūtami uzbrucis, taču izlīdzinājuma vietā beigās nācās ielaist vēl arī trešos vārtus.

Jāatzīmē, ka "Spartaka" rindās sākumsastāvā izgāja Jevgeņijs Kosmačovs, kurš pēdējos gadus pavadījis ārzemēs. No pārbaudēm bez darba līguma (vismaz pagaidām) atgriezies un arīdzan spēlēja Nauris Bulvītis, tāpat jaunajā komandā debitēja cits centra aizsargs Dmitrijs Halvitovs. "Spartaka" mājas lapa spartaks.lv ziņo, ka Patriks Tvumasi, kurš šodien nespēlēja, esot pārbaudē pie viena no vadošajiem Krievijas klubiem, savukārt cits leģionārs Djego Agudelo esot savainots.

"Spartaka" pamatsastāvs: Sazonovs, Budilovs, D.Daņilovs, Kastanjeda, Solovjovs, Kosmačovs, Tarasovs, Morozs, Mickevičs, Kļimovs, pārbaudāmais. Uz maiņu nāca: Pavlovs, Bulvītis, Panasjuks, Ivanovs, Kulmanakovs, Hohlovs, Kazačoks, Halvitovs.

"Metta/LU

Pirmo zaudējumu starpsezonu periodā piedzīvojusi "Metta"/LU, kas ar 0:1 piekāpās Igaunijas "Infonet" - komandai, kas ir Igaunijas spēcīgākās līgas jaunpienācēja un kas pirms divām nedēļām saņēma 0:4 pērienu no "Jelgavas". Ar studentiem "Infonet" klājās labāk - gūta minimāla uzvara.

Kā raksta fsmetta.lv, 1. puslaiks aizritēja haotiski, abām komandām bieži zaudējot bumbu pēc kļūdām piespēlēs. Vairāk to kontrolēja mettieši, kuri gan lielākoties saspēlējās savā laukuma pusē vai pirms pretinieku soda laukuma. Praktiski vienīgie momenti studentiem bija pēc brāļu Māra un Mārča Savinovu sitieniem ar galvu. Pretinieki momentu radīšanā bija naskāki un vairākkārt, izmantojot mājinieku atstātās brīvās zonas, tika pie labām iespējām atklāt rezultātu. Neizmantots palika izgājiens viens uz viens un reizi bumbu atvairīja "Metta"/LU vārtu pārliktnis.

2. puslaiks sākās ar bīstamu pretinieku sitienu gar vārtu stabu, taču turpmāk notikumu gaitu kontrolēja Latvijas komanda. Vairāki labi momenti bija Artūram Pallo, kurš arī izgāja viens pret pretinieku vārtsargu - bumba tīklā gan neparko negāja. Pēcāk lielisku iespēju vējā palaida arī Gatis Kalniņš, kurš no tuvas distances sita garām jau tukšiem vārtiem. Bez vārtiem beidzās arī Ņikitas Parfjonova sitiens ar galvu, kuru pēdējā brīdī atsita vārtsargs. Visu otro puslaiku nespējuši iedzīt bumbu pretinieku vārtos, mettieši spēles izskaņā to saņēma savējos. "Infonet" ieguva iespēju izpildīt soda sitienu, kas cauri soda laukumam atrada ceļu vārtos - 0:1. Atlikušajās minūtēs studenti vēl centās ko darīt lietas labā, taču izlīdzinājumu panākt nespēja. Jāatzīst gan, ka šodien "Metta"/LU" starta vienpadsmitniekā tikai pāris spēlētājus var saukt par īstiem pamatsastāva vīriem, ja runājam par Virslīgu.

"Metta"/LU pamatsastāvs: Putniņš, Kauss, Mārcis Savinovs, Māris Savinovs, Ostrovskis, Parfjonovs, Daniljans, Švalbe, Hasanalijevs, Kalniņš, Višņakovs. Uz maiņu iznāca: M.Riherts, Vanags, Vardanjans, Pavļučenko, Puķītis, J.Skābardis, Pallo.

"Jūrmala"

"Jūrmala" tikās ar visspēcīgāko pretinieku - Krievijas Nacionālās līgas pārstāvi "Volgar", kas 17 komandu konkurencē pagaidām ieņem 14. vietu. Jūrmalnieki zaudēja diezgan bezcerīgi - 0:3. Mūsējie izturēja 1. puslaiku (krievu vienībai bija divas iespējas - vienreiz esot glābis vārtsargs), bet pēc pārtraukuma "Volgar" guva vārtus 51., 54. un 83. minūtē. Sportacentrs.com rīcībā "Jūrmalas" sastāva nav.

  +3 [+] [-]

, 2013-02-24 17:24, pirms 11 gadiem

  +4 [+] [-]

, 2013-02-24 18:07, pirms 11 gadiem
Ja tas igauņu Kalevs bija tas, kas Esperanto ielas statoilā rija hotdogus, tad man jāsaka, ka tur tādi bērni vien bija. Joprojām gaidu kaut cik nopietnu pretinieku LM pārbaudes spēlēs.

  +3 [+] [-]

, 2013-02-24 18:47, pirms 11 gadiem
''Spartaka'' pretiniekus - Sillamē ''Kalev'' - tagad trenē Algimantas Brjaunis (bijušais LM vārtsargs).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-02-24 21:21, pirms 11 gadiem
ILGDZĪVOTĀJS !!!

  +2 [+] [-]

, 2013-02-24 21:33, pirms 11 gadiem
Beidzot Spartaka sastāvs arī parādās. Sazonovam nav izdevies Anglijā pie līguma tikt acīmredzot. Kas at pārējiem diviem vārtuvīriem - Skabārdi un Nevokšonovu? Domāju, ka te gan vēl noteikti vismaz Spartaka sastāvs pamatīgi mainīsies.

Liels pozitīvs pārsteigums par Soloņicina sniegumu uzbrucēja pozīcijā. Varbūt Intenbergs tagad pārkvalificēs pavisam par uzbrucēju.

  +4 [+] [-]

, 2013-02-24 21:54, pirms 11 gadiem
Vārtsargs Skabārdis atgriezies Audā.
Spartaka sastāvs nu jau izskatās gluži pieklājīgi; ja vēl nāktu klāt 2--3 laba līmeņa leģionāri, varētu apmēram tāpat pa tabulas vidu cīnīties kā pērn (ja tādu leģionāru nebūs, tad par 7.--9. vietu).

  +5 [+] [-]

, 2013-02-24 21:59, pirms 11 gadiem
savcenkovs speles daugavas Daugavpils, Ilukstes treneris bus Pachko
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-02-25 00:02, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Labākajiem Liepājas futbola pazinējiem tas nav nekāds pārsteigums
Interesanti, ka Gena kā Karlsons tikuši iespēlēti visur, tikai ne vārtos : )))))))
Da jums jau tur visi ir universāli, sākot ar to pašu Kalnu, kurš visās laukuma malās izspēlējis! Zirnis tāpat pa visu aizsardzības līniju šurī. Pieļauju, ka principā jau slaidais garais Karļiks varētu neslikti, piemēram, kā centra aizsargs darboties.

  -1 [+] [-]

, 2013-02-25 05:57, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Da jums jau tur visi ir universāli, sākot ar to pašu Kalnu, kurš visās laukuma malās izspēlējis! Zirnis tāpat pa visu aizsardzības līniju šurī. Pieļauju, ka principā jau slaidais garais Karļiks varētu neslikti, piemēram, kā centra aizsargs darboties.
Pie Šelesta Karlsons spelēja gan kā centra aizsargs, gan ka balsta pussargs.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-25 09:44, pirms 11 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Pie Šelesta Karlsons spelēja gan kā centra aizsargs, gan ka balsta pussargs.
Tieši tā, bet Zirnis ir bijis arī pussargs.

  -1 [+] [-]

, 2013-02-25 10:11, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Da jums jau tur visi ir universāli, sākot ar to pašu Kalnu, kurš visās laukuma malās izspēlējis! Zirnis tāpat pa visu aizsardzības līniju šurī. Pieļauju, ka principā jau slaidais garais Karļiks varētu neslikti, piemēram, kā centra aizsargs darboties.
Savā laikā pie Šeļesta Karļiks jau aizsardzības centrā spēlēja un Lukina laikos kā balsta pussargs.

  -1 [+] [-]

, 2013-02-25 10:12, pirms 11 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Pie Šelesta Karlsons spelēja gan kā centra aizsargs, gan ka balsta pussargs.
Neievēroju, ka kāds jau atbildējis

     [+] [-]

, 2013-02-25 21:40, pirms 11 gadiem
tiesāju spēli.. diezgan interesanta