Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

RFS sastāvu papildina ar Igaunijas izlases aizsargu

Agris Suveizda

RFS sastāvu papildina ar Igaunijas izlases aizsargu
Arturs Piks (vidū) kopā ar RFS sporta direktoru Aleksandru Usovu (pa labi). Foto: fkrfs.lv

Latvijas futbola vicečempione RFS pavēstījusi par vienošanos ar 28 gadus veco igauņu kreisās malas aizsargu Arturu Piku.

"Vienošanās panākta līdz sezonas noslēgumam, un šodien Arturs Piks jau piedalījās pirmajā treniņā kopā ar RFS," sacīts kluba paziņojumā. Jūnijā Piks, abās spēlēs pret Lietuvu (1:0) un Latviju (2:1) aizvadot pa 90 minūtēm, palīdzēja Igaunijas valstsvienībai izcīnīt Baltijas kausu, un viņš pieaugušo izlasē ir nospēlējis kopumā 44 mačus un guvis vienus vārtus. Vienīgos vārtus viņš iesita 2015. gada novembrī pret Gruziju (3:0).

Šo gadu Piks sāka Ungārijas klubā "Diosgyor", kas finišēja priekšpēdējā vietā un izkrita no augstākās līgas. Piks laukumā devās septiņās spēlēs, sešreiz tiekot pamatsastāvā, un deviņas reizes palika uz rezervistu soliņa. Pirms tam viņš pusgadu spēlēja Somijas bronzas medaļniecē, būdams Igora Tarasova komandas biedrs, bet pirms tam divas sezonas pavadīja Polijas klubā "Miedz Legnica", pēc izkrišanas no Ekstraklases 1. līgā spēlējot vienā komandā ar Valēriju Šabalu.

Ārzemēs Piks ir spēlējis arī Baltkrievijas grandā BATE un Slovākijas "Ružomberok", bet dzimtene pārstāvējis "Tammeka" un "Levadia". Piks ir izcīnījis divus Igaunijas un vienu Baltkrievijas čempiona titulu. RFS sākumsastāva kreisais aizsargs lielāko daļu sezonas bijis čehs Petrs Marešs, bet vakar Eirokausu spēli pret "Puskas Akademia" sāka Vladislavs Sorokins.

Izmantotie resursi:
https://fkrfs.lv/rfs-papildina-igau...

     [+] [-]

, 2021-07-23 17:41, pirms 3 gadiem
Tiešām nav neviena Lv aizsarga ka igaunis jāņem?

     [+] [-]

, 2021-07-23 17:47, pirms 3 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Tiešām nav neviena Lv aizsarga ka igaunis jāņem?
Kurš būtu labs aizsargs kuru ņemtu?

Vienīgais, kas nāk prātā ir Maksimenko, bet viņš noteikti vēl Latvijā atgriezties negribēs.

     [+] [-]

, 2021-07-23 18:11, pirms 3 gadiem
Puiša t- krekls liek domāt, ka viņš bumbu spēlēs ar roku

     [+] [-]

, 2021-07-23 18:19, pirms 3 gadiem
austrumnieks rakstīja: Kurš būtu labs aizsargs kuru ņemtu?

Vienīgais, kas nāk prātā ir Maksimenko, bet viņš noteikti vēl Latvijā atgriezties negribēs.
Maksimenko gan nav kluba. Prātā vēl nāk Ošs, kurš diez vai grib palikt Jūrmalā. Abi gan ir centra aizsargi, kamēr igaunis malējais.

     [+] [-]

, 2021-07-23 18:34, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Maksimenko gan nav kluba. Prātā vēl nāk Ošs, kurš diez vai grib palikt Jūrmalā. Abi gan ir centra aizsargi, kamēr igaunis malējais.
Ošs jau ir teicis, Latvijā vēl negrib atgriezties.

Tieši jau tādēļ pieminēju Maksimenko, jo bez kluba, bet nu tieši viņš var spēlēt igauņa pozīcijā arī, jo izlasē daudz vairāk un Slovēnijā viņš spēlēja kā malējais aizsargs.

Japānā viņu izmantoja vairāk centra aizsarga pozīcijā.

     [+] [-]

, 2021-07-23 18:38, pirms 3 gadiem
Izskatās ,ka RFS nav apmierināts ar Marešu (vai otrādāk) tāpēc jāliek Sorokins (vakar vājākais no pamatsastāva),kuršs nav pamatsastāva spēlētājs ,vēl jo vairāk kreisjā malā (kreisa kāja priekš līdzsvara noturēšanas) tāpēc loģisks risinājums.

     [+] [-]

, 2021-07-23 18:38, pirms 3 gadiem
To kasagrande PSG Ir Jordan formas

     [+] [-]

, 2021-07-23 18:39, pirms 3 gadiem
austrumnieks rakstīja: Ošs jau ir teicis, Latvijā vēl negrib atgriezties.

Tieši jau tādēļ pieminēju Maksimenko, jo bez kluba, bet nu tieši viņš var spēlēt igauņa pozīcijā arī, jo izlasē daudz vairāk un Slovēnijā viņš spēlēja kā malējais aizsargs.

Japānā viņu izmantoja vairāk centra aizsarga pozīcijā.
Ošs nav spējīgs nospelēt malejo aizsargu ,a Maksimenko joprojām ir dārgs spēlētājs LV klubiem.

     [+] [-]

, 2021-07-23 18:46, pirms 3 gadiem
Jawa rakstīja: Ošs nav spējīgs nospelēt malejo aizsargu ,a Maksimenko joprojām ir dārgs spēlētājs LV klubiem.
prieks Fc Riga un RFS noteikti nav dargs

     [+] [-]

, 2021-07-23 19:01, pirms 3 gadiem
Maikl rakstīja: prieks Fc Riga un RFS noteikti nav dargs
Par skaitļiem precīzi nezinu ,bet RFS esot gribējuši viņu dabūt no Olimpijas majās ....,ja čalis pēctam aizpērās uz Japānu ,tad domāju ,ka dēļ naudas!

     [+] [-]

, 2021-07-23 19:08, pirms 3 gadiem
Valmiera pagājušajās divās sezonās spēlēja Madis Miķelsons, kārtīgs kreisās malas aizsargs,LV tādu izteiktu kreiso diezko nav,tādēļ arī ņem no citām valstīm.

     [+] [-]

, 2021-07-23 21:03, pirms 3 gadiem
Ortenzijs rakstīja: Valmiera pagājušajās divās sezonās spēlēja Madis Miķelsons, kārtīgs kreisās malas aizsargs,LV tādu izteiktu kreiso diezko nav,tādēļ arī ņem no citām valstīm.
PELDĒTĀJS

     [+] [-]

, 2021-07-23 23:41, pirms 3 gadiem
Rigai nav vajadzīgi tāda līmeņa latviešu spēlētāji. Riga ņem aizsargus no Francijas augstākās līgas 26 gadu vecumā. Priekš kam viņiem latviešu veterāns, kurš vēl prasa salīdzinoši lielu algu?