Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Tukums 2000" debijas sezonā vadīs polis Zubs, asistenta lomā Kalns

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Tukums 2000" debijas sezonā vadīs polis Zubs, asistenta lomā Kalns
Mareks Zubs. Foto: Elvis Žaldaris, fkzalgiris.lt

Virslīgas debitanti "Tukums 2000" gaidāmajā 2020. gada sezonā vadīs poļu speciālists Mareks Zubs, kurš 2017. gadā kaldināja Jūrmalas " Spartaka" kļūšanu par Latvijas čempioni. Līdzšinējais galvenais treneris Jurģis Kalns, kurš ar Tukumu triumfēja 1. līgā, kļūs par Zuba asistentu.

Pagājušajā sezonā "Tukums 2000" Jurģa Kalna vadībā pārliecinoši triumfēja 1. līgā, ar bilanci 24-2-1 un vārtu bilanci 112:14 apsteidzot otrās vietas ieguvēju "Super Nova" par 16 punktiem. Šogad Tukuma futbola komanda debitēs Virslīgā, taču Kalns neturpinās darbu galvenā trenera amatā, dodot ceļu polim Marekam Zubam.

Kā Sportacentrs.com pastāstīja kluba prezidents Verners Akimovs, kluba sadarbība ar Kalnu izvērtusies ļoti veiksmīga, "Tukums 2000" ir pateicīga Jurģim par paveikto un ļoti laicīgi sāka ar viņu pārrunas par galvenā trenera amata pildīšanas turpināšanu arī Virslīgā. Tomēr "Tukums 2000" vadība uzskatīja, ka debijas sezonā komandu Virslīgā būtu jāvada trenerim, kurš var pilnībā koncentrēties darbam, savukārt Kalns šogad par prioritāti izvirzījis Pro licences iegūšanu, uzskatot, ka varētu pilnvērtīgi abas lietas apvienot. Uz piemēra pamata savai argumentācijai Akimovs minēja to, ka šobrīd Kalns atrodas nedēļu garos kursos Baltkrievijā. Tādējādi "Tukums 2000" uzsāka ārzemju trenera meklēšanu un apstājās pie Zuba varianta, kamēr Kalns būs viņa asistenta lomā.

Poļu speciālists 2017. gada sākumā kļuva par Jūrmalas "Spartaka" galveno treneri, sekmīgi aizsākot titula sargāšanu (pirmo reizi Virslīgā triumfēja 2016. gadā ar Oļegu Kubarevu pie stūres). Jūlijā, kad "Spartaks" ar 11 spēlēs iegūtiem 22 punktiem atradās Virslīgas vadībā, Zubs izpelnījās karjeras paaugstinājumu Baltkrievijas klubā "Shakhtyor". "Spartaks" tajā sezonā otro reizi kļuva par Virslīgas čempioni, bet Zubs, neskatoties uz Latvijā pavadīto tikai pussezonu, 2017. gada beigās tika atzīts par Virslīgas labāko treneri. Pēc pavadītā laika Baltkrievijā, pēdējos gados daudz paceļojušais Zubs paguvis pastrādāt arī Kazahstānas "Tobol" un Lietuvas vicečempionē "Žalgiris" (Viļņa). Tagad viņš atgriezīsies Latvijā, Tukumā ieradīsies rīt.

Sarunā ar Sportacentrs.com Akimovs informēja, ka komandai tiks piesaistīts arī ukraiņu vārtsargu treneris. "Tukums 2000" vēl bez jaunā galvenā trenera uzsāka gatavošanos sestajā janvārī. Runājot par pārbaudes spēlēm, 29. janvārī "Tukums 2000" plāno aizvadīt maču viesos pret "Ventspili". Akimovs atzina, ka norit darbs pie tā, lai februārī komanda uz divām trim nedēļām varētu aizlidot uz treniņnometni siltajās zemēs.

Sastāvu veido pagājušā gada komandas modelis, kā arī uz pārbaudi atrodas vairāki spēlētāji - piemēram, spēlētāji no Rīgas un Liepājas, kuru vidū ir arī Latvijas jaunatnes izlašu pārstāvji. Protams, būs arī leģionāri - jau šobrīd komandas rīcībā ir pa futbolistam no Krievijas, Baltkrievijas, Bosnijas, bet tuvāko dienu laikā ieradīsies vēl pāris spēlētāji. Akimovs uzsvēra, ka visi jaunpienācēji ir gados jauni (līdz 22 gadiem), un tas arī iezīmē Tukuma vismaz tuvākā laika stratēģiju - gados jauna komanda, kurā spēlē izsalkuši futbolisti. Tādi, kuriem galvenais nav nauda, bet vēlme izmantot savu iespēju Virslīgā un apliecināt sevi par kārtīgiem profesionāļiem. "Tukums 2000" prezidents nevēlējās saukt jaunpienācēju uzvārdus, uzsverot, ka vairums no viņiem ir pārbaudē, turklāt ir tādi Latvijas futbolisti, kuri ieradušies pārbaudē no citiem Virslīgas klubiem, un spēlētāju kustība ir aktīva.

Jāatgādina, ka "Tukums 2000" debiju Virslīgā piedzīvos 15. martā savā laukumā pret "Jelgavu".

  +1 [+] [-]

, 2020-01-22 21:55, pirms 4 gadiem
No ārzeme koferī atveda,kartējo treneri. Klauni !!!

     [+] [-]

, 2020-01-23 02:18, pirms 4 gadiem
Domāju,labs variants priekš Tukuma.Ja polim izdosies salipināt komandu,būs konkurentspējīgi.Izskatās,ka Liepājā priekšroka būs āfrikāņiem,ja jaunajiem liepājniekiem jāmeklē darbs Tukumā.

     [+] [-]

, 2020-01-23 13:57, pirms 4 gadiem
Kurš būs pamatvārtsargs?

     [+] [-]

, 2020-01-23 14:47, pirms 4 gadiem
Kalns Koņeva situācijā - ja polim nesanāks, Kalns pabeigs sezonu.