Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga'' piesaka Argentīnas uzbrucēju un Peru aizsargu, Mukvelle dodas uz "Audu"

Emils Ozerinskis

"Riga'' piesaka Argentīnas uzbrucēju un Peru aizsargu, Mukvelle dodas uz "Audu"
Gustavo Dulanto. Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

"Optibet" futbola Virslīgā vakardien aizvērtās vasaras pāreju logs un komandas steidza pieteikt sastāva papildinājumus. "Riga" savas rindas papildinājusi ar Argentīnas uzbrucēju Marselo Toresu, bet uz "Audu" devies daugavpiliešu uzbrucējs Viljamss Mukvelle.

Pērn ceturtajā vietā Virslīgā palikusī "Riga" savā pieteikumā iekļāvusi 27 gadus vecos Peru centra aizsargu Gustavo Dulanto, par kura pāriešanu uz galvaspilsētas komandu iepriekš parādījās ziņa Dienvidamerikas medijos. Pagājušajā sezonā Dulanto bija Tiraspoles "Sferiff" kapteinis un Čempionu līgas grupu turnīrā sensacionāli Madridē apspēlēja karalisko "Real".

Uzbrukuma līnijā "Riga" rindām pievienojies 24 gadus vecais argentīnietis Marselo Torress, kura iepriekšējā komanda bija "Riga" klubam ļoti draudzīgā Kipras vienība "Pafos". Savulaik Argentīnas U20 izlases rindās desmit aizvadītās spēlēs septiņus vārtus guvušajam Torresam pirms došanās uz Kipru sanāca gūt četrus vārtus 23 aizvadītās Argentīnas augstākās līgas spēlēs, pārstāvot "Atlético Talleres" un "Banfield" krāsas.

2019. gada septembrī "Pafos" rindās argentīniešu uzbrucējs iedzīvojās ceļgala savainojumā, kas lika izlaist trīs mēnešus. Uz divām spēlēm Torress atgriezās ierindā, bet tad atkal spēlētāju no ierindas izsita meniska trauma, liekot vēl pāris mēnešus noskatīties futbolu no malas. Kopumā "Pafors" rindās uzbrucējs aizvadījis 36 spēles, izceļoties ar deviņiem gūtiem vārtiem.

No "Riga" pieteikuma Virslīgas turnīram šobrīd svītroti aizsargs Baba Musā un flanga uzbrucējs Karims Lukili. Iepriekš jau no "Riga" pieteikuma tika atskaitīts arī brazīlietis Veslijs Nata. Savukārt par zināmu pārsteigumu var uzskatīt arī pirmās Konferences līgas kvalifikācijas spēles varoņa Oleksandra Fiļipova izņemšanu no galvaspilsētas kluba Virslīgas pieteikuma.

Tikmēr Ķekavas "Auda" paguvusi sakārtot līdzšinējā "Daugavpils" uzbrucēja Viljama Mukveles pārcelšanos īrē līdz sezonas beigām uz zaļimelno komandu. 19 gadus vecai kamerūniešu uzbrucējs "Daugavpils" sastāvā šosezon 17 spēlēs guvis piecus vārtus, bet kopumā Virslīgas čempionātā uzbrucējs 36 spēlēs, pierakstoties ar deviņiem vārtiem. Savukārt citu spēlētāju jau iestaigāto taciņu no "Riga" uz "Audu" nogājis arī 22 gadus vecais Raivis Ķiršs, kurš galvaspilsētas klubā šosezon izgāja laukumā septiņās spēlēs.

Savukārt īres līgums iztecējis ne tikai vienam no vadošajiem "Audas" aizsargiem Marko Stolnikam, bet arī komandas labākajam vārtu guvējam Tomislavam Štrkaļam, kurš zaļimelno rindās izcēlās ar astoņiem gūtiem vārtiem. Savā pēdējā spēlē sejas kaula lūzumu piedzīvojušais Stolniks atgriezies horvātu "Varazdin" rindās, bet rezultatīvais Štrkaļs pārgājis uz portugāļu "Tondela". "Audas" rindās nepaliks arī Oleksandrs Kapļienko, ar kuru nesanāca atrast kompromisu par sadarbības turpināšanu sezonas otrajā pusē.

"Daugavpils" komanda pavēstījusi, ka Azerbaidžānas pussargs Asims Alizada atgriezies Baku "Neftchi" rindās. Viņš šosezon piedalījās deviņās Virslīgas spēlēs.

No "Valmieras" vienības Virslīgas pieteikuma svītrots 19 gadus vecais Ugandas uzbrucējs Deriks Kakūza, kuru Virslīgas spēlēs šosezon tā arī neieraudzījām. Nākotnes līgā sešas spēlēs ugandietis tika pie vieniem gūtiem vārtiem mačā Smiltenē.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/sacensibas/viriesi/o...

  +1 [+] [-]

, 2022-07-16 12:42, pirms 2 gadiem
Vai tik nav pirmais spēlējās virslīgas vēsturē no Peru?

     [+] [-]

, 2022-07-16 13:05, pirms 2 gadiem
Nesaprotu, kāpēc Kakooza izņemts. Āfrikas U20 labākais vārtu guvējs, tiešām tik slikts, ka pat īrē nevarēja Tukumam vai Super Novai atdot lai spēlē virslīgā?

     [+] [-]

, 2022-07-16 13:22, pirms 2 gadiem
FlorbolaEņģelītis rakstīja: Nesaprotu, kāpēc Kakooza izņemts. Āfrikas U20 labākais vārtu guvējs, tiešām tik slikts, ka pat īrē nevarēja Tukumam vai Super Novai atdot lai spēlē virslīgā?
pat nākotnes līgā tikai VIENU banku prata iebakstīt!!

  +1 [+] [-]

, 2022-07-16 16:38, pirms 2 gadiem
Vai tikai te neož pēc pamatīgas naudas atmazgāšanas?

     [+] [-]

, 2022-07-16 19:04, pirms 2 gadiem
vai tā zvaigzne bez brillēm varēs pa bumbu trāpīt , tas tik ir jautājums