Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

LFF: Mums nav informācijas, ka stadiona trūkumi apdraudētu futbolistus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

LFF: Mums nav informācijas, ka stadiona trūkumi apdraudētu futbolistus
Foto: FK Spartaks Jūrmala/Facebook

Latvijas Virslīgas klubs Jūrmalas "Spartaks" vērsies ar iesniegumu Latvijas Futbola federācijā, paužot neapmierinātību par pēkšņo lēmumu – sākotnēji izbraukuma dueli pret "Mettu" bija paredzēts aizvadīt "Daugavas" stadionā, bet 25 stundas pirms spēles "Spartaks" informēts, ka mačs notiks Daugavgrīvas vidusskolas stadionā. Federācijas Sacensību nodaļas vadītājs Artūrs Saļņikovs saziņā ar portālu Sportacentrs.com norādīja, ka pēkšņais lēmums nav laba prakse, bet tā tiek darīts tikai izņēmuma gadījumos.

Portāls Sportacentrs.com šodien jau vēstīja par Jūrmalas "Spartaka" iesniegumu. Klubs paudis, ka vakar pulksten 16:00 spēles delegāts apstiprinājis, ka pret "Mettu" jāspēlē "Daugavas" stadionā, bet 54 minūtes vēlāk saņemts e-pasts no Latvijas Futbola federācijas, kurā pavēstīts, ka mačs norisināsies Daugavgrīvas vidusskolas stadionā.

"Lai arī čempionāta reglaments to pieļauj, piekrītam, ka spēles pārcelšana, informējot pretiniekus diennakti pirms spēles, nav laba prakse. Čempionāta gaitā tāda prakse tiek piemērota tikai izņēmuma gadījumos," saziņā ar portālu Sportacentrs.com pauda Sacensību nodaļas vadītājs Artūrs Saļņikovs.

"Spartaks" savā iesniegumā arī minēja, ka gadījumā, ja "Metta" neieradīsies "Daugavas" stadionā, to vajadzētu sodīt ar tehnisko zaudējumu un 700 eiro naudas sodu. "Šobrīd ar Virslīgas orgkomitejas lēmumu oficiālā spēles norises vieta ir Daugavgrīvas vidusskolas stadions. Gadījumā, ja "Spartaks" pieņems lēmumu neierasties, tas tiks izskatīts kā jebkurš cits neierašanās gadījums uz spēli," skaidroja Saļņikovs.

Jūrmalas klubs iesniegumā arī pauda, ka Daugavgrīvas stadionā varētu tikt apdraudēta futbolistu veselība, jo laukums neatbilst nepieciešamajiem standartiem. Jāpiezīmē, ka tieši šajā stadionā "Spartaks" pagājušajā nedēļā aizvadīja pārbaudes spēli. "Šobrīd LFF rīcībā nav informācijas, ka stadionam konstatēti tādi trūkumi, kas liecinātu par potenciālu apdraudējumu futbolistu veselībai. Protams, ka "Metta" kā laukuma saimniekam būs jāveic vairāki sagatavošanās darbi, lai maksimāli izpildītu visas spēles organizēšanas prasības. Uz visām Virslīgas čempionāta spēlēm tiek nozīmēti spēles delegāti, kuri konstatē jebkuras neatbilstības spēles organizēšanas prasībām vai LFF organizēto sacensību sanitārajam protokolam," pauda Saļņikovs.

"Galvenais arguments, kas tika norādīts "Metta" iesniegumā saistībā ar spēles pārcelšanu uz Daugavgrīvas vidusskolas stadionu, bija tas, ka "Daugavas" stadions no Izglītības un zinātnes ministrijas nav saņēmis apstiprinājumu par kluba ieskatā atbilstošas cenas piemērošanu spēles aizvadīšanai "Daugavas" stadionā. Klubs norādīja, ka īres maksa, kas būtu maksājama stadiona izmantošanas gadījumā, būtu nesamērojama ar to īres maksu, ar kuru rēķinās citi Virslīgas klubi, izmantojot savus stadionus."

"Virslīgas organizācijas komiteja, izskatot "Mettas" 15. jūnija iesniegumu, pieņēma lēmumu atļaut aizvadīt Virslīgas čempionāta spēles 1. kategorijas stadionos uz laika posmu, kamēr ir spēkā LFF organizēto sacensību sanitārais protokols, kas neparedz skatītāju klātbūtni. Ņemot vērā to, ka "Metta" nebija vienīgais klubs, kas vērsās LFF ar līdzīga veida iesniegumu, lēmums atļaut šajā laika posmā aizvadīt spēles stadionos, kuri atbilst 1.kategorijas stadioniem, ir attiecināms uz visiem Virslīgas dalībniekiem," skaidroja Saļņikovs.

"Papildus komunikācija ar "Spartaku" pēc lēmuma paziņošanas nav bijusi, taču ceram uz kluba koleģiālu sapratni un ierašanos uz spēli, respektējot pieņemto lēmumu un tā pamatojumu," pauda Sacensību nodaļas vadītājs.

"Optibet" Virslīgas 1. kārta

DatumsLaiksSpēleTiešraideRez.
15.06.18:00Daugavpils - LiepājaSportacentrs.com TV0:2 (0:2)
15.06.18:00RFS - VentspilsBest4SportTV1:0 (1:0)
15.06.20:15Riga - ValmieraSportacentrs.com TV2:0 (1:0)
16.06.18:00Metta - SpartaksSportacentrs.com TV
16.06.19:00Tukums 2000 - JelgavaSportacentrs.com *

* - spēle no sākuma skatāma portālā Sportacentrs.com, bet no otrā puslaika arī televīzijas kanālā Sportacentrs.com TV.

     [+] [-]

, 2020-06-16 13:16, pirms 4 gadiem
Izņēmuma kārtā LFF daudz dara. Skaita naudu Gaideļa uz papīra esošai firmai,Pukinska sievasmātei u.t.t. ......

  +1 [+] [-]

, 2020-06-16 14:32, pirms 4 gadiem
No lēmuma izriet, ka reglaments ir spēkā tikai tik ilgi, kamēr kādam tas nekļūst neparocīgs. Tiklīdz tas kādam traucē, tiek pieļauta slikta prakse un izņēmuma gadījumi. Tā ir Mettas problēma, ka viņi norāda spēles norises stadionu, bet pēdējā brīdī saprot, ka to nevar pavilkt. Tad lai vienu spēli piķo un uz nākamo spēli saskaņā ar reglamentu piesaka Daugavgrīvu. Kas īsti ir jālemj?

     [+] [-]

, 2020-06-16 14:55, pirms 4 gadiem
Tad ir pēc reglamenta vai nav? Saka ka ir pēc reglamenta, bet lēmums izdarīt izņēmuma kārtā. Tatad nedrīkst tā darīt! K-kāds murgs.

     [+] [-]

, 2020-06-16 16:00, pirms 4 gadiem
A kas tas tāds par izņēmuma gadījumu ja Metta nebūja atlaidi stadiona maksai?

     [+] [-]

, 2020-06-16 17:27, pirms 4 gadiem
boleks rakstīja: A kas tas tāds par izņēmuma gadījumu ja Metta nebūja atlaidi stadiona maksai?
Viss federācijas kabinetos sabīdīts pēc Mihelsona un Riherta pasūtījuma. Ja būtu otrādi un tā izdarītu Spartaks vai kāda Valmiera, uzreiz būtu reglamenta pārkāpums, sodi, skandāli utt., bet tagad - Metta apdir.sās, davai, Spartak, pielāgojies.

     [+] [-]

, 2020-06-16 17:41, pirms 4 gadiem
Absolūti piekrītu.LFF amati jau sadalīti,vēlēšanas formalitāte.Tuvākā četrgadē viss notiks RFS un Mettas zīmē.Viņiem savs reglaments,jeb blats.Pārējiem oficiālais.Gluži kā agrāk Skonto laikos.