Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Mūžībā devies Latvijas futbola personība Miķelis Rubenis

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Mūžībā devies Latvijas futbola personība Miķelis Rubenis
Miķelis Rubenis. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācija (LFF) informē, ka 89 gadu vecumā mūžībā devies Latvijas futbola personība Miķelis Rubenis, kurš bija ilggadējs sporta darbinieks, apskatnieks, kā arī savulaik viens no vadošajiem sava reģiona futbola tiesnešiem.

Miķelis Lenerts-Rubenis bija ilggadējs sporta darbinieks un apskatnieks, savulaik viens no vadošajiem sava reģiona futbola tiesnešiem. Sarakstījis vairāk nekā desmit grāmatas, tai skaitā mācību līdzekļus futbola tiesnešiem.

Latvijas Gada balvas sportā par mūža ieguldījumu saņēmējs, kā arī pirmās LFF Zelta Goda zīmes saņēmējs.

Miķelis Lenerts-Rubenis futbola tiesāšanai pievērsās agrā jaunībā, gadu gaitā kļūstot par Latvijas futbola tiesāšanas leģendu, uz kura ekspertīzi kolēģi atsaucas vēl līdz šodienai. Daudzu gadu garumā strādājis ar tiesnešu izglītošanu un sagatavošanu, ilgstoši par šo segmentu atbildot un piedaloties arī LFF iekšienē.

Strādājis laikrakstā "Sports" un visa mūža garumā kalpojis futbolam arī ar savu lielisko rakstītprasmi, ietekmējot Latvijas futbola un sporta žurnālistikas attīstību. Nenoliedzami uzskatāms par vienu no spilgtākajiem futbola entuziastiem un pazinējiem Latvijas vēsturē.

Atvadīšanās no Miķeļa Lenerta-Rubeņa notiks 19. maijā plkst. 13.00 Rīgas Krematorija lielajā zālē.

Latvijas futbola pašmāju sacensībās šīs nedēļas spēles sāksies ar klusuma brīdi. Portāls ''Sportacentrs.com'' izsaka līdzjūtību tuviniekiem.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/15830/muzibas-...