Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Šimkovičs: "No RTU stadiona līdz grupu turnīram - kurš varēja iedomāties?"

Šimkovičs: "No RTU stadiona līdz grupu turnīram - kurš varēja iedomāties?"
Tomašs Šimkovičs. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Kamēr 2022. gada Virslīgas čempiontitula izcīnīšanu Liepājā svinēja "Valmiera", līdzjutējiem garām varēja paslīdēt fakts, ka RFS viens no simboliem Tomašs Šimkovičs ar spēli Rīgas derbija liek punktu savai futbolista karjerai.

35 gadus vecais Tomašs Šimkovičs savu pēdējo spēli aizvadīja pret RFS principiālo pretinieci "Riga". Spēles vienīgos vārtus guva Sedriks Kuadio, kurš ar pirmo pieskārienu uzreiz pēc Šimko nomainīšanas veica lielisku tālsitienu, atvedot austrieša pēdējā spēlē uzvaru ar 1:0.

Šimkovičs neslēpa gandarījumu par manieri kādā izdevās likt punktu karjerai: "Pirms spēles teicu puišiem, ka pēdējie trīs mēneši ir bijuši neticami. Austrijā spēlēju trešajā līgā un palīdzēju klubam tik uz otro līgu. Domāju, ka tur arī mana karjera noslēgsies. Tad, kad Artjoms Milovs man piezvanīja, es par atgriešanos RFS padomāju dažas stundas un apspriedos ar sievu. Esmu patiesi pateicīgs, ka lietas notika tā kā tās notika."

"Es mīlu katru RFS cilvēku. Esmu laimīgs karjerai punktu likt kopā ar jums visiem. Tas ir īpaši. Šobrīd jūtu daudz emociju - lepnums, prieks, skumjas un arī atvieglojums, ka vairs nav jāgatavojas pirmssezonai. Man pietrūks emociju, ko futbols sagādā. Šādas beigas ir labākās, kādas varēju vēlēties," atzina labā spārna pozīcijas spēlētājs.

"Brīdī, kad savas mājas spēles aizvadījām RTU stadionā, neviens nevarēja iedomāties, ka pēc dažiem gadiem spēlēsim Konferences līgas grupu turnīrā," sprieda kopš 2019. gada RFS rindās spēlējošais futbolists.

"Tas, ko es visvairāk novērtēju, ir komandas gars, kas tika izveidots šo gadu laikā. Tā ir galvenā lieta, kas raksturo RFS. Katram spēlētājam, kurš atnāk uz RFS to ir ātri jāsaprot. Esmu lepns, ka varēju būt daļa no šīs komandas auras veidošanas," izteicās Šimkovičs.

Šimkovičs arī pajokoja, ka pelnījis rezultatīvu statistikas ierakstu savā pēdējā spēlē: "Esmu pateicīgs puišiem, ka viņi priekš manis izcīnīja uzvaru pēdējā spēlē. Sedriks Kuadio nomainīja tieši mani un mēs jokojām, ka man pienākas rezultatīva piespēle viņa vārtos."

Karjeras laikā Šimkovičs pārstāvējis vairākas Austrijas komandas, visaugstāko karjeras lidojumu piedzīvojot 2013. gadā, kad ar Vīnes "Austria" tika uzvarēta Austrijas Bundeslīga, bet sekojošajā gadā Šimkovičs valsts galvaspilsētas vienībā spēlēja četrās Čempionu līgas grupu turnīra spēlēs.

Leģionāra gaitās futbolists devās 2014. gadā ziemā uz Kazahstānu, kur futbolists pavadīja trīs sezonas. 2017. gadā Šimko nonāca Baltijas reģionā, pievienojoties Viļņas "Žalgiris" vienībai. Nāamajā ziemā ar RFS tā brīža galvenā trenera Valda Dambrauska rekomendāciju austrietis nonāca RFS klubā, kur četru gadu laikā godam nopelnījis kluba leģendas statusu.

RFS rindās Šimkovičs aizvadījis 107 spēles, gūstot 26 vārtus. Labā flanga spēlētājs piedalījies vidu RFS titulu kaldināšanā, atnesot gan abus triumfus Latvijas kausā, gan pirmo valsts čempiontitulu. Kopš sava otrās sezonas Rīgas komandā Šimkovičs nēsāja kapteiņa apsēju, kurš spēlētājam tika uzticēts arī karjeras noslēdzošajā cīņā.

Noderīgas saites

# RFS grupu turnīrā uz mazo valstu fona - nauda, rangs, fani un statistika
# RFS apaļš piecdesmitnieks jeb smagākais kalendārs Latvijas futbola vēsturē


, 2022-11-15 13:10, pirms gada
, 2022-11-15 14:28, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: https://www.liepajniekiem.lv/sports/mareks-zuntners-pamet-fk-liepaja/
Tev lielie prieki?
, 2022-11-15 14:50, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: Tev lielie prieki?
Lai priecātos ar to ir par maz. FK Liepāja ir nepieciešamas daudz lielākas reformas. Pirmkārt, apzināties, to resursu ko Liepājas futbols ir izaudzinājis savā pilsētā, un, otrkārt, kā šo resursu izmantot savā labā.
, 2022-11-15 15:08, pirms gada
Pērn ,kad Šimkovičs atvadījās no RFS, rakstīju ,ka būs liela problēma aizvietot šo spēlētāju ,bija cerība uz Savaļnieku ,taču arī to RFS nenoturēja... Šogad situācija līdzīga ,no esošā sastāva neredzu kurš varētu ieņemt Šimkoviča vietu ,tāpēc būs jāver vaļā maciņš!
, 2022-11-15 15:55, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Lai priecātos ar to ir par maz. FK Liepāja ir nepieciešamas daudz lielākas reformas. Pirmkārt, apzināties, to resursu ko Liepājas futbols ir izaudzinājis savā pilsētā, un, otrkārt, kā šo resursu izmantot savā labā.
Nu tad variants ir tāds, ka Hramovs dodas prom un Liepāja paliek Dpils/Metta/Super Novas līmenī ar jaunajiem. Domā tas piesaistītu vairāk fanus?
, 2022-11-15 17:52, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: Nu tad variants ir tāds, ka Hramovs dodas prom un Liepāja paliek Dpils/Metta/Super Novas līmenī ar jaunajiem. Domā tas piesaistītu vairāk fanus?
Vienmēr pastāv opcija, kad nopērk 3-4 patiešām stiprus leģionārus, kuri spēj aizstāt visu to n-to 3 kategorijas leģionāru varzu, un pārējā komanda no labākiem vietējiem. Tas saucas sabalansēts komandas sastāvs. Jā, tas var iznākt nedaudz dārgāk, bet kopā ar labu treneri panākumi garantēti.
, 2022-11-15 21:03, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: https://www.liepajniekiem.lv/sports/mareks-zuntners-pamet-fk-liepaja/
Es jau biju pārstājis ticēt, ka šī diena pienāks
, 2022-11-15 21:06, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: Tev lielie prieki?
Tagad mazliet padomājot, pāragri priecāties. Tas pats tamazs gājis un nācis atpakaļ. Attiecībā uz zuti, es comeback scenārijam dodu lielu varbūtību. Kuram citam reali viņš ir vajadzīgs?
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.