Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Statistika: 20. kārtas zvaigznes un rezultatīvo piespēļu autori

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Statistika: 20. kārtas zvaigznes un rezultatīvo piespēļu autori
Valērijs Afanasjevs
Foto: LFF

Šosezon SMScredit.lv Virslīgas katrā spēlē gan saviem spēkiem, gan ar komandu treneru un spēlētāju konsultāciju palīdzību nosakām trīs zvaigznes. 20. kārta noslēgusies un pienācis laiks informēt, kuras portāla versijā bijušas 15 zvaigznes. Tāpat Sportacentrs.com uzskaita visus rezultatīvo piespēļu autorus un skaita labākos pēc sistēmas "vārti+piespēles".

20. kārtas 15 zvaigznes

"Metta/LU" - "Spartaks" 2:0
Mārtiņš Milašēvičs: nekādu šaubu par mača labāko spēlētāju nav. Bumbu kontrolēt ik pa brīdim izdevās katrai no komandām, taču tikai viens spēlētājs tā pa īstam prata nospēlēt asi pretinieku vārtu tuvumā. Tas bija Milašēvičs, ar kuru "Spartaka" aizsardzība totāli netika galā. Viņš vispirms gan neizmantoja trīs labas iespējas (citi visa mača gaitā pie tik daudz izdevībām netika...), taču tad beidzot bija piešāvies un sāka gūt vārtus. Vieni vārti, tad nopelnīts 11 metru soda sitiens pret Kārli Kņūtu (Rūdolfs Puķītis pendeli gan nerealizēja), bet tad arī otri vārti Mārtiņa izpildījumā. Līdzšinējās 19 kārtās Milašēvičs guva tikai vienus vārtus (un tos pašus ar pendeli), bet šajā "Mettai" tik svarīgajā spēlē beidzot atvērās un iesita uzreiz divus vārtus no spēles. Izpildīja sešus no komandas 13 sitieniem.
Davids Bagdasarjans: aizsardzības labajā malā nospēlēja kvalitatīvi, asi (pozitīvā nozīmē), vairākas reizes bez ceremonijām apstādināja Artūru Pallo, kurš fiziskās divcīņās nespēja ar Bagdasarjanu tikt galā. Nav pārsteigums, ka Bagdasarjanam arī visvairāk uzvarēto divcīņu (10). Komandai esot iedzinējos, Bagdasarjans nekautrējās arī pieslēgties uzbrukumiem, divreiz arī uzsita pa vārtiem - viens sitiens bija patiešām bīstams, iespējams, labākais, ko "Spartaks" visa mača gaitā iespēja... Bagdasarjanam pārliecinoši visvairāk precīzo piespēļu (67) starp visiem spēles dalībniekiem ("Mettā", piemēram, labākais bija... vārtsargs Artūrs Biezais ar 30 piespēlēm), turklāt "Spartaka" malējais aizsargs šīs piespēles izpildīja ar itin augstu precizitāti - 93%.
Dmitrijs Daņilovs: varbūt izskatās mazliet dīvaini, ka no zaudētāju komandas par zvaigznēm tiek nosaukti divi, pie tam abi aizsargi ("Metta/LU" divus vārtus guva tikai otro reizi sezonā), taču uzvarētāju komanda šoreiz vairāk pozitīvi izcēlās ar kolektīvām darbībām un pa īstam mirdzēja vien Milašēvičs, bet "Spartaka" komandā, kurai šai mačā trūka disciplīnas un kārtības, kā arī asuma uzbrukumā, labākie pēc šo rindu autora domām patiešām bija Bagdasarjans un Daņilovs, kurš nebija vainojams ielaistajos vārtos, bet kopumā spēlēja ļoti pārliecinoši - aizsargs, uz kuru varēja paļauties. Daņilovs uzvarēja vairumā divcīņu, ne reizi nezaudēja bumbu (vienīgais tāds šai mačā, ja runājam par sākumsastāviem), 40 no 42 piespēlēm izpildīja precīzi (95%). Vienīgais, ar ko mazliet grēkoja, bija noteikumu pārkāpumi (četri).

"Jelgava" - "Jūrmala" 2:2
Aleksandrs Gubins: 1. puslaikā jūrmalnieki uzbrukumā bija pilnīgi bezcerīgi, un arī Gubins pilnīgi neko neļāva izdarīt japānim Jusaku Tojošimam. Lai arī pēc Ginta Freimaņa pievienošanās vairs tik izteikti neslēdzas klāt uzbrukumiem, tomēr pamanījās gūt divus vārtus. No sākumā ierastā stūra sitiena izpilde, kuru beidzot ar rezultatīvu sitienu noslēdza Gubins, bet izskaņā jau pie bēdīgā 1:2 Saša gāja līdz galam un izrāva psiholoģiski svarīgo neizšķirtu. Izcelsim arī uzvarēto divcīņu procentu - 80% (8/10).
Artjoms Kuzņecovs: daļēji vainojams "Jelgavas" vārtos (neaizstiepās līdz bumbai pēc mājinieku stūra sitiena kombinācijas), taču visādi citādi bija labākais aizsardzībā - 71% uzvarētas divcīņas (12 no 17), tikai reizi zaudēja bumbu savā laukuma pusē. "Jelgava" kopumā pa vārtiem sita sešas reizes, taču, ja runājam par soda laukumu (vietu, kur jāsaimnieko centra aizsargiem), bija tikai seši raidījumi, no kuriem bīstami bija tikai abi gūtie Gubina vārti (otrajos nokavēja Ivans Gluško).
Maksims Daņilovs: "Jelgavas" uzbrucējs, kura kontā šogad pieci vārti, šajā spēlē aizlāpīja robu un diskvalificētā Mārča Oša prombūtnē spēlēja centra aizsarga pozīcijā. Lielais stāvs viņam lieti noderēja, un Daņilovs ar saviem uzdevumiem tika galā, uzvarot 90% divcīņas (9/10). Nevienos no ielaistajiem diviem vārtiem nebija vainojams, bet citus nopietnus momentus "Jūrmala" nemaz nespēja radīt.

"Ventspils" - "Daugava" D 0:0
Aleksandrs Vlasovs: lai gan no ventspilnieku 16 sitieniem tikai trīs gadījumos bumba lidoja "Daugavas" vārtu četrstūrī, lielā mērā Vlasova pārliecinošais sniegums vārtos ļāva daugavpiliešiem aizbraukt no Ventspils bez ielaistiem goliem. Visi trīs sitieni bija pietiekami bīstami (jo īpaši Vadima Jančuka raidījums ar galvu no dažiem metriem 40. minūtē, bumbai atsitoties pret zemi), bet vēl dažās epizodēs Vlasovs neitralizēja briesmas, veiksmīgi pametot vārtus.
Antons Kurakins: diez vai var celt pieminekli Kurakinam par tikšanu galā ar Kovaļova (abi vienā malā) uzbrukumu apstādināšanu, jo "Daugava" lielākoties spēlēja aizsardzībā, taču jau kārtējo spēli Kurakins ir tas spēlētājs, caur kuru notiek "Ventspils" uzbrukumu iesākšana. Antons paveic lielu darba apjomu, pieslēdzas uzbrukumiem (tieši viņš sāka to uzbrukumu, kura izskaņā Jančukam bija bīstams sitiens ar galvu), izdara ļoti daudz piespēļu - konkrēti šajā mačā 84 (tuvākajam sekotājam 62) ar 84% precizitāti.
Andrejs Kovaļovs: kā jau minēts, ierastais "Daugavas" līderis uzbrukumā bija kluss (saprotams, kamdēļ tā) iemeslu dēļ, taču šoreiz viņam spēles zvaigznes statuss neierasta iemesla pēc - Kovaļovs strādāja melnu muti... aizsardzības spēlē. Šis tehniskais futbolists iesaistījās daudzās fiziskās, nepatīkamās divcīņās un... uzvarēja 20 tādas (65%)! Tuvākajam sekotājam "Daugavā" tikai 13 uzvarētas divcīņas, "Ventspilij" labākais bija Igors Tarasovs ar 15. Kovaļovs arī pietiekami daudz piespēlēja (otrais komandā) ar solīdu precizitāti.

"Ilūkste" - "Skonto" 0:2
Iraklijs Klimiašvili: parasti lielāko dzīvību "Skonto" kombinācijās iedveš Ruslans Mingazovs, bet viņa prombūtnē šo lomu pārliecinoši uzņēmās gruzīns Klimiašvili, kurš bija mača pamanāmākā figūra. Viņš nereti vadīja komandas saspēli, izcēlās ar tīri labu tālsitienu un visbeidzot arī lielā mērā radīja pirmos vārtus. Tieši viņš pēc ilūkstiešu stūra sitiena netālu no sava soda laukuma pārtvēra bumbu, aizvilka to līdz centra aplim un laicīgi atdeva piespēli labākā pozīcijā Ritvaram Ruginam, kurš turpinājumā deva iespēju Aleksandram Fertovam iesist tukšos vārtos. Klimiašvili kā allaž izcēlās ar lielu cīņassparu, par ko liecina arī lielākais uzvarēto divcīņu skaits starp visiem mača dalībniekiem - 17. Tāpat gruzīnam visvairāk sitienu pa vārtiem (6). Pozitīvi atzīmējies gandrīz visos svarīgākajos statistikas rādītājos.
Juris Laizāns: 92 precīzas piespēles ar 83% precizitāti - vēl tikai mazliet jāuzlabo procents un būs kā Čavi "Barcelona" komandā. Ja Klimiašvili vadīja komandas saspēli uzbrūkošā nozīmē, tad Laizāns saimniekoja mazliet dziļāk laukumā. Tāpat Jurim rezultatīva piespēle, izpildot soda sitienu.
Aleksandrs Fertovs: mačā, kurā klusēja abi "Skonto" snaiperi (un runa nav tikai par tukšo ailīti gūtajos vārtos, bet sniegumu vispār), Rīgas klubs uzvarēja pateicoties lielai dominancei vidējā līnijā. Klimiašvili, Laizāns, Rugins, Fertovs bija tie vīri, kas to nodrošināja. Fertovs ne tikai spēja būt smailē "Skonto" pretuzbrukumā, kad tika gūti pirmie vārti, bet arī uzticami, stabili nospēlēt centra pussarga pozīcijā. 73 precīzas piespēles ar 89% piespēļu precizitāti sliktas kvalitātes laukumā vien ir ko vērts.

"Daugava" R - "Liepājas metalurgs" 2:2
Valērijs Afanasjevs: labākais mača futbolists. Spēlētājs, kura uzbrūkošās darbības deva liepājniekiem momentus, vārtus un arī punktu. Augumā nelielajam, ātrajam, veiklajam un tehniskajam Afanasjevam paveicās tādā ziņā, ka savā kreisajā flangā bija daudz jāspēlē pret labajā aizsardzības malā spēlējošo vārda brāli Valēriju Čistjakovu – spēlētāju, kurš ir smagnējs un daudz lēnāks. Afanasjevs savas priekšrocības pilnībā izmantoja – apspēlēja Čistjakovu un izdarīja rezultatīvu piespēli pirmajos vārtos (Toms Gucs iesita no spēles), nopelnīja pret Čistjakovu 11 metru soda sitienu (Antons Jemeļins izlīdzināja – 2:2), tāpat izveidoja vēl pāris momentus (piemēram, Iļjas Šadčina sitiens), kas netika realizēti.
Toms Gucs: lai gan viņu kā pirmo Jānis Intenbergs nomainīja (71. minūtē), savu darbiņu Gucs paveica praktiski nevainojami. Jau 6. minūtē viņš ar vienu pieskārienu izmantoja labu Afanasjeva piespēli, pārvirzot bumbu vārtos un arī turpinājumā turēja Rīgas "Daugavas" paplucināto aizsardzību lielā sasprindzinātībā. Vienu citu labu iespēju Gucs neizmantoja, toties 1. puslaika izskaņā ar individuālās meistarības palīdzību ielauzās "Daugavas" soda laukumā un nopelnīja 11 metru soda sitienu. Tā nebija Guca vaina, ka Antons Jemeļins pendeli nerealizēja. Gucam labākā spēle Virslīgas karjerā.
Artūrs Vaičulis: uz viņa vārtiem šai spēlē tika nozīmēti trīs(!) 11 metru soda sitieni (šķiet, viens pēc paša pārkāpuma), taču divas palika neizmantotas un abos gadījumos Vaičulis vārtos bija lielisks. Gan Jemeļina pirmā pendele (otro kapteinis realizēja), gan Dāvja Ikaunieka pendele netika izpildīta slikti, taču "Daugavas" vārtsargs ar lieliskiem lēcieniem šos sitienus atvairīja. Tāpat Vaičulis glāba pēc Iļjas Šadčina un Roberta Savaļnieka, bīstamiem sitieniem no soda laukuma robežām.
P.S. Spēle padevās krāšņa, un uzslavas pelnījuši krietni vairāk nekā 10 futbolisti - arī Vitālijs Rečickis, Vadims Gripa, Povils Lukšis, Raivo Varažinskis, Andrejs Kiriļins un citi.

Virslīgas zvaigznes (vismaz piecreiz par zvaigznēm nosauktie)

VSpēlētājsKlubsKopā
1.KovaļovsDaugava D9
2.-3.KarašausksSkonto8
2.-3.MingazovsSkonto8
4.SavensDaugava R7
5.-10.TvumasiSpartaks6
5.-10.V.MorozsSpartaks6
5.-10.MalašenoksJūrmala/Jelgava6
5.-10.RečickisDaugava R6
5.-10.ŽigajevsVentspils6
5.-10.AfanasjevsLiepājas metalurgs6
11.-14.JančuksVentspils5
11.-14.LaizānsSkonto5
11.-14.KurakinsVentspils5
11.-14.KuzņecovsJūrmala5

Rezultatīvo piespēļu autori (tie, kam vismaz četras rezultatīvas piespēles)

VSpēlētājsKlubsKopā
1.R.MingazovsSkonto11
2.J.ŽigajevsVentspils10
3.-5.A.KarašausksSkonto7
3.-5.M.SavensDaugava R7
3.-5.R.SavaļnieksLiepājas metalurgs7
6.-7.V.GabovsSkonto6
6.-7.V.AfanasjevsLiepājas metalurgs6
8.-12.A.KovaļovsDaugava D5
8.-12.D.GarsijaSpartaks5
8.-12.A.SiņeļņikovsSkonto5
8.-12.V.JančuksVentspils5
8.-12.R.RuginsSkonto5
13.-17.E.SuhanovsVentspils4
13.-17.D.TarasovsSpartaks4
13.-17.K.GrebisDaugava R/Jūrmala4
13.-17.K.MenaSpartaks4
13.-17.Dž.DžaliašviliIlūkste4

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsVārti
1.A.KarašausksSkonto14
2.V.ŠabalaSkonto13
3.A.KovaļovsDaugava D11 (1)
4.R.MingazovsSkonto8
5.V.JančuksVentspils7
D.HmizsLiepājas metalurgs7
A.FertovsSkonto7
8.M.SavensDaugava R7 (3)
J.ŽigajevsVentspils7 (3)

Gūtie vārti + rezultatīvās piespēles (tie, kam summā vismaz septiņi punkti)

VSpēlētājsKlubsPunkti
1.A.KarašausksSkonto21 (14+7)
2.R.MingazovsSkonto19 (8+11)
3.J.ŽigajevsVentspils17 (7+10)
4.V.ŠabalaSkonto16 (13+3)
5.A.KovaļovsDaugava D16 (11+5)
6.M.SavensDaugava R14 (7+7)
7.V.JančuksVentspils12 (7+5)
8.D.GarsijaSpartaks11 (6+5)
9.V.AfanasjevsLiepājas metalurgs11 (5+6)
10.D.HmizsLiepājas metalurgs10 (7+3)
11.A.FertovsSkonto9 (7+2)
12.D.TurkovsVentspils9 (6+3)
13.K.MenaSpartaks9 (5+4)
14.R.SavaļnieksLiepājas metalurgs8 (1+7)
15.-17.P.TvumasiSpartaks7 (6+1)
15.-17.J.KalnsLiepājas metalurgs7 (6+1)
15.-17.P.LukšisDaugava R7 (6+1)
18.A.SiņeļņikovsSkonto7 (2+5)

Visas rezultatīvās piespēles 20. kārtā
Puķītis: pēc Jaudzema tāla soda sitiena Puķītis ar galvu nometa bumbu vārtu priekšā Milašēvičam, kurš to vien gaidīja un guva vārtus,
Vardanjans: ar tālu piespēli nogādāja bumbu soda laukumā, no kurienes Milašēvičs, daudz nedomājot, iesita to vārtos.
Redjko: pēc Bogdaškina izpildītā stūra sitiena Redjko gaidīja pie tālā staba un pāradresēja bumbu uz pretējo stabu, kur jau gaidīja Gubins, iesitot bumbu pustukšos vārtos,
Prohorenkovs: pēc Ikstena neveiksmīgi izsistas bumbas Prohorenkovs nekavējoties izdarīja centrējumu, un Golubevs ar rikošeta palīdzību iekaroja "Jelgavas" vārtus,
Loginovs: uz maiņu uznākušais Loginovs deva bumbu asi gar vārtiem, un Freimanis ieraidīja bumbu savas komandas, "Jelgavas", vārtos,
Bespalovs: pēc Freimaņa centrējuma ar galvu pagarināja šo piespēli, un Gubins kritienā izrāva "Jelgavai" 2:2,
Rugins: "Skonto" pretuzbrukums milzīgā ātrumā, Klimiašvili pasita bumbu uz priekšu Ruginam, kurš nepaskopojās ar piespēli uz tukšiem vārtiem Fertovam,
Laizāns: Laizāna soda sitiens, un Rode ar galvu iesita bumbu "Ilūkstes" vārtos,
Afanasjevs: apspēlēja Čistjakovu un piespēlēja vārtu priekšā Gucam, kurš atklāja rezultātu trakajā pendeļu mačā starp Rīgas "Daugavu" un "Liepājas metalurgu",
Lukšis: lai gan pendele bija vairāk apšaubāma, tomēr fakts paliek fakts - pēc Lukša kritiena tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, ko realizēja Gripa,
Afanasjevs: komandai esot mazākumā, apspēlēja Čistjakovu un izprovocēja viņu uz noteikumu pārkāpumu soda laukumā. Jemeļins ar otro piegājienu pendeli realizēja.
Nebija rezultatīvas piespēles: 1) Lukša gūtajos vārtos - lietuvietis pats nopelnīja pendeli, pats to nerealizēja un pats ar otro mēģinājumu ieraidīja bumbu vārtos.

Slēpts komentārs: RAGNARS

  +4 [+] [-]

, 2013-09-18 21:10, pirms 11 gadiem
DFK lemumi jau bija ? Intrese vai Pertijam iedos dq, vai atkal nosacito.

  +2 [+] [-]

, 2013-09-19 09:40, pirms 11 gadiem
Par spēli FS Metta/LU - Spartaks zvaigznēm īsti nepiekrītu.
Studentiem ļoti lielu lomu spēlēja Vardanjans. Turklāt viņam arī rezultatīvā piespēle 2. vārtu guvumā.

  +2 [+] [-]

, 2013-09-19 11:04, pirms 11 gadiem
Katrā mačā tiek uzteikti trīs futbolisti, bet FKV un FCD mačā vēl noteikti izceļams bija Tarasovs. Lieliski spēlēja otrajā stāvā, nevairījās no divcīņām, sanāca arī labas pirmās piespēles. Domāju noteikti ir pelnījis arī kādu izsaukumu uz izlasi.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-19 12:45, pirms 11 gadiem
nākamgad, kad būs prom no fkv un spēlēs augstākā līmenī, tad iespējams arī izsauks
Pēteris Neimanis, VB rakstīja: Katrā mačā tiek uzteikti trīs futbolisti, bet FKV un FCD mačā vēl noteikti izceļams bija Tarasovs. Lieliski spēlēja otrajā stāvā, nevairījās no divcīņām, sanāca arī labas pirmās piespēles. Domāju noteikti ir pelnījis arī kādu izsaukumu uz izlasi.