Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Lielais Rīgas derbijs: RFS un "Riga" cīnīsies par Virslīgas līderpozīciju

Emils Ozerinskis

Lielais Rīgas derbijs: RFS un "Riga" cīnīsies par Virslīgas līderpozīciju
Marko Džurišičs cīņā ar Tomašu Šimkoviču. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Klāt tā diena, kad pat "Euro 2020" kaislības nedaudz piekāpsies Latvijas čempionāta priekšā, jo šovakar norisināsies lielais Rīgas derbijs, otro reizi sezonā tiekoties RFS un "Riga" futbolistiem. Spēles sākums pulksten 20:00.

RFS – "Riga" (Ceturtdien pulksten 20:00, Jāņa Skredeļa stadions)
RFS un "Riga" Virslīgā ienāca reizē - 2016. gadā. Sākotnēji šo komandu savstarpējās cīņas nebija nekas vairāk par parastiem ierindas mačiem, taču, ejot laikam un augot komandu ambīcijām, šīs abas vienības kļuvušas par vadošajām Latvijas čempionātā, padarot Rīgas derbijus par sezonas gaidītākajām spēlēm ikvienam Virslīgas līdzjutējam. Ja sākotnēji biežāk pie panākumiem savstarpējās spēlēs tika "Riga", tad jau pēdējos četros savstarpējos mačos pārāki bijuši RFS futbolisti, šīs sezonas pirmajā reizē pārspējot čempionvienību ar 3:0. Aprīļa izskaņā Ķeizermeža laukumā norisinājās "Balkānu ballīte" divus no trīs vārtiem gūstot bijušajiem "Riga" futbolistiem Tomislavam Šāričam un Darko Lemajičam, bet treknu punktu RFS panākumam pielika Tomašs Šimkovičs.

Šī spēle būs nopietns pārbaudijums nupat kā par trīskārtējās čempionvienības galveno treneri kļuvušajam Andrim Rihertam. Ilggadējais "Mettas" treneris nu nonācis situācijā, kad svarīgs ir katrs punkts cīņā par visaugstākajiem mērķiem. Vēl jo svarīgākas ir spēles pret tiešajiem konkurentiem un šo maču pavisam droši var saukt par sešu punktu spēli. Pārliecību par "Riga" šī brīža formu neradīja blāvā spēle pret "Noah", kurā Antonijs Černomordijs, nākot uz maiņu, izglāba "Riga" no punktu zaudējuma. Tikmēr Viktora Morzoa noskaņojums ir pavisam labs. RFS izcīnījusi astoņas uzvaras pēc kārtas, kas ir jauns komandas rekords.

Abu komandu starpā sakāpinātas emocijas radījušas ne tikai spēlētāju pārejas no "Riga" uz RFS, iepriekšminētajiem Šāričam un Lemajičam aizvadītajā starpsezona pievienojoties arī pieckārtējam Latvijas čempionam Elvim Stuglim. Tāpat saspīlētās attiecības vairojušas pie mums jau nu tik pierastās vēstuļu rakstīšanas, pēc kā vienas komandas pārstāvji otriem veltījuši ne tos glaimojāšākos epitetus. Spriedze arī pāraugusi uz komandas spēlētāju sociālo tīklu profiliem, kur publiski savu nepatiku viens pret otru izrādījuši Roberts Savaļnieks un Marko Džurišičs. Nekas mazāks kā spriedzes pilna cīņa netiek gaidīta Jāņa Skredeļa stadiona laukumā.

Rīgas derbija priekšvakarā abas komandas paziņoja par uzbrukuma pastiprināšanu. RFS rindām pievienojās 29 gadus vecais horvāts Mihovils Geljičs, savukārt "bombu" pretinieku ziņai uzmeta "Riga", pavēstot par Virslīgas otrā labākā snaipera Junusas Muritalas piesaisti. Vēl pirms pāreju loga atvēršanās "Riga" pavēstīja arī par Vācijā dzimušā horvātu balsta pussarga Ivana Paureviča piesaistīšanu komandas rindām. Taču vakara gaitā izrādījās, ka dūzi kabatā vēl paturējusi RFS, pavēstot par austriešu uzbrucēja Kevina Frīzenbihlera kļūšanu par Pārdaugavas komandas spēlētāju.

Pēdējo gadu laikā Virslīgā nav trūkušas kontreversijas par tiesnešu lēmumiem, par ko klubi gana skaļi sūdzējušies arī publiskajā telpā. Tādēļ uz Rīgas derbiju nozīmēta Vācijas tiesnešu brigāde.

"Daugavpils" – "Ventspils" (Ceturtdien pulksten 17:30, Stadions "Celtnieks")
Lai gan visa uzmanība tiks veltīta Rīgas derbijam, tomēr šodien Virslīgā norisināsies vēl trīs spēles. Eirokausu zonai centīsies pietuvoties "Daugavpils" futbolisti. Latgales vienība savās mājās uzņems "Ventspils" jauniešus. Pēc bēdīgi slavenā Adlana Šišhanva aiziešanas no "Ventspils" kluba prezidenta amata, kurzemnieku vienība cīnās par izdzīvošanu, laukumā dodoties dublieru komandas spēlētājiem, kuri gan spēja gūt punktu pret jūrmalniekiem. Savu vārtu rēķinu pret savu bijušo komandu centīsies uzlabot Kaspars Kokins. Taču par rezultatīvāko spēlētāju "Daugavpils" komandā kļuvis Raivis Ķiršs ar četriem vārtu guvumiem šajā sezonā. Tikmēr "Ventspils" kluba rindās tikai pēc pusgada īres (vienošanās paredzēja divus gadus) no "Mettas" atgriezies Raens Tālbergs.

"Valmiera" – "Metta" (Ceturtdien pulksten 18:00, Valmieras Olimpiskais centrs)
Latvijas izlases uzbrucējs Raimonds Krollis uzņems savu bijušo komandu "Mettu" savās jaunajās mājās. Dīvaini gan būs tas, ka zaļibaltos nevadīs Andris Riherts, bet gan par jauno "Mettas" galveno treneri kļuvušais Andreis Gluščuks. Abu vienību iepriekšējā cīņā "Metta" izrāva neizšķirtu 1:1, tādējādi nokārtojot savdabīgu "hat-trick", trīs spēlēs pēc kārtas atņemot punktus visām trīs galvenajām Virslīgās čempiontitula pretendentēm. Šī ir potenciāli laba spēle, lai Krollis censtos ķert rokā Virslīgas šīs sezonas otro labāko bombardieri Junusu Muritalu.

"Spartaks" – "Noah" (Ceturtdien pulksten 18:00, Slokas stadions)
Otro spēli pēc kārtas kāds Virslīgas komandas jaunais galvenais treneris savu debiju piedzīvos tieši pret "Noah". Par Jūrmalas "Spartaka" jauno galveno treneri kļuvis vien 29 gadus vecais polis Pšemislavs Lagožnijs. Viņam gan labākie spēki pret turnīra pastarīti nebūs pieejami, jo sakrāto kartiņu dēļ "Spartakam" nevarēs palīdzēt Ričards Fraidejs un Abioduns Ogunniji. Tikmēr "Noah" komandas treneris Artjoms Gorlovs izliekas pilnīgi neko par viņa komandu nezinam, tēlojot izbrīnu par Bojana Kņeževiča diskvalifikāciju par spēles rezultāta ietekmēšanu. LFF aicinājusi likmju pieņēmējus izņemt no piedāvājuma šo spēli.

Sportacentrs.com TV kanālā Rīgas derbijam iesildīsimies ar spēli no Daugavpils pulksten 17:30. Savukārt astoņos vakarā visa uzmanība Virslīgas lielajam mačam - RFS pret "Riga". Pēc derbija ierakstā būs vērojama spēle starp "Valmieru" un "Mettu", bet visas kārtas spēles tiešraidē būs redzamas Sportacentrs.com interneta portālā.

Skaties Euro 2020 tiešraides Go3, TV6 un 3+

Virslīgas 17. kārtas spēles

DatumsLaiksSpēleTiešraide
17.0617:30Daugavpils – VentspilsSportacentrs.com TV
18:00Spartaks – NoahSportacentrs.com
18:00Valmiera – MettaSportacentrs.com
20:00RFS – RigaSportacentrs.com TV

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.RFS13102128:1132
2.Riga14102238:1032
3.Valmiera1392220:1029
4.Liepāja1370622:1821
5.Daugavpils1252516:1717
6.Spartaks1331911:2110
7.Metta1323814:289
8.Ventspils121389:206
9.Noah91176:294

Labākie vārtu guvēji

V.SpēlētājsKomandaVārti
1.Stefans MiloševičsRiga13 (2)
2.Junusa MuritalaMetta9
3.Raimonds KrollisValmiera6 (1)
4.Marks KurtišsVentspils5
Mikaels SoisaloRiga5
6.Ričards FraidejsSpartaks5 (1)

Kā noslēgsies Rīgas derbijs?

  • 45

  • 27

  • 44


  +2 [+] [-]

, 2021-06-17 10:37, pirms 3 gadiem
Kā var uzzināt info par biļešu iegādi uz virslīgas spēlēm. Uz vietas laikam nevarēs nopirkt. Šeit info par šodienas spēli un biļetām. https://fkrfs.lv/biletes/
Vai katra kluba mājas lapā jāmeklā kā iegādāties biļetes?
Futbolbumbu žurnālisti pirmdienas raidījumā arī neko konkrētu nepateica.
Futbola federācijas mājas lapā ziņu nav.
Virslīgas mājas lapā ziņu nav. Vai virslīgas pienākums nav rūpēties par skatītāju piesaisti? Sajūta ka skatītāji virslīgā ir kā piektais ritenis kā pircējs padomju laika veikalā, kurš traucē pārdevējai.
Uzrakstīju šos jautājumus arī futbola federācijai (virslīgas e-pastu neatradu).
Var jau teikt, ka skatītāju piesaiste pamatā ir pašu klubu jautājums, bet vai virslīgai nav tas jāsasaista kopā, jādod precīza , savlaicīga informācija skatītājiem.
Cik tad īsti skatītājus laidīs spēlēs? Kādēļ tiek minēts skaitlis 300, ja ārā atļauts līdz 500 skatītājiem?

  -2 [+] [-]

, 2021-06-17 10:55, pirms 3 gadiem
Aldis Br rakstīja: Kā var uzzināt info par biļešu iegādi uz virslīgas spēlēm.
Visi klubi, kas šodien aizvada mājas spēles, vakar ir informējuši par situāciju savos soctīklos. RFS, Valmiera un Daugavpils laiž iekšā skatītājus. Spartakam, acīm redzot, uz doto brīdi pietrūkst cilvēkresursu un šī spēle bez skatītājiem, bet plāno laist iekšā nākamajās.

Katrā konkrētā stadionā un pilsētā ir savas nianses. Ne tikai futbolā, bet arī visos pārējos komandu sporta veidos par biļešu tirdzniecību atbild klubi paši, nevis līga vai federācija.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-17 11:03, pirms 3 gadiem
Es skatīšos no sētas otras puses,bet dzirdēju ,ka varēs nopirkt biļetes ...bet vai tur vajadzēs vakcinācijas sertifikatu un ko tur vēl nezinu....Fani būs no ārpuses,tā man aizvakar teica galvenais

     [+] [-]

, 2021-06-17 11:03, pirms 3 gadiem
Lielais futbols klāt! EURO 2020 nokļūst grandu ēnā.

  +3 [+] [-]

, 2021-06-17 11:06, pirms 3 gadiem
Emīls Ozerinskis rakstīja: Ne tikai futbolā, bet arī visos pārējos komandu sporta veidos par biļešu tirdzniecību atbild klubi paši, nevis līga vai federācija.
Jā jā, ļoti skaisti mums te viss ir. Tikai šī nav normāla situācija un arī virslīgai/lff būtu jābūt ieinteresētai pievērst uzmanību un informēt skatītājus. It īpaši tagad, kad pirmo reizi var doties atpakaļ uz spēlēm. Latvijas futbols tā ir maza saujiņa ar cilvēkiem, kuri visi visus pazīst, te nav k-kādas multinaconālas miljonus vērtas kompānijas, lai varētu tā šķaudīt virsū skatītājiem. Te ir jācīnās nevis par tūkstošiem, bet gan desmitiem fanu.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-17 11:12, pirms 3 gadiem
Aldis Br rakstīja: Cik tad īsti skatītājus laidīs spēlēs? Kādēļ tiek minēts skaitlis 300, ja ārā atļauts līdz 500 skatītājiem?
tāpēc, ka Skredeļa stadiona ir labi, ja 300 sēdvietas!

  +1 [+] [-]

, 2021-06-17 11:43, pirms 3 gadiem
LFF mājaslapa ir karikatūra. LFF amatpersonu bezdarbība ir kolosāla. Tā vietā lai rūpētos par sava sporta veida popularizēšanu, saņem algu par "gulēšanuu". Šogad simtgade, rit Eiropas fināls , bet klusums kā kapsētā. Ne konkursu,ne citu pasākumu šajā sakarā. Dusiet saldi , LFF darbinieki !

  +2 [+] [-]

, 2021-06-17 11:44, pirms 3 gadiem
Emīls Ozerinskis rakstīja: Visi klubi, kas šodien aizvada mājas spēles, vakar ir informējuši par situāciju savos soctīklos. RFS, Valmiera un Daugavpils laiž iekšā skatītājus. Spartakam, acīm redzot, uz doto brīdi pietrūkst cilvēkresursu un šī spēle bez skatītājiem, bet plāno laist iekšā nākamajās.

Katrā konkrētā stadionā un pilsētā ir savas nianses. Ne tikai futbolā, bet arī visos pārējos komandu sporta veidos par biļešu tirdzniecību atbild klubi paši, nevis līga vai federācija.
Paldies par informāciju! Manā skatījumā virslīgai vajadzētu apkopot ko katrs klubs piedāvā un informēt par to savā mājas lapā, lai nav pa 9 klubu mājas lapām jāmeklē informāciju.

  +2 [+] [-]

, 2021-06-17 11:45, pirms 3 gadiem
Lido rakstīja: tāpēc, ka Skredeļa stadiona ir labi, ja 300 sēdvietas!
Cik dzirdēts, tad 300 skatītāji attiecas arī uz citām spēlēm. Arī Skonto un Daugavas stadionā. Varbūt kādam ir cita informācija?

  +3 [+] [-]

, 2021-06-17 11:51, pirms 3 gadiem
Uzvares toto!!!

  +2 [+] [-]

, 2021-06-17 12:16, pirms 3 gadiem
Artems_Bruvers rakstīja: Uzvares toto!!!
adlans, oļegs un varbūt pat krišs!

  +2 [+] [-]

, 2021-06-17 12:17, pirms 3 gadiem
Ievads smieklīgs - man! Es saprastu Kurzemes derbijs, tam var pieslēgties. Bet ne jau divu jefiņu saskriešanās.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-17 12:17, pirms 3 gadiem
KDubriks rakstīja: Ievads smieklīgs - man! Es saprastu Kurzemes derbijs, tam var pieslēgties. Bet ne jau divu jefiņu saskriešanās.
Kurzeme grimst!

  +1 [+] [-]

, 2021-06-17 12:21, pirms 3 gadiem
Fixeris arī startēs..vai sportiskajiem gariem tiks sadoti tehniskie?

  +1 [+] [-]

, 2021-06-17 12:34, pirms 3 gadiem
norins rakstīja: Fixeris arī startēs..vai sportiskajiem gariem tiks sadoti tehniskie?
Toto virsliga ir kadreiz bijis sportiskais gars?
Nee nu fkCsdd un klavinieks kaa jau cirvju kaati varbut tam ari tic, parejie tak zin un saprot ka prasta sile kur kaa rukshiem shemot un fixerot kaa ari apgut fifas un uefa naudas, darbonu daudz, pa drupachai katram!!!

Domaju sho 2 krievu smirdonu klubiem vajadzetu breiviku uzsutit

  +3 [+] [-]

, 2021-06-17 12:35, pirms 3 gadiem
Es par to lai Plakana Zeme speles laikaa paveras un abi shie preteklu veidojumi tiek apesti zemea dziles

  +1 [+] [-]

, 2021-06-17 12:35, pirms 3 gadiem
Par ko fkCsdd un klavinieks? Par skaistu slaistu futbolu ja?

  -1 [+] [-]

, 2021-06-17 13:50, pirms 3 gadiem
Vajag Valmieru. Uz eirokausiem ļoti labu.

     [+] [-]

, 2021-06-17 13:52, pirms 3 gadiem
Aldis Br rakstīja: Cik dzirdēts, tad 300 skatītāji attiecas arī uz citām spēlēm. Arī Skonto un Daugavas stadionā. Varbūt kādam ir cita informācija?
Cik dzirdēts, tad ir atsevišķi stalkeri, kas par nelielu atalgojumu varētu norādīt izredzētjaiem sakarīgu caurumu sētas žogā tuvākai piekļuvei laukumam, sorry- atvainojos, stadiumam. Otra opcija paredz kādu dalēji labiekārtotu sēdvietu salīdzinoši augstāka un tuvāka koka dobumā. NB ! par binokli atbildīgs pats skatītājs

     [+] [-]

, 2021-06-17 14:05, pirms 3 gadiem
Informācija pārdomām: RFS prasa 8 e par biļeti.
p.s. un tas notiek laikā, kad mūsu labākie spēki sakoncentrēti EURO 2020

  -2 [+] [-]

, 2021-06-17 14:14, pirms 3 gadiem
Lai veicas. Tiekamies laukumā!

  +1 [+] [-]

, 2021-06-17 15:18, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: Informācija pārdomām: RFS prasa 8 e par biļeti.
p.s. un tas notiek laikā, kad mūsu labākie spēki sakoncentrēti EURO 2020
Valmierā par velti lielo Mettu var apskatīt, arī no tribīnes

     [+] [-]

, 2021-06-17 17:20, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: Informācija pārdomām: RFS prasa 8 e par biļeti.
p.s. un tas notiek laikā, kad mūsu labākie spēki sakoncentrēti EURO 2020
Nopietni?

     [+] [-]

, 2021-06-17 18:20, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Nopietni?
es skat;ijos piedāvātajā biļešu servisā- 6.80 + 1.20 par apkalpošanu

     [+] [-]

, 2021-06-17 18:52, pirms 3 gadiem
patiesībā paliek skumji, ka pat uz Rīgas dērbiju biļešu cena nav vismaz 10 eiro...

     [+] [-]

, 2021-06-17 19:03, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: es skat;ijos piedāvātajā biļešu servisā- 6.80 + 1.20 par apkalpošanu
Tak tie ir totaali dolbani!!!
Sakuma lai kads vsp sak pirkt un tad lai skruve cenasz jo tapat shobrid 90% kas bus uz speli ir pashu krievu riigu apmaksati nodzerti mordi

Taa vieta lai iekasetu no 300 maksas cilvekiem teiksim 3eur vini izvelas samaksat alusvederu sektoram un aiziet minusa, geniaali