Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pirms derbija "Riga" piesaista bombardieri Muritalu, RFS - horvātu uzbrucēju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pirms derbija "Riga" piesaista bombardieri Muritalu, RFS - horvātu uzbrucēju
Junusa Muritala. Foto: Zigismuns Zālmanis

Pirms rītdien gaidāmā Rīgas lielā derbija abas tā dalībnieces pavēstījušas par sastāva papildināšanu ar uzbrucējiem. "Riga" uz īres tiesībām no "Metas" pastiprinājis Virslīgas otrais labākais vārtu guvējs Junusa Muritala, savukārt RFS rindām pievienojies horvātu uzbrucējs Mihovils Geljičs.

Pavisam nesen par trīskārtējās Latvijas čempiones "Riga" galveno treneri tika iecelts "Mettas" ilggadējais vadītājs Andris Riherts. Tas atjaunoja runas par potenciālo nigēriešu uzbrucēja Junusas Muritalas pārēju uz galvaspilsētas vadošo komandu, kas jau virmoja gaisā pēc futbolista sekmīgā sezonas sākuma "Mettas" zaļajās krāsās.

21 gadus vecais nigērietis Muritala mettiešu rindās izcēlies ar deviņiem vārtu guvumiem, savas iespējas realizējot ar neticamu regularitāti, krietni pārspējot normālos sagaidāmos iespēju izmantošanas rādītājus. Muritala "Riga" komandai pievienojies uz īres tiesībām, kas paredz Virslīgas trīskārtējai čempionei arī iegādāties futbolistu no "Mettas".

Pirms ierašanās Latvijā nigērietis parakstījis līgumu ar Turcijas augstākās līgas klubu "Goztepe" un spēlējis Turcijas U21 čempionātā. Pēcāk Muritala pievienojās Beļģijas kluba "KVC Westerlo" sistēmai, taču tur savas labākās sezonas neaizvadīja, kādēļ ziemas pāreju periodā nolēma pievienoties "Mettai", lai savu neapšaubāmo talantu parādītu Virslīgas čempionātā.

Uz īres tiesībām "Riga" rindās arī atrodas Virslīgas šīs sezonas produktīvākais vārtu guvējs Stefans Miloševičs. Arī viņu "Riga" vienībai ir iespēja izpirkt no Beļģijas kluba "Waasland-Beveren", taču Muritalas iegūšana, iespējams, var liecināt par "Riga" un Melnkalnes izlases uzbrucēja ceļu šķiršanos.

Par papildinājumu sastāvā šodien paziņojusi arī šī brīža Virslīgas čempionāta līdere RFS, kurai pievienojies 29 gadus vecais uzbrucējs Mihovils Geljičs. Uzbrucējs karjeras lielāko daļu pavadījis Horvātijā, kur pēdējās četras sezonas spēlējis pēc spēka otrās līgas klubā ''NK Sesvete''. Šīs vienības rindās Gejičs 57 spēlēs guvis 22 vārtus un izdarījis 12 piespēles.

Pagājušajā sezonā Geljičs izcēlās ar deviņiem vārtu guvumiem. Trīs vārtus spēlētājs guva Horvātijas kausa izcīņā, pie tam, trīs no tiem pret augstākās līgas klubiem. Savas karjeras laikā spēlētājs aizvadījis arī divas spēles ''Split'' sastāvā Horvātijas spēcīgākajā čempionātā, kā arī divas sezonas bijis Vācijas klubā ''Eintracht Stadtallendorf''.

RFS vienībai pēdējā laikā bijušas problēmas uzbrukuma līnijā. Savainojumu turpina dziedēt komandas uzticamākais vārtu guvējs Daro Lemajičs, bet labākajā formā pēdējā laikā nav bijis Sedriks Kuadio, kura sakarā arī tiek runāts par savainojuma sekām. Savukārt Marko Regža sev dotās iespējas līdz šim nav izmantojis, kamēr Kalebam Bimenjimanam uzticības kredīts līdz šim no treneru puses nav dots.

RFS šobrīd ir čempionāta līdere ar 32 punktiem 13 spēlēs. Tikpat punkti ir pēdējo trīs gadu čempionei ''Riga'', kamēr par trim punktiem atpaliek ''Valmiera''.

     [+] [-]

, 2021-06-16 17:27, pirms 3 gadiem
Skaidrs, kad nepieciesams papildinajums.
Zīmīgi, kad tieši pirms derbija komandas turpina mačoties 😄 Muritala>Geljic 🙏🏽

  +1 [+] [-]

, 2021-06-16 17:30, pirms 3 gadiem
Horvātijas 2 līga. 29 gadi jau.
Nu nezinu gan

     [+] [-]

, 2021-06-16 17:33, pirms 3 gadiem
Man arī šķiet, ka Riga FC papildinājums pastiprinājumu spēs dot tūlītējāk.

     [+] [-]

, 2021-06-16 17:42, pirms 3 gadiem
zomers rakstīja: Horvātijas 2 līga. 29 gadi jau.
Nu nezinu gan
Šis papildinājums ir viennozīmīgi, lai būtu, kas vispār var spēlēt uzbrukumā.

Lemajičs trauma, Kouadio trauma, Regža un Kalebs neko nav parādījuši, Stugli vienu uzbrukumā laist? Tāds ātrais variants šis - ja nu izšauj?

     [+] [-]

, 2021-06-16 18:04, pirms 3 gadiem
austrumnieks rakstīja: Šis papildinājums ir viennozīmīgi, lai būtu, kas vispār var spēlēt uzbrukumā.

Lemajičs trauma, Kouadio trauma, Regža un Kalebs neko nav parādījuši, Stugli vienu uzbrukumā laist? Tāds ātrais variants šis - ja nu izšauj?
Cik nopietna trauma Kouadio? Laikam palaidis garām esmu.

     [+] [-]

, 2021-06-16 18:38, pirms 3 gadiem
evil11 rakstīja: Cik nopietna trauma Kouadio? Laikam palaidis garām esmu.
Nezinu cik nopietna, bet pēdējā futbolbumbu raidījumā piefiksēju, kad Žiga man liekas teica.

     [+] [-]

, 2021-06-16 18:47, pirms 3 gadiem
Līdz ar Riherta atnākšanu bija skaidrs ka Muritala sekos (līdzīgi kā bija Moroza un Ofora pāreja uz RFS). Tāpat bija skaidrs, ka Riga vasarā pastiprinās uzbrukumu, jo Miloševičs viens nav cīnītājs un Leo tomēr vairāk ir zem uzbrucēja spēlējošs spēlētājs.

     [+] [-]

, 2021-06-16 18:51, pirms 3 gadiem
Kas attiecas uz RFS papildinājumu, tad šis tiešām ir tāds ugusgrēka dzēšanas variants.

  -1 [+] [-]

, 2021-06-16 20:25, pirms 3 gadiem
Metai viņu vairs nevajag?!
Parasti uz īri atdod ko pašiem nevajag, lai dabū spēļu praksi!
A te laikam Toto!

     [+] [-]

, 2021-06-16 21:19, pirms 3 gadiem
oxa rakstīja: Metai viņu vairs nevajag?!
Parasti uz īri atdod ko pašiem nevajag, lai dabū spēļu praksi!
A te laikam Toto!
Vajag, lai cīnītos par sesto vietu? Sevi atrādīja un FC Riga mazliet padalās ar naudu ar Mettu. Ja ieliks kādu golu, gan jau atpirks.

     [+] [-]

, 2021-06-16 21:34, pirms 3 gadiem
zomers rakstīja: Horvātijas 2 līga. 29 gadi jau.
Nu nezinu gan
Tak vēl viss priekšā, tikai 29 gadi! Zagreb Dinamo 2022.gada sezonā, tad jau var domāt par Premjerlīgu ap 2027.gadu.

     [+] [-]

, 2021-06-16 21:41, pirms 3 gadiem
absolūts muritalisms

     [+] [-]

, 2021-06-17 16:49, pirms 3 gadiem
RFS varēja Karu piesaistīt..viņam nav ko darīt... pļaujot zāli,Liepājā