Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Cēsnieks: "Sākam rādīt arī savu spēli, ne tikai aizsargājamies"

Emils Ozerinskis

Cēsnieks: "Sākam rādīt arī savu spēli, ne tikai aizsargājamies"
Kevins Cēsnieks. Foto: Ruslans Antropovs

Svētdien Virslīgas čempionātā FS "Jelgava" atspēlēja divu vārtu deficītu pret Latvijas čempionvienību "Valmieru", tādējādi šosezon trīs aizvadītās savstarpējās spēlēs pret valmieriešiem gūstot ceturto punktu. Pēc spēles komentārā ar portālu Sportacentrs.com dalījās "Jelgavas" centra pussargs Kevins Cēsnieks.

18 gadus vecais pussargs Kevins Cēsnieks noraksturoja savas komandas 26. kārtas spēli, kurā jelgavnieki izcīnīja neizšķirtu 2:2: "Spēle pret "Valmieru", protams, bija grūta. Kā vienmēr bija daudz jāskrien, jācīnās un bija arī karsti. Manuprāt, punktu ļāva gūt komandas raksturs. Nenolaidām rokas un dabūjām ātru golu pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem. Pēc tam uz raksturu guvām arī otros vārtus."

"Spēle bija periodiska. Sākām ļoti labi. Iegājām labi spēlē, bet pēc tam iniciatīvu pārdevām viņiem. Otrajā puslaikā valmierieši vairāk uzbruka un izpildīja daudz stūra sitienus. Statistikā redzēju, ka viņiem bija 13 stūri. Pēc otrajiem vārtiem, kā jau teicu, parādījām raksturu un sākām spēlēt savu spēli," norādīja Cēsnieks.

Abus zaudētos vārtus "Jelgava" ielaida pēc stūra sitieniem, kuros pirmo reizi savā Virslīgas karjerā izcēlās valmieriešu centra aizsargi Niks Sliede un Roberts Veips. Par zaudētajiem vārtiem Cēsnieks atzīmēja: "Pirmajos ielaistajos vārtos Nakamuram bija diezgan grūti. Niks ir ļoti garš spēlētājs. Viņš vienkārši pārlika galvu viņam pāri. Otrajos vārtos, manuprāt, bija mana kļūda. Neizsekoju līdzi Robertam. Viņš vienkārši izdarīja savu darbu."

"Ar japāņiem saprasties ir ļoti viegli. Viņi abi ļoti labi angliski runā. Tas, manuprāt, ir labs pienesums komandai. Viņi ir skrējēji, cīnītāji, asi spēlētāji - kā jau japāņi. Šo spēlētāju iegūšana ir pluss "Jelgavai"," atzīmēja Cēsnieks, kuram nu laukuma vidus zonā jāveido komandas spēle ar Rjugu Nakamuru, bet uzbrukumā uz priekšu traucās Ikotu Gomi.

Jautāts par lielāko adaptāciju pārejā no Nākotnes līgas uz Latvijas augstāko līmeni, Cēsnieks iezīmēja: "Pirmā čempionāta spēle bija uzreiz pret "Riga". Uzreiz sajutām to daudz ātrāko tempu un to, ka daudz ātrāk ir jādomā. Šī sezona ir tāda, kurā cenšamies pie tā pierast. Tagad jau sākam rādīt arī savu spēli, ne tikai aizsargājamies. Protams, tas nav viegli, jo esam jauna komanda, tāpēc ir daudz jāstrādā."

Prasīts vai jelgavnieki aktīvi seko situācijai turnīra tabulā, pussargs teica: "No devītās līdz sestajai vietai esam visi ļoti tuvu. Protams, pirms spēles kāds pasaka, ja uzvarēsim, tad apsteigsim priekšā esošo komandu vai kā tamlīdzīgi. Tomēr kopumā baigi turnīra tabulu neskatamies. Ejam uz katru spēli ar domu par pozitīvu rezultātu."

"Beigu sadalījumu tabulā droši vien izšķirs komandu sastāva dziļums un spēja noskaņoties uz spēlēm. Tas, kas to spēs, izies no šīs grupiņas kā pirmais," par cīņu turnīra tabulas otrajā pusē un izvairīšanos no pārspēlēm izteicās Cēsnieks.

Svētdienas spēlē "Jelgavas" rindās pirmo reizi šosezon bija pieteikts Vladislavs Žihs, kurš līdz šim dziedējis ceļgala lūzumu. Par gaidāmo jelgavnieku pastiprinājumu laukumā pussargs Cēsnieks teica: "Ar Vladislavu Žihu kopā spēlēju jau 1. līgā, tādēļ viņu ļoti labi zinu. Diezgan traumatisks spēlētājs, tādēļ dodam viņam laiku, lai atgūstās. Viņa pienākšana būs ļoti liels pluss, jo viņš ir ļoti kreatīvs spēlētājs. Tāds maziņš un nepatīkams futbolists, pret kuru pretiniekiem spēlēt."

Kevins Cēsnieks savā Virslīgas debijas sezonā līdz šim aizvadījis visas 26 savas komandas spēles, gūstot vienus vārtus un izdarot vienu rezultatīvu piespēli. Lai gan savā uzvārdā Cēsnieks ness Vidzemes pilsētu, tomēr pats futbolists ir īsts zemgalietis: "Pats esmu īsts jelgavnieks. Dzimis Jelgavā, visu mūžu esmu notrenējies šeit."