Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Grigorčuks: "Pret Rimku izjūtu milzīgu cieņu"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Grigorčuks: "Pret Rimku izjūtu milzīgu cieņu"
Romāns Grigorčuks
Foto: Romāns Kokšarovs

Preses konferencē pēc "LMT virslīgas" spēles starp FK "Ventspils" un "Dinaburg" abu komandu treneri neskopojās ar komplimentiem sāncenšiem un arī saviem spēlētājiem.

Pirmajām vārds tika dots daugavpilietim Tamazam Pertijam: "Gribu apsveikt ventspilniekus – tā ir ļoti, ļoti laba komanda. Mačā pirms dažām dienām centāmies kaut kā pretoties un radījām kaut kādu intrigu, bet šodien no tā nebija nevēsts. Pretī bija komanda, kas ļoti organizēti spēlē uzbrukumā un aizsardzībā, un es domāju, ka tai šogad paspēkam ir uzvarēt gan kausā, gan čempionātā. Ar tādu spēli tai konkurentu nav." Romāns Grigorčuks savu komentāru sāka ar pateikšanos Pertijam par labajiem vārdiem: "Paldies par tādiem novēlējumiem, un būtu lieliski, ja tie tiešām piepildītos. Mums šīs spēle bija ļoti nozīmīgi, jo esam aizvadījuši vairāk spēļu, nekā citi, tāpēc ir svarīgi tajās uzvarēt. Citām komandām tas vēl ir jāizdara, un ar Dinaburg viegli nebūs nevienai un esmu pārliecināts, ka tā atņems punktus ne vienam vien."

Lai gan uzvara sanāca tik pārliecinoša, pilnīgi apmierināts ar visu treneris nav: "Būtu grēks par kaut ko žēloties, jo viss mums it kā sanāca, arī guvām vārtus, tāpēc lielu pretenziju man nav ne pret vienu. Protams, ir lietas, kurā var piekasīties, tāpēc to vien gaidu, lai parādītu komandai, kā bija jāspēlē dažās epizodēs."

Ventspilnieku treneris nu jau kārtējo reizi izteica apbrīnu par Vīta Rimkus spēli, kuram Grigorčuks pēc spēles pat paklanījās: "Tas ir lieliski, ka viņš gūst vārtus! Šajā sezonā viņš divos mačos guvis pa trim vārtiem, bet es viņam gribu novēlēt sist pa diviem, bet katrā mačā. Vēlreiz tikai varu apstiprināt to, ka pret šo spēlētāju izjūtu ļoti lielu cieņu, un man pat liekas, ka, jo ilgāk viņš spēlēs, jo labāk būs visam Latvijas futbolam."

Treneri arī tika lūgti komentēt pirmajā puslaikā izdarītās spēlētāju maiņas. "Neapmierināja komandas sniegumus. Mēs zinājām, kā spēlēs "Ventspils", bijām vienojušies, kā jāspēlē mums, bet no tā nekas nesanāca. Tas nozīmēja, ka šie spēlētāji, kurus nomainīju nebija gatavi šādai spēlei, tāpēc arī viņus nomainīja," skaidroja Pertija. "Nomainīju Zangarejevu, lai gan lielu pretenziju pret viņa spēli man nekad nav bijis. Šoreiz viņš spēlēja manāmi vājāk, nekā varētu, tāpēc nolēmu šajā flangā laist laukumā uzbrucēju, kas palielināja spiedienu uz sāncenšu vārtiem. Kalns sākumā varbūt nesāka ļoti labi, bet otrā puslaikā jau darbojās ļoti labi. Varējām atļauties izmēģināt šādu taktiku un tā arī darījām," maiņas iemeslu atklāja Grigorčuks.

Lai gan "Dinaburg" šobrīd atrodas turnīra tabulas galvgalī, Pertija ar augstu mērķu deklarēšanu šai sezonai nesteidzās: "Mūsu galvenais mērķis ir cīnīties katrā mačā un censties izcīnīt vietu četriniekā. Skaidrs, ka tas būs grūti, jo mūsu sastāvā ne visi spēlētāji atbilst šāda mērķa sasniegšanai. Mērķi, tas ir viens, bet vajadzīgi arī izpildītāji, un, kā parādīja šodienas spēle ar "Ventspili" daļa mūsu spēlētāju izaugsmē ir apstājusies."

Grigorčuks atklāja, ka šobrīd spraigais spēļu grafiks problēmas nesagādā: "Spēlētāju attieksme ir ļoti profesionāla, tāpēc pagaidām problēmu nav. Tā spēlē daudzas komandas, un ja vēlies spēlēt augstā līmenī, tas ir jāmāk. Protams, nepieciešama spēlētāju rotācija, ko mēs, manuprāt, varam atļauties, un domāju, ka ar "Olimpu" tā rīkosimies. Tas gan ir īsts juveliera darbs, jo nedrīkst ar kaut ko pārspīlēt un kļūdīties."

  +3 [+] [-]

, 2008-05-14 21:47, pirms 16 gadiem
sākumā trenerīši viens otru ar labiem vārdiem apglaimojuši

  +2 [+] [-]

, 2008-05-14 21:47, pirms 16 gadiem
bilde ir prikoliiga

ka ta neizjutis cieņu.. ja bliez jau kuro gadu!

  +2 [+] [-]

, 2008-05-14 21:52, pirms 16 gadiem
Rimkus priekšā cepuri nost!

  +1 [+] [-]

, 2008-05-14 21:56, pirms 16 gadiem
Viņš tiešām latvijas līgas labākais

  +3 [+] [-]

, 2008-05-14 22:50, pirms 16 gadiem
Romāns Grigorčuks Latvijas futbolam devis daudz. Taapat kaa Rimkus.