Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Vilkovs: "Esmu pārliecināts, ka nākamsezon cīnīšos par vietu RFS vārtos"

Emils Ozerinskis

Vilkovs: "Esmu pārliecināts, ka nākamsezon cīnīšos par vietu RFS vārtos"
Tukumnieku kapteinis Kaspars Anmanis un vārtsargs Sergejs Vilkovs. Foto: Sanita Ieva Sparāne

Ar "sauso" uzvaru jauno sezonu "Tukums 2000/Telms" vārtos iesāka vārtsargs Sergejs Vilkovs, kurš komandas cietoksni aizstāv otro gadu pēc kārtas. Sarunā ar Latvijas futbola apskatnieku Edmundu Novicki vārtsargs izteicās par savu potenciālo nākotni RFS komandā, kas aizvadītajā starpsezonā pievienoja savai vārtsargu līnijai vēl divus jaunos talantus.

Pārdaugavas klubam piederošais Sergejs Vilkovs: "Mans statuss RFS? Janvārī bija sarunas ar klubu, ka varētu palikt komandā kā otrais vai trešais vārtsargs. Es pats to negribēju, jo saprotu, ka man ir 20 gadi un sēdēt, gaidīt iespēju, ka varēšu nospēlēt piecas spēles sezonā... Mēs visi saprotam, ka Pāvels Šteinbors ir augsta līmeņa profesionālis un ar viņu konkurēt par vietu vārtos ir ļoti grūti. Pats gribēju spēlēt. Mani gaidīja "Tukumā" un bija varianti gan ārzemēs, gan citās komandas Latvijā. Izsvēru, ka "Tukumu" jau zinu, pazīstu treneri un zinu viņa prasības. Man nebija jēgas mainīt komandu. Treniņnometnē Turcijā parunāju ar Māri Verpakovski un RFS vārtsargu treneri Antonu Savčenko. Esmu priecīgs, ka mani atdeva šosezon spēlēt īrē "Tukumā"."

Bez diviem pieredzējušajiem vārtsargiem Pāvela Šteinbora un Jevgeņija Nerugala, RFS savai vārtsargu līnijai starpsezonā piesaistīja Frenku Orolu un Jāni Beku. Par gaidāmo lielo konkurenci par vietu vārtos Vilkovs izteicās: " Par nākamo gadu vēl negribu spriest. Redzu, kas notiek ar vārtsargiem RFS. Mans darbs ir šosezon labi spēlēt "Tukumā". Uzskatu, ka, ja es būšu viens no komandas līderiem, kā man arī būtu jābūt, tad esmu pārliecināts, ka nākamsezon man būs iespēja būt pamatvārtsargam RFS. Konkurence vienmēr būs. Varam paskatīties uz "Audu", kurai pirmajā kārtā uz maiņas soliņa sēdēja Fabriss Ondoā, kurš pagājušajā sezonā bija Virslīgas labākais leģionārs un labākais vārtsargs."

"No aģentiem dzirdēju, ka ir varianti ārzemēs. Taču RFS negribēja no manis šķirties, jo tur bija variants par īri ar izpirkšanas iespējām. RFS tas nebija interesanti, jo viņi vēlējās vai nu konkrētu summu vai arī, lai palieku Latvijā, kas ļautu viņiem tuvu sekot manam progresam. Viens no variantiem bija komanda no Rumānijas virslīgas. Līdz konkrētam piedāvājumam beigās neaizgāja," par interesi no ārzemēm ieskicēja 20 gadus vecais vārtsargs.

RFS komanda šosezon īrē atdevusi vairākus futbolistus. Viens no nestandarta gadījumiem ir ar Gļebu Žaleiko, kurš turpinās mācības Rīgā un trenēsies ar RFS, bet uz spēlēm dosies pārstāvēt "Daugavpili". Tukumnieku vārtsargam Vilkovam paša kontekstā šāda situācija nepatiktu: "Mans viedoklis ir tāds, ka tas nav pareizi. Tev ir visu laiku jābūt kopā ar komandu un jābūt kopā ar galveno treneri. Ir jādzīvo tur, kur tu spēlē. Es negribētu tādu variantu, ka ikdienā trenētos ar RFS, bet brauktu pie "Tukuma" tikai uz pirmsspēles treniņiem un spēlēm. Ļoti labi, ka man nekas tāds netika piedāvāts. Pats varēju izvēlēties dzīvot Rīgā un katru dienu braukt uz Tukumu, kas arī nav tas labākais variants, jo pārāk daudz laika jātērē ceļā. Man ļoti patīk šeit Tukumā. Viesnīcā nodrošināts ļoti labs dzīvošanas līmenis un ēdiens. Ir nodrošināts viss, lai mēs labi spēlētu un nebūtu apkārtējo faktoru, kas kaut kā traucētu."

Pilnu sarunu ar Sergeju VIlkovu iespējams noklausīties daudzkārtējā Latvijas labākā futbola žurnālista Edmunda Novicka Patreon kontā.

"Optibet" futbola Virslīgas spēļu tiešraides visas sezonas garumā būs vērojamas kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.

     [+] [-]

, 2023-03-14 15:08, pirms gada
Edmunds ari par velti ar info nedalās. Skumji.

     [+] [-]

, 2023-03-14 15:28, pirms gada
Rubentus rakstīja: Edmunds ari par velti ar info nedalās. Skumji.
Tu savu darbiņu arī par velti veic? Man te viens projektiņš, tieši varētu noderēt bez maksas man pastrādāt. Sūti kontaktus.

     [+] [-]

, 2023-03-14 15:29, pirms gada
Redzēs cik ilgi Šteinbors novilks, vēl sezonu vai divas. Starp Vilkovu, Beku un Orolu tur labs kapiņš sanāks, bet ka tik RFS nepaņems vēl kādu pieredzējušo vietā.

     [+] [-]

, 2023-03-14 16:20, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: Tu savu darbiņu arī par velti veic? Man te viens projektiņš, tieši varētu noderēt bez maksas man pastrādāt. Sūti kontaktus.
Durakiem nepalidzu.