Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Tukumnieki atgriežas Virslīgā ar spēli "Celtniekā", Rīgā principiāls zaļo duelis

Tukumnieki atgriežas Virslīgā ar spēli "Celtniekā", Rīgā principiāls zaļo duelis
Ingars Stuglis šosezon pārstāvēs "Tukums/Telms" krāsas. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Saulainajā svētdienas dienā "Optibet" futbola Virslīgā tiks aizvadītas divas noslēdzošās pirmās kārtas spēles. "Daugavpils" savās mājās uzņems pēc gada pārtraukuma čempionātā atgriezušos "Tukums/Telms" komandu, bet Hanzas vidusskolas laukumā duelēsies "Metta" un "Auda".

# Virslīgas pirmās spēles intrigas ziņā nelika vilties. "Liepāja" grūtā cīņā nolauza debitantes "Super Nova" pretestību - 3:1. Spēles izskaņā "Riga" nospieda "Valmieru", gūstot uzvaru ar 2:1. Savukārt čempione RFS pēdējā minūtē izglābās pret "Spartaku" - 3:2.

Daugavpils futbolam ne tikai jācīnās ar pretinieku komandām laukumā, bet arī jātiek galā ar sprunguļiem, kas tiek likt futbola komandas spieķos no pilsētas vadības puses. Laikā, kad no Virslīgas kartes nozuduši tādi futbola centri kā Jelgava un Ventspils, BFC "Daugavpils" nelokāmi turas pretī grūtībām un komanda ir gatava doties laukumā 2022. gada Virslīgas sezonā.

"Daugavpils" lielus tēriņus spēlētāju tirgū atļauties nevar. Komandai jāstrādā pie tā, lai noturētu vietējo talantu interesi par futbola spēlēšanu un pierādītu to, ka tieši "Daugavpils" ir labākā vieta talanta attīstībai, nevis spēlētāji dotos uz citām komandām vai pievērstos citām darba sfērām ārpus futbola. Daugavpiliešu galvenais un teju vienīgais mērķspēlētājs uzbrukumā būs Valerijs Lizunovs, kurš starpsezonā noslēdza līgumu ar RFS. Savukārt aizsardzības līnijā pievienojies pieredzējušais ilūkstietis Ritus Krjauklis, kurš Latvijā nav spēlējis kopš 2016. gada.

Stadionā "Celtnieks" savu Virslīgas atgriešanos piedzīvos "Tukums 2000/Telms". Tukumnieki augstākajā līgā nonākuši pateicoties saviem audzēkņiem, tādēļ komandas vadība nolēmusi neskriet pēc mērķiem par Eirokausiem, bet gan dot jaunajiem Tukuma futbolistiem sevis nopelnīto iespēju apliecināt piederību Virslīgai. Par skaļāko "Tukums/Telms" pastiprinājumu šajā starpsezonā kļuvis no "Valmieras" iznomātais senegālietis Ibrahima Sovs, kurš pērn guva 12 vārtus. Vidējā līnijā mieru palīdzēs saglabāt nu jau Virslīgas līmenī gana pieredzējušais Ingars Stuglis.

Virslīgas pirmā spēļu kārta noslēgsies ar principiālu dueli starp "Mettu" un "Audu". Lai gan šī brīža komandu spēlētājiem par abu zaļo komandu savstarpējo rīvēšanos nojausma varētu būt vien ļoti attāla, tomēr vairāk nekā pusotru desmitgadi vecais konflikts vismaz līdzjutēju acīs piedod pirmās kārtas noslēdzošajam duelim asā pipariņa statusu.

Latvijas lielākā jauniešu futbola akadēmija "Metta" iet arī pa sevis nosprausto ceļu Virslīgas čempionātā. 20 no komandas 25 Virslīgai pieteiktajiem spēlētājiem ir "Mettas" pašas audzēkņi. Viduszonā komandas spēli sakārtot palīdzēs jau pērn zaļibalto rindas papildinājušais Gļebs Kļuškins. Savukārt uzbrukumā tiks cerēts, ka kaut ko līdzīgu pagājušās sezonas pirmajā pusē iespētajam spēs parādīt Junusa Muritala.

Vislielākais nezināmais šajā Virslīgas sezonā ir "Auda", kuras starpsezonas gaitu izsekošanai būtu vajadzējis algot privātdetektīvu. Brīžiem tika runāts, ka "Auda" atrodas Dubajā, brīžiem Kiprā vai Turcijā. Kur bija zaļimelnā komanda, to patastais līdzjutējs tā īsti arī, iespējams, nekad neuzzinās. Tomēr skaidrs ir tas, ka "Auda" nokomplektēta tādā līmenī, lai pamaisītos pa kājām arī četrām galvenajām favorītēm cīņā par Eirokausiem. Leģionāru rindās ir spēlētāji ar skaļiem karjeras pierakstiem. Tāpat "Auda" ieguvusi pamatīgu papildinājumu no "Riga" rindām tādus spēlētāju kā Frenka Orola, Alekseja Saveļjeva, Daniila Ulimbaševa, Artūra Krancmaņa, Staņislava Krapuhina un bijušā mettieša Iļjas Korotkova personās.

Abas svētdienas Virslīgas turnīra spēles tiešraidēs būs skatāmas TV4 kanālā un portālā Sportacentrs.com.

"Optibet" futbola Virslīgas 1. spēļu kārta

Dat.LaiksSpēleRez.Vieta
11.03.18:00Liepāja - Super Nova3:1 (1:1)"Daugava" rez.lauk.
12.03.14:00Riga - Valmiera2:1 (1:1)Ķeizermeža SB
16:00Spartaks - RFS2:3 (1:1)LNK sporta parks
13.03.14:00Daugavpils - Tukums/Telms"Celtnieks"
16:00Metta - AudaHanzas vsk.

, 2022-03-13 10:17, pirms 2 gadiem
Par Tukuma uzvaru!
, 2022-03-13 10:22, pirms 2 gadiem
Kā Jums šķiet, vai Riga arī šogad izkritīs pret Gibraltāra pastniekiem EK ?
, 2022-03-13 10:23, pirms 2 gadiem
Pirmās trīs spēles visai interesantas,lai arī bez pārsteigumiem ,tomēr intriga uzturējās gaisā visu spēļu laiku.Šodien arī varētu būt interesanti,jo Daugavpils-Tukums ir konkurentu cīņa,bet Metta-Auda,šobrīd vairāk interesē kāda izskatās Auda uz Mettas fona.
, 2022-03-13 10:44, pirms 2 gadiem
Diskusiju Virzītājs Modris rakstīja: Kā Jums šķiet, vai Riga arī šogad izkritīs pret Gibraltāra pastniekiem EK ?
man šķiet , ka tevi jāiemet miskastē
, 2022-03-13 11:59, pirms 2 gadiem
Tukumnniekiem teorētiski jāuzvar! Ja atcerās 2010. gada sezxonu, bija interesanta komanda-tukumnieki ir pelnījuši vietu virslīgā, tāpēc ar nepacietību gaidu komandas, kurā dominē letiņi, spēli ! Kurš šogad trenē Tukumu?
, 2022-03-13 14:10, pirms 2 gadiem
Ar asinīm rakstīts normatīvais akts rakstīja: Miskastē jāmet tas mākslīgais trollis Valts, no kura jēga kā no BMW pagriezienu rādītāja slēdža. Šie, kuri parodē, malači, ieliku plusu.
https://allhockey.ru/news/show/4399...
par tādiem ar jaziņo
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
17

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.