Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Par "Riga FC" galveno treneri kļūst Jevgēņijs Perevertailo

Andrejs Siliņš

Oficiāli: Par "Riga FC" galveno treneri kļūst Jevgēņijs Perevertailo
Jevgēņijs Perevertailo
Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Par "Synottip" Virslīgas kluba "Riga FC" galveno treneri oficiāli apstiprināts Krievijas speciālists Jevgēņijs Perevertailo, kurš jau ilgāku laiku ir Latvijā un ir bijis ar komandu pēdējos panākumos.

19. aprīlī šķīrās "Riga FC" un Vladimira Volčeka ceļi, jo treneris sezonas ievadā nespēja sasniegt vēlamos rezultātus, tādēļ bija vajadzīgas izmaiņas. Kluba vadība uzrunāja un spēja vienoties ar pieredzes bagāto 61 gadu veco Krievijas speciālistu Jevgēņiju Perevertailo.

Kādreizējais pussargs trenera karjeru uzsāka 1991. gadā. 2011. gadā Perevertailo kļuva par Krievijas pēc spēka otrās līgas kluba Kaļiņingradas "Baltika" galveno treneri, kur strādāja kopā ar "Riga FC" un Latvijas izlases pussargu Artūru Zjuzinu, kā arī vārtsargu Aleksandru Koliņko. "Baltika" treneris nostrādāja trīs gadus. Pēc tam treneris vienu sezonu nostrādāja ”Tosno” līdz kļuva par Ufas galveno treneri, kas 2015./2016. gada sezonā spēlēja Krievijas premjerlīgas turnīrā. Pēdējā pieturvieta trenerim bija Nacionālajā līgā Novosibirskas ”Sibir”.

Par pievienošanos galvaspilsētas klubam stāsta pieredzējušais treneris: "Brīdī, kad mani uzrunāja Rīga, biju bez komandas. Bija piedāvājumi, bet man gribējās sadzirdēt konkrētus uzdevumus. Man pazvanīja sporta direktors Aleksandrs Romašins un piedāvāja satikties ar kluba prezidentu. Izteicu savas domas, prezidents uzdeva jautājumus par manu darbu, par treniņu darbu, spēles uzbūvi. Tad sāku interesēties, kas vispār ir "Riga FC". Atradu internetā informāciju.

Nedaudz arī paskatījos, kā komanda spēlē. Pēc tam ar prezidentu parunājām "Skype", redzējām viens otru. Līdz viņa zvanam paskatījos infrastruktūru, redzēju stadionus, un tas man ne līdz galam bija saprotams. Jau gribēju atvainoties un izteikt pateicību par izrādīto interesi. Kad sākām runāt, es sapratu, ka īstenībā klubam ir labas perspektīvas, ir konkrēts mērķis, kas man ir interesanti. Tāpēc nolēmu atbraukt. Pēc tikšanās ar direktoriem un komandu visi kopīgi sapratām, ka mums jākļūst vienotiem un jāpamēģina izdarīt labas lietas. Noteikti galvenais faktors, kāpēc piekritu, bija konkrētie un augstie mērķi. Man nav svarīgi, kur strādāt, bet gan, kā strādāt. Kad redzu potenciālu, kļūst interesantāk. Varēšu šeit apliecināt savu trenera meistarību, un man tajā cilvēki palīdzēs. Tas bija ļoti svarīgi."

Perevertailo ar komandu bijis pēdējās piecās spēlēs, visos mačos komandai izcīnot uzvaras. "Riga" iekļuvusi Latvijas kausa izcīņas finālā, kā arī pakāpusies uz dalītu 1. vietu Latvijas futbola Virslīgas čempionātā. Jau rīt nākamā spēle, kad 2. apļa ievadā RTU stadionā pulksten 14:00 spēlēsim pret "Liepāju/Mogo".

Izmantotie resursi:
Oficiāli: J.Perevertailo –...

  -2 [+] [-]

, 2017-05-12 13:56, pirms 7 gadiem
letiņš

     [+] [-]

, 2017-05-12 14:20, pirms 7 gadiem
Jā stadioni mums valstī ir līmenī,paldies LFF.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-12 15:30, pirms 7 gadiem
Ndeki, 14:20, pirms stundas, ignorēt, atbildēt
Jā stadioni mums valstī ir līmenī,paldies LFF.

Gan stadioni mums ir valsts līmenī, gan LFF mums ir valsts līmenī, gan pati valsts mums ir valsts "" līmenī "".

     [+] [-]

, 2017-05-12 15:31, pirms 7 gadiem
Līdz viņa zvanam paskatījos infrastruktūru, redzēju stadionus, un tas man ne līdz galam bija saprotams. Jau gribēju atvainoties un izteikt pateicību par izrādīto interesi

LV futbols ir banānu republika.

     [+] [-]

, 2017-05-12 15:51, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: letiņš
ko var piesieties nacionalitatei? kas jums tas TV ta smadzes iezombejis ir?