Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

UEFA Gauračam noņem apsūdzības tiešā spēļu manipulācijā un būtiski samazina sodu

Agris Suveizda

UEFA Gauračam noņem apsūdzības tiešā spēļu manipulācijā un būtiski samazina sodu
Edgars Gauračs / Foto: FK "Spartaks" Jūrmala

UEFA Apelāciju komiteja pieņēmusi lēmumu samazināt Jūrmalas "Spartaka" ģenerāldirektoram Edgaram Gauračam piespriesto desmit gadu diskvalifikāciju saistībā ar spēļu manipulāciju līdz trim gadiem. Gauračs visdrīzāk apelēs arī šo lēmumu un grasās doties uz Sporta arbitrāžas tiesu.

"Apelāciju komiteja pēc iesniegtās apelācijas anulēja sankcijas par aktīvu spēļu manipulāciju un piesprieda trīs gadu diskvalifikāciju par pasīvu spēļu manipulāciju (tas ir, neziņošanu pilnībā un nepieciešamajā laikā). Gaurača kungs apsver diskvalifikācijas apelēšanu Sporta arbitrāžas tiesā," paziņojis Gauraču pārstāvošais uzņēmums "SILA International Lawyers".

Pagājušā gada oktobrī UEFA Kontroles, ētikas un disciplinārā nodaļa (UEFA CEDB) piesprieda Gauračam desmit gadu diskvalifikāciju no jebkādām futbola aktivitātēm, atzīstot viņu vainīgu trīs Disciplinārā reglamenta punktu pārkāpšanā:

- 12. panta 2(a) punktu par darbību tādā manierē, kas varētu raisīt pretlikumīgu vai nepamatotu ietekmi uz spēles vai sacensību gaitu un/vai rezultātu ar mērķi gūt priekšroku sev vai trešajai pusei,

- 12. panta 2(d) punktu par izvairīšanos no tūlītējas un brīvprātīgas UEFA informēšanas gadījumā, ja persona ir tikusi uzrunāta saistībā ar aktivitātēm, kas tēmētas uz spēļu vai sacensību gaitas un/vai rezultāta ietekmēšanu nelikumīgā vai neatbilstošā veidā,

- 12. panta 2(e) punktu par izvairīšanos no tūlītējas un brīvprātīgas UEFA informēšanas par jebkādu uzvedību, kas varētu atbilst šim pantam un par kuru persona ir lietas kursā.

Tādējādi noprotams, ka Apelāciju komiteja atzinusi Gauraču par nevainīgu 12. panta 2(a) punkta pārkāpumā jeb tiešā spēļu manipulācijas mēģinājumā, taču joprojām uzskata, ka viņš nav tūlītēji un brīvprātīgi ziņojis UEFA pārstāvjiem par uzrunāšanu iespējamu aizdomīgu darbību sakarā. Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka Gauračs uzskata, ka ir to darījis laikus, un tādēļ grasās vērsties arī Sporta arbitrāžas tiesā.

UEFA sākotnējā lēmuma protokolā sīkākas informācijas par diskvalifikācijas iemesliem nebija, taču tās varētu būt saistītas ar tiesas procesu, kurā tiek izmeklēts iespējams mēģinājums manipulēt Jūrmalas "Spartaka" un Belgradas "Crvena zvezda" spēli Čempionu līgā. Kā agrāk ziņoja portāls Delfi, pastāv aizdomas, ka "Spartaka" pārstāvim piedāvāts zaudēt atbildes spēli ar vismaz trīs vārtu starpību. Jūrmalnieki Belgradā gan zaudēja ar 0:2.

33 gadus vecais Gauračs profesionāla futbolista karjeru beidza 2019. gada novembrī, 2020. gada augustā aizvadīja atvadu spēli "Rēzeknes" rindās, bet Jūrmalas "Spartaka" ģenerālmenedžera amatā atrodas jau kopš 2017. gada maija. "Spartaka" sastāvā Gauračs aizvadīja 91 spēli un guva 36 vārtus. Talantīgais uzbrucējs no Rēzeknes Latvijas izlasē aizvadīja 22 spēles un guva piecus vārtus. Ārzemēs spēlējis Itālijā, Rumānijā, Moldovā, Krievijā un Šveicē.

Izmantotie resursi:
https://silalawyers.com/uefa-reduce...

  +2 [+] [-]

, 2022-02-12 10:25, pirms 2 gadiem
Pelnīti.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-12 10:29, pirms 2 gadiem
Ceru ka uefa pieskirs arī traktora vadītāja apliecību

  +1 [+] [-]

, 2022-02-12 10:45, pirms 2 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: Ceru ka uefa pieskirs arī traktora vadītāja apliecību
Tu jau no pašā rīta meklē kur dabūt?

     [+] [-]

, 2022-02-12 12:13, pirms 2 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: Ceru ka uefa pieskirs arī traktora vadītāja apliecību
Vispār pēc raksta bildes, izskatās jau arī pēc kāda 80 gadu agronoma.