Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kononovs oficiāli pamet Virslīgas līderes "Riga" galvenā trenera amatu

Agris Suveizda

Kononovs oficiāli pamet Virslīgas līderes "Riga" galvenā trenera amatu
Oļegs Kononovs un Mihails Koņevs. Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Latvijas futbola divkārtējā čempione un pašreizējā Virslīgas līdere "Riga" pavēstījusi par līguma izbeigšanu ar bijušo Maskavas "Spartak" vadītāju Oļegu Kononovu, kurš jau divus mēnešus de facto vairs nebija komandas galvenais treneris, taču de iure šajā amatā arvien skaitījās.

"Septembra sākumā Kononovs ģimenes apstākļu dēļ bija spiests pamest Rīgu. Tuvākajā laikā Kononovam nebūtu iespējas atgriezties Latvijā, tāpēc klubs un treneris pēc abpusējas vienošanās pārtraukuši līgumu," sacīts kluba mājaslapā. Situāciju komentēja arī Kononovs: "Personīgu iemeslu dēļ, kas nav atkarīgi no manis, man nācās pamest galvenā trenera amatu. Tagad man ir jāvelta laiks savai ģimenei. Nebūtu godīgi pret klubu, personālu, spēlētajiem un līdzjutējiem, ja nevarētu veltīt komandai 100% uzmanības."

Aleksandrs Proņins, "Riga" ģenerāldirektors: "Mēs gribētu pateikties Oļegam par lielisko darbu, ko viņš paveica kluba attīstībai gan laukumā, gan ārpus tā. Mums ir ļoti žēl, ka esam spiesti pārtraukt sadarbību, bet šobrīd tas ir vienīgais variants. Klubs izsaka pateicību un vēl veiksmi nākotnē."

Pirmoreiz par Kononova došanos prom "Riga" paziņoja 11. septembrī - tieši pirms diviem mēnešiem un dienu pirms spēles Ventspilī. Galvenā trenera vietas izpildītāja krēslā atgriezās Kononova līdzšinējais asistents Mihails Koņevs, kura vadībā "Riga" šosezon ir uzvarējusi visās astoņās Virslīgas spēlēs (vārti 18:3) un atrodas vairs tikai soļa attālumā no trešā titula pēc kārtas. Kopumā kopš treneru faktiskās maiņas "Riga" 12 spēlēs izcīnījusi 10 uzvaras un piedzīvojusi divus zaudējumus - 0:1 pret Glāzgovas "Celtic" un 2:3 kausa ceturtdaļfinālā pret RFS.

Lai arī klubs informēja par līguma izbeigšanu ar Kononovu, par Koņeva statusa maiņu pagaidām ziņots netiek. Koņevs jau otro mēnesi pēc kārtas atzīts par Virslīgas labāko treneri.

Izmantotie resursi:
https://rigafc.lv/lv/post/87

  -1 [+] [-]

, 2020-11-11 12:48, pirms 3 gadiem
Veca ziņa. Man to jau 2 mēnešus atpakaļ pateica kaimiņu Žanelis.

     [+] [-]

, 2020-11-11 13:12, pirms 3 gadiem
strops rakstīja: Veca ziņa. Man to jau 2 mēnešus atpakaļ pateica kaimiņu Žanelis.
Vai tad Žanelis vēl dzīvs?

     [+] [-]

, 2020-11-11 14:00, pirms 3 gadiem
maris88 rakstīja: Vai tad Žanelis vēl dzīvs?
Es brīnos, ka stropelis vēl dzīvs...

     [+] [-]

, 2020-11-11 14:57, pirms 3 gadiem
Labs,inteliģents treneris ,kas atstāja labu iespaidu ar uzvedbu ,attieksmi utt , taču sportiskajā ziņā gaidīju vairāk ,un pat ne rezultātos bet gan spēles zīmējumā,izpildījumā ,estētikā (atkal subjektīvi ,jo kā zināms skaistākais futbolā ir rezultāts uz tablo)...